1 Ιουλ 2014

Sabai samba brasilero

Ιδιοφυεστατο το λογοπαιγνιο μου στον τιτλο χα;
Ξερετε με, να μεν τα ξαναλαλω, αρκω να καμω ποστς. Αρα τα εχετε ηδη διαβασει σε αλλα μπλογκς, σε κοινωνικα δικτυα, σε καφετεριες. Αλλα θελω να τα πω!

Ποδοσφαιρικα εν κατεχω πολλα. Εν αποφασισα κομα αν αξιζε κατ'εμε της Ελλαδας να προκριθει. Εδικαιουτουν να προκριθει γιατι εχασε τεραστιες ευκαιριες αλλα αμα παιζεις μιαν ωρα παραπανω με παιχτη παραπανω τζιε εν σκοραρεις θα τιμωρηθεις. Οι Κοσταρικανοι δικαιουνται να νιωθουν ηρωες. Που τη στιγμη που επηαν στα πεναλτι εθεωρουν σιγουρο οτι θα χαθει η προκριση. Οι οποιοι γκολτζηδες της Ελλαδας εν ηταν σε καλη μερα (προς Θεου δεν αναφερομαι στο Σαμαρα) τζιε ο τερματοφυλακας επισης, ειδικα μετα το τερμα που εφαε σε συνδιασμο με τη σχετικη απουσια της Κοστα Ρικα που την περιοχη του κατα τη διαρκεια του αγωνα.
Οντας νουμερο 12 στην παγκοσμια καταταξη τζιε με αρκετους που τους πιο πανω να ειχαν ηδη αποκλειστει εδικαιουτουν τη θεση στους 16 (οπως τζιε αν ηρτε τουτη) τζιε γιατι οι τζιε στους 8;!
Τεραστιο μεριδιο ευθυνης πρεπει να καταλογιστει στο Σαντος. Οι λαθος επιλογες του να μην επισκιαστουν που την αρκετα καλη πορεια. Γιατι ναι μεν εμπορουσε να παει στους 8 αλλα ηταν στους 16 του κοσμου! Τζιε το ρεζιλεμα στο τελος του αγωνα ηταν εντελως ματαιο. Αναμενεται λυση συνεργασιας.

Αυτα για το τι εγινε στη Βραζιλια με το Μουντιαλ. Τελιωνουνε την caipirinha μας τζιε επιστρεφουμε στην Κυπρο. Οσομ. Και ας πω και εγω τα δικα μου για τον Τορναριτη και το Sabai. Λοιπον, η ελληνικη σημαια συγκινει με. Εν τη θωρω τζιε να κλαιω αλλα ειχα την στα βιβλια μου ουλλα του σχολειου, επαρελασα μαζι της, εχω την στο δωματιο μου κτλ. Αλλα την κινηση του Τορναριτη τη βρισκω επιεικως χωρκατικη.
Εν ξερω ποιος εν ο Κριστοφερ Τορναριτης τζιε το social status του αλλα εννεν τουτος που ξαναγινε talk of the town επειδη μανα μου το μωρο επαθε καταθλιψη εχασε μια κοπη ρριαλλια στα καζινο (φανταζουμαι κατεχομενα); Αυτο μου αρκει για να σχηματισω αποψη. Οπως και η πληθωρα ορθογραφικων λαθων στα ποστς του. Γιατι οταν επιλεγεις να δημοσιευθουν τουτα που γραφεις (γιατι ηθελε να καμει ντορο τζιε να συναξει likes ας μην κρυβομαστε) βαλε ενα autocorrect τουλαχιστον!
Εγινε φασαρια για το κοστος της σημαιας τζιε ειπαν ηταν ετοιμη που τον Αποελ κτλ. Αμφιβαλλω αν εν αληθκεια ή αν το σκεφτηκαν αργοτερα για να καλυφτουν. Μπορει τζιε να ειναι ομως. Αν ξερει καποιος κατι σιγουρα ας μας διαφωτισει. Τζιε του αποελ να ειναι, ειμαι σιγουρος οτι μηνιαιως μπορουμε να βρουμε 4000 ευρω που ξοδευκουνται που τον Τορναριτη ασκοπα τζιε θα μπορουσαν να παν σε κοσμο που δυσκολεκεται. Αλλα τι; Εσυ εν εθκιωξες τζινον στην καφετερια που ηρτε να ζητιανεψει ή τους εθελοντες που πουλουσαν λαχνους εισφορας; Εν εμπορουσες τελοσπαντων τον τελευταιο μηνα να βοηθησεις καποιον αλλον με το εισοδημα σου; Γιαυτο εν θα τον κρινω για το που ξοδευκει τα λεφτα του. Ασε που αν την εραψε ο ιδιος σημαινει εδουλεψαν ραφτες, οδηγοι κτλ.
Τζιε τωρα η κινηση του. Ειπα οτι εν χωρκατικο. Χωρκατικο με την εννοια της υπερβολης τζιε του "διχνουμαι". Ετσι επιδειξη λατρειας καμνουν οι μεσανατολιτες τζιε οι σαουδαραβες. Αυτο σε περιπτωση που αμφιβαλλετε ακομα οτι ειμαστε αραπηες τζιε οι ευρωπαιοι. Σιουρα εν δικαιωμα του να το καμει (τζιε συνταγματικα οπως μας ειπε τζιε ο αντιχριστος -antidoto1980.blogspot.com- . Ετεθηκε που καποιους θεμα ασφαλειας του κτιριου (πυρκαγια, εξοδοι κινδυνου κτλ). Δικαιως αλλα ποσα δημοσια κτιρια υστερουν σε ετσι τομεις;
Τουτο που θελω να πω οτι δεν κατακρινω την πραξη του (ασε που μπορει τζιε να επικροτω τζιολας) αλλα την νοοτροπια του. Το λυσσασμενο ανεβασμα στο φεισμπουκ βιντεο τζιε φωτογραφιων καθε λλιο. Εθελε να προκαλεσει τζιε να σχολιαστει. Με αυτο νευριαζω. Γιατι η πραξη του εννεν απλα εκδηλωση λατρειας προς τη σημαια αλλα επιδειξη. Αλλα τζιε τες απαντησεις του μετα που επηρε διασημοτητα το πραμα.
Ε καπου δαμε να πω τζιε για τζινους που τον κατηγορουν. Πναστε, σιγα τα ωα. Εγουσταρε να καμει ετσι, εκαμε. Αφορμη θελουμε σε τουντο τοπο να κατηγορησουμε τον αλλον ειδικα αμα εν θεματα που ΤΑΧΑ εχουν να καμουν με πατριωτισμο.
Τζιε μεν ακουω πελλαρες πού εν η κυπριακη. Η κυπρος εν συμμετεχει. Τζιε φυσικα καθε κυπραιος θα επρεπε να υποστηριξει την ελλαδα. Εννεν ξενη χωρα για ονομα του θεου. Ξενη εν η Ιταλια, η Αγγλια, η Βραζιλια τζιε η Ολλανδια. Γιατι εσιει κυπραιους που υποστηριζουν τουντες χωρες. Ας υποστηριξουμε λοιπον την Ελλαδα κι ας μην μας στηριξε ποτε, απλα για να κρατησει μια ταυτοτητα τουτος ο λαος. Η Κυπρος σαν εθνος εν υπαρχει ακομα γιατι υπαρχουν ακομα δυο ζωντανες γενιες που γεννηθηκαν πριν απο αυτη και επειδη ειναι ακομα ενα αλυτο θεμα σαν χωρα. Εγενικευσαμεν το παλε. 

Πισω στον Τορναριτη. Αχρειαστη η πραξη του. Κατακριτεα ισως. Αλλα θα ξεχαστει σε 5 μερες τζιε αν δεν ασχολουνταν πολιτικοι τζιε ΜΜΕ, θα ξεχνιοταν σε 2.

4 σχόλια:

  1. ο σάντος ήταν προγραμματισμένος να φύει μετά το wc14 ένιγουει. εφέραν έναν ιταλό θρύλο ιμιsh, εν αθθυμούμαι όνομα.
    όσο για τη σημαία, εν εμπορούσα να τα πω καλύτερα.
    cheers.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η πιο ορθολογιστική άποψη για τη σημαία θενκς!

    κοίτα η ελλάδα εστήριξε μας, ίσως όχι όσο θα θέλαμε αλλά έστελλε δωρεάν βιβλία τόσα χρόνια, δεχόταν τόσους στα πανεπιστήμια με κόστος δικό της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α, μπράβο. όμορφα για τη σημαία. αυτό ήθελα να πω, δεν ήξερα πώς να το εκφράσω.
    επίσης η αλήθεια είναι ότι δεν επαρακολούθησα τον παροξυσμό στα σόσιαλ μήδεια (sic), τα ποστ του Τορνς, κλπ, για να καταλάβω πόσο το διαφημίσαν κλπ..
    Χρόνια καθημερινής μεθοδικής 5λεπτης παρουσίας στο fb εβοήθησαν να αποφύγω τούτα τα πράματα. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ε χαιρομαι που σας εκφραζω!
    τζιε λυπουμαι που ξεχνιεμαι τζιε εν απαντω εγκαιρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή