26 Οκτ 2012

Εσυ που κολυμπας;;

Εθκιαβασα το παρακατω κειμενο στο blog www.pkool.gr (σοβαροφανες μπλογκ του πετρου κωστοπουλου με πολλυ lifestyle τζιε ταχα απευθυνεται σε αντρικο κοινο κυριως)

"Απίστευτο! Οι Κύπριοι κολυμπούν σε «πετροδόλαρα»!

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης,εκτιμά ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ ανέρχονται σε συνολικά 60 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.


Μόνο στο τεμάχιο 12, δήλωσε στο ΡΙΚ ο κ. Κασίνης, τα κοιτάσματα πιθανόν να ανέρχονται στα 8 με 12 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια και, όπως σημείωσε, αρκούν για να εξυπηρετήσουν τις ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου για 250 χρόνια.
Η συνολική αξία του τεμαχίου 12 υπολογίζεται σε 350 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το καθαρό κέρδος μόνο για το συγκεκριμένο τεμάχιο, αν αφαιρεθεί το κόστος ανόρυξης και εκμετάλλευσης, ανέρχεται στα 86 δισεκατομμύρια.
Η συνολική αξία των τεμαχίων στην κυπριακή ΑΟΖ ανέρχεται σε δύο τρισεκατομμύρια ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Το καθαρό κέρδος εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 800 δισεκατομμύρια, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κασίνη.
Και οι δύο εκτιμήσεις αφορούν μόνον το φυσικό αέριο.
Ο ίδιος διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι στα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ υπάρχει και πετρέλαιο. «Θα γίνει» πρόσθεσε «γεώτρηση σε βάθος επτά χιλιομέτρων και θα διαφανεί πόσο πετρέλαιο υπάρχει»."

Καποιος που ειδεν την συνεντευξη του Κασινη στο Ρικ να μας ενημερωσει περαιτερω παρακαλω. Παρακαλω αναμενατε κυμα μεταναστων εξ Ελλαδος γιατι προφανως θα το πιστεψουν ποτζι! Οπως πιστεφκουν εδω και χρονια
Να πω οτι πιστεφκω το οτι  εχει πολλυ φυσικο αεριο, αλλα αμφιβαλλω αν θα επωφεληθουμε καθολου.

4 σχόλια:

  1. Δεν είδα τη συνέντευξη του Κασίνη, αλλά πήγα σε διάλεξη του πιο παλιά. Έχουμε πολύ Φυσικό Αέριο, και μάλλον έχουμε και πετρέλαιο. Το οικόπεδο 12 δεν είναι το πιο πλούσιο από τα τεμάχια που έχουμε!!! Είναι πολλά τα λεφτά και σίγουρα θα περισσέψουν πολλά για να επωφεληθούμε κι εμείς! Φτάνει να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά. Δυστυχώς όπως γίνεται η διαχείριση της κατάστασης, το 2014 θα έχουμε τις πρώτες εξορύξεις και αν δεν κάνω λάθος 2016 τα πρώτα λεφτά.
    Το θέμα είναι ... από τώρα μέχρι τότε - τι θα κάνουμε και τι θα υπογράψουμε!

    Η θαλάσσια περιοχή της Κρήτης ενδέχεται να έχει επίσης πολύ Φυσικό Αέριο - ελπίζουμε να γίνει κάτι επιτέλους, θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ και γεωτρήσεις για να πάει και η Ελλάδα μπροστά, όχι μόνο πίσω πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα κατι εθκιεβαζα τζαι εγω για το οικοπεδο 12....τζαι για 4000 θέσεις εργασίες που θα ανοιξουν! Θα πω απλα οτι ελπιζω να μεν τα θαλασσώσουμεν για ακόμα μια φορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ας πεί κάποιος του κωστόπουλου οτι εν μέσα στα σκατά που κολυμπούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/10/12 23:08

    Για την ώρα κολυμπάμε στα σκατά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή