22 Μαΐ 2012

Kotziakaro Teza

Επηα περασμενη εφτομααν τζιε ειδα το Κοτζιακαρο Τεζα. Για τζινους που εν ξερουν τι λαλω εν θεατρο με τους Λένια Σορόκου, Μάριο Δημητρίου, Λώρη Λοϊζίδη, Χριστιάνα Αρτεμίου, Χριστόδουλο Μαρτά, Στέλιο Θεοχάρους . Εσιει τζιαιρο πολλυ που ηθελα να το δω αλλα εχωνεψα το οτι εν θα το θωρουν γιατι το τσιανς να κοψω να παω Λευκωσια για ενα θεατρο εν μηδαμινο. Εξαλλου κυριως εν για το οριτζιναλ που καιουμε παραπανω, το "Σεσουαρ για Δολοφονους" που παιζεται στην Αθηνα με πολλην επιτυχιαν εδω και χρονια με παρα πολλους γνωστους ηθοποιους (και μη: βλ. Τρυφωνας Σαμαρας) να εναλλασονται που σεζον σε σεζον. Ολα αυτα μεχρι που η παρασταση ηρτε Λαρνακα.
Καταρχας το Δημοτικο Θεατρο ηταν σχεδον γεματο, εν το θωρεις συχνα τουτο. Αλλα επειδη προφανως το καστ εν δημοφιλες τζιε "ιν" εθυμηθηκαν πολλοι οτι εν θεατροφιλοι.
Ημουν επιφυλακτικος στην αρκη λογω της Αρτεμιου τζιαι του τιτλου. Κυπριακη φραση γραμμενη greeklish, ηταν πολλα αιγια φουξια φαση. Οι πως εν ηταν ωραια η αιγια, απλα εν εθελα να παω να δω το ιδιο χιουμορ τζιε τα ιδια αστεια. Εξαλλου νομιζω εν για αυτο που εν επετυχε η Santa Giolanda .
Τεσπα, εξεκινησε το εργο τζιε ηταν λλιο πολλα τζινο που εφοουμουν. Τα ιδια ατομα σε ρολους που εξαναειδαμε.. Ξεκαρδιστικοι μεν, προβλεψιμοι δε. Ο λωρης κουνιστος , η αρτεμιου χαμηλων ηθων κτλ. Ευτυχως ομως εν εμεινε ετσι το εργο! Με ενα τουιστ του σεναριου εγυρισεν που (σαχλο)κωμωδια σε αστυνομικο θριλερ με πολλα αστεια αλλα τζιε σασπενς.
Σημαντικο ρολο για την επιτυχια του εργου τζιε η συμμετοχη του κοινου. Συγχαιρω τους ηθοποιους γιατι το να βασιζεις τες ατακες σου αλλα τζιε το εργο ουλλο σχεδον στες αντιδρασεις τζιε την συμμετοχη του κοινου θελει πολλα κοτσια. Τζιε εκαταφεραν τα μια χαρα με τον αυτοσχεδιασμο. Ειδικα με το κυπριακο κοινο που εν φημιζεται για τα θεατροφιλα αισθηματα του αλλα τζιε που εννα δυσκολευτει να σηκωσει το σιερι του να μιλησει στην παρασταση, ποσο μαλλον να φκει στην σκηνη! Αληθκια μπραβο τους γιατι εκαλυψαν ματσουτζιες που λαλεν το κοινο πολλα καλα!
Να σημειωσω μια φαση που οπως εβουραν πανω κατω ο Φουσιεκκας Στελιος Θεοχαρους στη σκηνη (μερος του ρολου) εφαεν μιαν φατσια χαμε (οι μερος του ρολου) που θα εμπαινε σε πολλα funny videos!!! Ηταν τοσο αστεια η φατσια που ως τζιε οι ηθοποιοι εσταματησαν γιατι εν εμπορουσαν να μιλησουν που το γελιο. Εδιπλωθηκαν ουλλοι κοινο-ηθοποιοι!!! Ο κακομαζαλος εκαταφερε τζιε συνεχισε το εργο (ευτυχως εν εισιε κανενα τραυματισμο) τζιε εδιακωμωδησεν το τζιολας μετα! (what a word btw!! Εν σωστη;) Ο αυτοσχεδιασμος που ελεαμε μαζι με αυτοσαρκασμο.
Τελοσπαντων, εφυαμε ευχαριστημενοι στο φουλ, εν μια παρασταση που αξιζει να δειτε αν δεν την ειδετε ακομα. Σημειωστε οτι παει αρκετη ωρα για θεατρο. Σχεδον τριωρο!!

Υγ1: στο διαλειμμα μεν σηκωστειτε να φιετε. Αν θα σηκωστειτε καμετε γλιορα γιατι εσιει σουρπρις!
Υγ2: αν δεν καμνω λαθος, καποια χρονια επερασεν τζιε η Ζετα (μια εν η Ζετα) που τουντην παρασταση εις τας Αθηνας. Αν εσιει καποιον δαμε που μπορει να μου δωκει τα φωτα του, σε τι ρολο ηταν; Γιατι εν μπορω να φανταστω!! Εκτος τζιαν καμνω λαθος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου