31 Ιαν 2013

Ελληνικη Ιθαγενεια


Τα Οσκαρ πλησιαζουν μαζι τζιε οι αλλες τελετες αλλα καθε μερα ξεπηδα τζιε κατι καινουριο που εν θελω να το αφηκω να περασει (ηδη ενα καθαρα πολιτικο ποστ επηε που τα ντραφτς στα ντιλιτεντ λογω των περιστασεων - ναι επιλεγω να μαι απολιτικ 100%)

Εξεκινησε τουτη η καμπανια στην ελληνικη τηλεοραση προσφατα. Ηταν τζιαιρος. Σε μιαν Ελλαδα που ενα ρατσιστικο κομμα εν στην βουλη, που γινισκουνται καθε μερα φονοι εν ψυχρω, που συνανθρωποι μας βιωνουν εξαθλιωση, περιθωριοποιουνται τζιε κακοποιουνται ψυχολογικα τζιε σωματικα, ξεκινα τουτη η καμπανια περκι ευαισθητοποιησει. Μακαρι. Οι μεταναστες τζιε ειδικα τα παιθκια τους εννοειται οτι εχουν θεση στην καινουρια τους κοινωνια. Εννοειται οτι δικαιουνται τα βασικα δικαιωματα τους τζιε εννοειται οτι πρεπει να αφομοιωνουνται στην κοινωνια τους.

Τα προβληματα ερχονται σε ακραιες καταστασεις. Οταν σε μιαν Ελλαδα που εν μπορει να ταισει τους Ελληνες φορτωνουνται τζιαλλοι, νομιμα και μη. ΕΙδα μια γελειογραφεια καπου με μια ομαδα μεταναστων που ελαλεν "ηρταμε να πιαμε τες δουλειες σας; ποιες δουλειες;"
Οταν σε μια Κυπρο του μηχανισμου, που ξεκινα σιγα σιγα η αδυναμια συμπολιτων μας να επιβιωσουν, οι πολιτικοι προσφυγες παιρνουν εισοδηματα που εν αντικειμενικα υπερβολικα, οταν τα μωρα στο σχολειο ανεβαινουν ταξεις χωρις να μαθαινουν λεξη ελληνικα, οταν δερνουν αστυνομικους τζιαμε ναι εν προβλημα. Εννεν προβλημα οι ανθρωποι ομως, εν προβλημα το σαπιο συστημα τζιε οι νομοι τζιε οι θεσμοι που το στηριζουν. Καπου πρεπει να αλλαξει. Τζιε τουτο θα γινει οταν ξεχυλισει το ποτηρι. Τζιε οταν γινει τουτο θα δουμε βαρβαροτητες φοουμε.

Το ποστ δεν ειναι πολιτικο, ειναι ανθρωπιστικο

4 σχόλια:

  1. πολλά πολλά καλές οι διαφημίσεις...
    θα ήθελα κάτι ανάλογο στη Κύπρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου πω την αλήθεια, η διαφήμιση είναι λίγο παραπλανητική.

    Σόρρι που θα γράψω μεγάλο κείμενο, αλλά πρέπει να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη. Τα παιδιά στο βίντεο δεν είναι αλλοδαπά. Είναι Έλληνες! Και αυτό γιατί όπως άκουσα μιλάνε άπταιστα την ελληνική, έχουν μάθει ελληνική γραφή και ορθογραφία και φαντάζομαι ότι τιμούν τη σημαία της χώρας που τους έδωσε στέγη. Όταν μεγαλώσουν και γίνουν συγκροτημένες προσωπικότητες, θα είναι πιο Έλληνες και από τους Έλληνες και αυτός είναι και ο σκοπός του ανθρώπου. Να μάθει γράμματα, να προοδέυσει και να καταλήξει Έλληνας. Γιατί για μένα αυτό θα πει Έλληνας.

    Το πρόβλημα των ρατσιστών δεν είναι αυτά τα παιδάκια που είναι σκιστομάτικα. Ούτε τα μαυράκια. Το πραγματικό τους πρόβλημα είναι ότι είναι φτωχά. Και ως φτωχά τους τρώνε μερίδιο από τις θέσεις εργασίας πιο εύκολα. Δεν νομίζω να είχε κάποιος πρόβλημα αν αύριο έπηζε η Ελλάδα στους κροίσους από την Ελβετία. Δεν πιστεύω ότι θα έμπαινε ποτέ κάποιος σε ένα σχολείο και να έδερνε παιδιά ινδών χαλίφηδων που θα χρηματοδοτούσαν την Ελλάδα με χρήμα, ούτε θα γίνονταν επιθέσεις σε παιδιά από την τελευταία φυλή της Αφρικής αν αυτή πρόσφερε χρήμα στο κράτος.

    Επομένως, θεωρώ ότι το πρόβλημα δεν είναι ρατσιστικό. Χεστήκαμε από το που μας ήρθε ο άλλος. Το πρόβλημα είναι ταξικό. Και επειδή ο χρυσαυγίτης δεν μπορεί να πάει να δείρει τον ομογενή του που του τρώει τη θέση, δέρνει το εύκολο θύμα, τον αλλοδαπό.

    Επομένως, δεν μπορώ να πω ότι η διαφήμιση επιτυγχάνει τον σκοπό της. Όλοι οι διανοούμενοι του εξωτερικού και οι πιο σημαντικές προσωπικότητες της ανθρωπότητας δήλωναν Έλληνες και κανένας χρυσαυγίτης δεν τόλμησε να τους προσβάλει. Διότι όλοι ξέρουμε κατά βάθος ότι η Ελλάδα είναι ιδέα και όποιος την προασπίζεται επιβραβεύεται. Η διαφήμιση θα έπρεπε να λέει "μην τα βάζετε με τους φτωχούς που περιμαζέψαμε στο μπουρδέλο μας". Αυτό έπρεπε να λέει.

    Τέλος, μια προσωπική παρατήρηση, τα κινεζάκια και τα ινδάκια στο βίντεο που μιλούν την ελληνική και που μάλλον γνωρίζουν και ορθογραφία, τα υπολογίζω και πιο Έλληνες και από τους δικούς μας, που μια ματιά να ρίξεις στο πως γράφουν, πώς τονίζουν, πώς χρησιμοποιούν εγκληματικά τα greeklish, θα έπρεπε να είχαν πέσει στον Καιάδα εδώ και χρόνια.

    Γι αυτούς τους λόγους θεωρώ ολίγον άστοχη τη διαφήμιση. Έλληνας είναι όποιος τιμά την ελληνική παιδεία. Και το πρόβλημα του ρατσισμού στην Ελλάδα δεν γεννήθηκε από αυτό. Γεννήθηκε από τη φτώχεια.

    Ελπίζω να κατάφερα να εξηγήσω τι εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/2/13 07:53

    na sou pw re dreamer...epeidi viwsa tis katastaseis stin ellada nomizw enna simfwnisw me ton Chris pio panw. enne thema ratsismou alla taksiko. i ellada (jai opws pame jai i kypros siga siga) einai gemati apo allodapous alla distixws pou zitane epiviwsi eis varos mias idi apodinamwmenis kratikis mixanis. kanenas den einai enantion twn allodapws aloimono!!!oloi exoume dikaioma stin zwh. apla egw eimai enantion stin anekselegkti eisroh prin kan elexthei an mporei mia xwra na to anteksei i oxi. wraio to post. filia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/2/13 18:26

    συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. γιατί αν μας ελαλούσαν τζιαι εμάς ότι έσχει μια χώρα που μπόρεις να πιάνεις 800 με 900 ευρό χωρίς να δουλεύκεις με δωρεάν παιδία, ήταν να τους ελαλούσαμεν ΕΝ ΠΑΩ; θα μείνω ποδά να πεθάνω που την πείνα;; Το σύστημα φταίει! όι οι ανθρώποι, που απλά εκμεταλλέβονται τζείνα που τους διούμε! γιατί τζιαι εμείς το ίδιο θα εκάμναμεν! γιατί τζείνον εν το λογικό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή