16 Σεπ 2013

Επιβραβευση

Καλησπερα/Καλημέρα. Σημερα μιλουμε για αθλητικα. Εσιει τζιαιρο.
Οι, εν θα πω τζιε εγω για τους "ανεγκεφαλους" που εκαμαν τους καφκαες ουτε για το οτι ξεκινησε το πρωταθλημα Β κατηγοριας τζιε η ΚΟΠ ακομα να αποφασισει πως θα τελιωσει το -ηδη αλλιωτικο- πρωταθλημα. Ουτε καν για τον αγωνα της Εθνικης Κυπρου που δεν ειχαμε οπαδους.

Θα μιλησουμε για επιβραβευση κοπων και προετοιμασιας. Πρωτη περιπτωση ο ΑΠΟΕΛ. Αποκλεισμενος που την Ευρωπη, ειδε την τυχη να του χαμογελα σε μια κληρωση με πιθανοτητες 3%. Οι Αποελιστες στους εφτα ουρανους, οι υπολοιποι ξινισμενοι. Κατανοητο, οχι αποδεκτο. Γιατι στην κληρωτιδα δεν ηταν καμια Ομονοια τζιε καμια Ανορθωση για να ζημιωσουν που την επιτυχια του Αποελ. Αντιθετως, επρεπε να χαρουν γιατι ο Αποελ εννεν καμια Barcelona κτλ για να παιζει τζιε Ευρωπη τζιε πρωταθλημα ειδικα φετος, πραγμα που αυξανει τις πιθανοτητες τους για διακριση. Εξανειπα  τζιε για την πολιτικα ορθη σταση απεναντι στην παρουσια κυπριακων ομαδων στην Ευρωπη. Το θεμα εν οτι ο Αποελ φετος ακομα να παιξει μαππα. Τζιε ωσπου να γινουν οι απαραιτητες αλλαγες -υπολογιζω μετα την επικειμενη ηττα που την Μακαμπι να ξεκινησουν- θα χαθει πολυτιμος χρονος. Γιαυτο εν εχαρηκα ιδιαιτερα με την κληρωση. Εν πιστευκω οτι η τυχη ευνοει τους τολμηρους, πιστευκω ομως οτι η τυχη θα επρεπε να ευνοει τους καταλληλα προετοιμασμενους και αυτους που θα αδραξουν την ευκαιρια. Η Ανορθωση ας πουμε αλλα τζιε ο Αποελ οταν επαιξαν ομιλους τσουλλου ειχαν τυχη. Η Ανορθωση ας πουμε αντιμετωπισε ενα μετριοτατο Ολυμπιακο. Αλλα εκμεταλλευτηκε το, επαιζε πολλα καλλη μαππα τζιε επαξια εκαμε οτι εκαμε. Ο Αποελ φετος εν δειχνει ετσι σημαθκια. Ελπιζω να διαψευστω αλλα μαλλον θα αποκλειστει νωρις με ελαχιστο βαθμολογικο κερδος (αλλα με καποιο οικονομικο οφελος το οποιο εν καλοδεχουμενο).
Ωραια τα λογια τζιε ενας καλος επιλογος θα ηταν ενα "ας επιανε τη θεση καμια ομαδα καλυτερα προετοιμασμενη". Αλλα να μεν το παραχε-. Το να θωρουμε κυπριακη ομαδα μεσοβδομαδα αλλασει το κλιμα της νυχτας οπως τζιε να παιζει η ομαδα γιαυτο ετσι λλιγουλακι χαρηκα με την κληρωση.

Παρομοιες σκεψεις τζιε για την επισημη αγαπημενη στο Eurobasket. Ακουα εναν που ελαλε "ατε γ*μωτο περκει προκριθουμε!" Ερμμ.. Γιατι; Επειδη επιασαμε τρομερες αποδοσεις τζιε αξιζει η διακριση; Οξα να το σηκωσουμε με μετριες εμφανισεις τζιε λαθη; Μια ομαδα που εν παιζει σταθερα καλο μπασκετ/ποδοσφαιρο/ραγκμπι/κρικετ/πολο γουατεβερ να μεν επιβραβευεται αν δεν της αξιζει. Ωραια τα χρονια 2004 και μετα που σαρωναμε παντου αλλα τουτη η δεκαετια δεν ευνοει τους Αιγοκερους με ωροσκοπο Τοξοτη, ειδικα αυτους που εχουν Πανσεληνο στο Δια και Ελληνες.

ΥΓ: ολο το ποστ μια αλληγορια. Πλασματα που επιβραβευουνται χωρις να τους αξιζει συντομα ρεζιλευκουνται.
ΥΓ2: εκαμαμε τζιε τους ειδημονες παλε.

2 σχόλια:

  1. Έχω καιροσκ.. εεε οροσκόπο Πλούταρχο και Πέγκυ Ζήνα στον Πίκατσου με ανάδρομο μονό-καιρο(σκοπο).. πότε θα ευνοηθώ ώ τρισμέγιστε;

    Τί εννοείς έχασα το νόημα;
    Έπιασα το! Ήταν αλληγορία!

    Για τους υπόλοιπους αναγνώστες:
    Διαβάστε τα ΥΓ, θα πέσει θέμα είναι ΣΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το αποέλ είναι κλασσική περίπτωση ατόμου, ομάδας, εταιρείας whatever Που θεωρεί ότι επειδή μια φορά πήγε στους ομίλους θα γαμεί τζαι θα ρέσσει μια ζωή. ας πούμε εν όπως το Νικόλα τον Παπαδόπουλο που πιστεύκει ότι δικαιούται τα πάντα επειδή ο παπάς του ήταν ο Τάσσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή