31 Οκτ 2016

Κυρά Βέφα

Η έμπνευση χτυπά σε ακατάλληλες ώρες οπότε ας δούμε τι θα βγει τωρά.

Η κυρία Βέφα θεωρεί ότι καταλαμβάνουν την Ελλάδα οι κακοί μετανάστες όταν μαθητές κρατούν την Ελληνική σημαία. Ότι θα πρέπει να ντρεπόμαστε που επιτρέψαμε σε αυτή τη μαθήτρια να υψώσει την Ελληνική σημαία ενώ οι προγόνοι της δε φώναξαν το ΟΧΙ. Επειδή οι απόγονοι αυτών το αξίζουν, επειδή απλώς έτυχε να γεννηθούν εδώ. Κι ας ώθησαν τον Βαγγέλη στην αυτοκτονία, κι ας μαχαίρωσαν τον Φύσσα, κι ας ψηφίζουν ΧΑ. Φτάνει να έχουν γεννηθεί Έλληνες. Μήπως κυρά Βέφα μου να αναλογιστούμε πόσο περισσότερη συναισθηματική φόρτιση θα ένιωθε μια μαθήτρια με μαντήλα που κρατούσε την Ελληνική. Δικαιωματικά της άξιζε (υποθέτω είναι άριστη μαθήτρια για να μπει σημαιοφόρος), και θα ήθελα να πιστεύω, ως ανέλπιστα ρομαντικός ότι αναλογίστηκε η μαθήτρια την ιστορία της επετείου και να έχει περάσει στο πετσί της περισσότερο από τους πλείστους μαθητές που είχε πίσω τους. Ξέρεις, αυτούς που γιορτάζουν την 28η Οκτωβρίου του '21 ξερωγώ.
Και νυσάφι πια με αυτή την παρελθοντολαγνεία των Ελλήνων. Μη μας θίξουν το παρελθόν, και ποιος χέζει το παρών. Τραβολογούμε τα νήπια σε φυλακές με αγχόνες, να τους τα μπήξουμε στον εγκέφαλο τα γεγονότα, τα μαθαίνουμε τραγούδια για την κάθε εθνική επέτειο, τα βάζουμε να κάνουν πρόβες για να περπατήσουν τη φασιστική παρέλαση (βλ καταγωγή αυτού του εθίμου) και μέχρι την εφηβεία χεσμένα τα έχουν όλα αυτά. Είναι στην ίδια κατηγορία με το θεώρημα του Πυθαγόρα και τον περιοδικό πίνακα. Για μέχρι το γραπτό.
Μακάρι λοιπόν να είναι όλοι οι πρόσφυγες δεκτικοί να αφομοιωθούν και να τιμήσουν την Ιστορία της χώρας που τους φιλοξενεί κι ας μην γινόμαστε μικρόψυχοι. Αλλά ξέρεις τι με εξοργίζει κυρά Βέφα; Ότι αν αυτή η κοπελίτσα νικούσε ξερωγώ την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Μαθηματικών με τη σημαία της Ελλάδας, αν ήταν αθλήτρια και σήκωνε το χρυσό κτλ δε θα μας ένοιαζε. Θα ήταν Ελλαδίτισσα γαμάτη. Όπως Ελληνάρες "έχουμε κάνει" τον Σχορτσανίτη και τους Αντετοκούμπο (τυχαία τα παραδείγματα αποκλειστικά καλαθοσφαιριστών).
Χωρίς επίλογο. Γιατί ό,τι και να πούμε, τόσο σε Ελλάδα και Κύπρο, κάθε τόσο κάποιο παράδειγμα θα βρεθεί να αποδείξει πόσο σκατόψυχοι και στενόμυαλοι είναι οι νεοέλληνες. 

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/11/16 06:00

    Έχουμε γεμίσει από ψωροπερήφανους, ψευτοπατριώτες σε αυτό τον τόπο. Και για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι σε σένα. Συμφωνώ με αυτά που έχεις γράψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην δίνετε έμφαση στη γνώμη ανθρώπων χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση. Δεν γίνεται να ασχολούμαστε με τη γνώμη του Σφακιανάκη και της Βέφας, δύο ηλιθίων έκαστος στο είδος του και να νομίζουμε ότι αυτοί διαμορφώνουν συνειδήσεις. Οποιοσδήποτε σηκώνει ψηλά τη σημαία του έθνους, είναι ωφέλιμος. Είτε φορεί μαντίλα, είτε φορεί ψιλοτάκουνα, είτε φορεί τσαρούχια. Οποιοσδήποτε τιμά τα ελληνικά γράμματα είναι Έλληνας.

    Από την άλλη, δεν μπορώ να ακούω και μαλακίες τύπου "γεμίσαμε ψευτοπατριώτες" και "ψευτοπερήφανους". Τι έπρεπε να είμαστε δηλαδή; Ποια είναι η εναλλακτική; Να είμαστε "ψευτο-προδότες;" να είμαστε "ψευτό-ηττημένοι;" Τι υπονοοεί ο ανώνυμος; Τι θα τον ικανοποιούσε; Να είμαστε ένας λαός ηττοπαθής; Τι είναι αυτή η ανόητη προσέγγιση;

    Το ένδοξο ελληνικό παρελθόν πρέπει να συνεχίσει να μας διδάσκεται και να μας εμπνέει. Μόνο έτσι θα σωθεί ο Ελληνισμός. Τα σημερινά του χάλια οφείλονται στο ότι δεν γνώρισαν ούτε υιοθέτησαν τις αξίες και τα ιδανικά των προγόνων του. Γι αυτό κατάντησε έτσι. Δεν είπα να είμαστε στείροι προγονολάτρεις. Αλλά τα καλά του αρχαίου τότε (που ήταν πιο μπροστά και από το σήμερα) να εφαρμοστούν στο σήμερα (που είναι πιο πίσω από το τότε).

    Μέχρι τότε, σταματήστε να απαράγετε και να αναδεικνύετε δηλώσεις ηλιθίων που δίνουν πάτημα στα κομμούνια να αποδεικνύουν τη φαιδρότητα της ύπαρξής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα δυστυχως Αντιχριστε μου οι συγκεκριμενοι θκιο που αναφερες ξερεις πόσους αντιπροσωπευουν

      Διαγραφή