30 Σεπ 2010

Αίσχος κύριε Πρόεδρε!

Είχα άλλα θέματα στο μυαλό μου για να γράψω στο blog αλλά όταν με απογοήτευση άκουσα την δήλωση που έκαμε ο πρόεδρος μας στην Ουάσινγκτον (!!!!) άλλαξα γνώμη.
Πώς είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτός που έπρεπε πρώτος να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Ε/Κ του νησιού να εξισώνει το προδοτικό πραξικόπημα με την βίαιη εισβολή; Χαρακτήρισε την Τουρκία ως τη δεύτερη μητέρα πατρίδα της Κύπρου (ίσως γι'αυτό να έχουμε τη σημαία της στον Πενταδάκτυλο!) εκθέτοντας τον εαυτό του και μηδενίζοντας τους αγώνες (τις συνομιλίες τελοσπάντων ) των περασμένων δεκαετιών.
Αυτή τη στιγμή υπηρετώ την στρατιωτική μου θητεία σε ένα στρατόπεδο κοντά στη Λευκωσία όπου οι σκοπιές έχουν ελεύθερη θέα στον Πενταδάκτυλο και την φωταγωγημένη σημαία του ψευδοκράτους. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται εκείνη η σημαία μου δίνει δύναμη να συνεχίσω την θητεία μου, που προηγουμένως θεωρούσα ως χάσιμο χρόνου και την έκανα μόνο για την υπόληψη στην κοινωνία.
Ας έρθει όμως τώρα ο Χριστόφιας να με κοιτάξει στα μάτια και να μου πει ότι αυτούς τους 24 μήνες τους περνώ στο χακί για την πατρίδα, για το καθήκον και για να προστατέψω τα υπόλοιπα ελεύθερα εδάφη. Δηλαδή, δεν έφτανε που ξέρουμε ότι οι "από εκεί" έρχονται στις καφετέριες των ελευθέρων περιοχών και ότι οι νόμιμοι κάτοικοι του νησιού δίνουν τα λεφτά τους στον κατακτητή περνώντας τα σύνορα, έχουμε και αυτές τις δηλώσεις να ανεκτούμε!
Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις πολιτικές εξελίξεις και αναμένω απάντηση από τον ίδιο τον πρόεδρο στην δίκαιη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε. Την δικαιούμαστε ως λαός και δεν εννοώ κάποια δικαιολογία ή μια εξήγηση αλλά μια συγγνώμη και την απόσυρση της δήλωσης του. Μόνο έτσι ίσως καταφέρουμε να κερδίσουμε την προ πολλού χαμένη υπόληψη μας στο διεθνές χώρο.
Πιο κάτω ένα απόσπασμα της δήλωσης:
http://www.youtube.com/watch?v=hXqlYvU3b-c

1 σχόλιο: