2 Μαρ 2016

Το μέλλον.

Ρωτηστε με τι φοβαμαι.


Πρώτο.
Πείτε μου πώς αυτό δεν είναι τρομακτικό; Αν είχα χρόνο, θα εγύρεφκα frame που ταινία με villains. Είμαι σίουρος ότι υπάρχει κάποια με ακριβώς την ίδια σκηνή.
Να μια παρόμοια.


Δεύτερο
H Χίλαρι που εν η Wall Street, που εν πιο συστημική τζιαι που το σύστημα. Ίσως η ασφαλέστερη τζιαι πιο προφανες επιλογή. Για να μεινει το νερο στο αυλακι. Αν αυτο θελει καποιος
Ο Τραμπ. Που εξεκινησε σαν αστειο αλλα όχι πλεον.
Ο Sanders. Που υποθετω στους Αμερικάνους τωρα φαινεται σαν ο Τσίπρας στους Ελληνες περσι. Που θα ταράξει το σύστημα. Αλλα αντεχει η παγκοσμια οικονομια ταρακουνημα αυτη τη στιγμη; Ή ξεχνουμε ποσο πασχιζει ο Ομπαμα να περασει καποια bills που το Κογκρεσο; Αρα μπορει τζιαι να ειναι μουφα ο τυπος.
Για τον Κρουζ δε θα πω πολλα γιατι δε θεωρω οτι εχει καποια ουσιαστικη πιθανοτητα αλλα εκαμε machine gun bacon εν μεσω της προεκλογικης. Δηλαδη... ναι.


Τριτο
H Independent ειχε αρθρο σημερα οτι η γενια μου θα δουλευει μεχρι τα 70+ για να πιασει κρατικη συνταξη. Που εν συγκρινεται τοσο πολλα με τα παραπανω αλλα ποσο χαλια να μεν μπορεις να προσφερεις στους αγαπημενους σου τζιεινα που θα θελεις; Τζιεινα που εισιες; Να μεν σχολιασω τη ζωη 9-5 για ακομα 45 χρονια.  Τζιαι μετα αντι να ταξιδεψεις τον κοσμο ή να μεγαλωσεις εγγονια θα μπαινοβγαινεις στα νοσοκομεια. Τζιαι ασε τη συνταξη. Ποροι υπαρχουν να μας ταισουν ολους τζιαι να ζουμε ανετα. Παρ'ολα αυτά η μεσαια ταξη εξαφανιζεται. Παντου στον κοσμο.

Στο μεταξυ, 9000 στην Ειδομενη. Και ο αριθμος ανεβαινει. Και στο Calais. Και νεες απανθρωπες δηλωσεις που ηγετες καθε μερα.

Ανθρωπος. Homo sapiens.








10 σχόλια:

  1. Η παγκόσμια πραγματικότητα σε φωτογραφίες (και λίγες γραμμές).
    Τρομακτικό πού έχουμε καταντήσει.
    Και πού πάμε ακόμα.
    Σε τι κόσμο γεννιούνται παιδιά σήμερα.
    Από τι επιρροές θα βομβαρδίζονται και άντε να τα προστατεύσεις.
    Τραγικό :(
    Well said.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια φίλη μου πρότεινε να διαβάσω αυτό το άρθρο, ίσως το βρεις ενδιαφέρον:
    http://www.vox.com/2016/3/1/11127424/trump-authoritarianism

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παλιά άμα εν εμπορούσαν να επιβιώσουν ή εθέλαν μια καλύτερη ζωή που τζείνην που είχαν στον τόπο τους, επηαίναν σε άλλες χώρες.
    Τωρά πώς να αλλάξουμε κόσμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/3/16 09:46

      Συγχώρα με Moonlight, αλλά αδυνατώ να καταλάβω τι θέλεις να πεις. Πως με τη μετανάστευση, αλλάζουμε τον κόσμο;

      Αν είμαστε ειλικρινείς και πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, πρώτα πρέπει να κάνουμε μια σωστή αυτοκριτική και μετά να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Αλλά βλέπεις μόνο στα λόγια είμαστε καλοί.

      Αλλά φυσικά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Δες τον Ζουκεμπεργκ για παράδειγμα. Είναι πλέον ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Από το Facebook. Που δεν ήταν καν δική του η ιδέα. Και που αρχικά δεν ήξερε καν να γραψει τον κωδικό για να το δημιουργήσει.

      Και μετά δες τον Τραμπ. Χρειάζεται να γράψω περισσότερα; Και δες την απήχηση που έχει.

      Και σκέφτου τώρα, πως είναι δυνατόν ένας που στην ουσία δεν παράγει αλλά ουτε και προσφέρει τίποτε, γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη δισεκατομμυριούχος και πως ένας κάφρος, επίσης δισεκατομμυριούχος έχει τόση απήχηση στον κόσμο.

      Θα μου πεις εδώ η Καρντάσιαν έγινε είδωλο, αυτοί οι 2 δεν θα γίνονταν;

      Διαγραφή
    2. Εν εμιλούσα για το να αλλάξουμε τον κόσμο. Ήταν σχόλιο για το τρίτο θέμα κυρίως. Εν το διευκρίνισα, αλλά εθεώρησα ότι ήταν ξεκάθαρο την ώρα που το έγραφα. Ίσως να ήταν μόνο μες στο μυαλό μου τζείνη την ώρα. Ξεκαθαρίζω τώρα, εν πάσει περιπτώσει.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος4/3/16 13:52

      Δεν κατάλαβα τι ήθελες να πεις. Απολογούμαι.

      Διαγραφή
  4. @ruth_less: εν θεωρω καλογραμμενο το αρθρο. εν βιαστικα που το εγραψα. αλλα οι ανησυχιες υπαρχουν τζιαι μακαρι να ηταν μονο τουτες

    @back2flat: bookmarked for later :)

    @moonlight: εν τουτο το προβλημα. ολους μας παιρνει το ποταμι λλιο πολλα. butterfly effect αν κολλα.

    @ανωνυμος: η Σελεστ νομιζω εννοουσε οτι οι προγονοι μας αντιμετωπιζαν προβληματα που αλλες χωρες εν ειχαν. τζιαι ειχαν επιλογη να μεταναστευσουν σε καλυτερες καταστασεις. πλεον ουλλες οι χωρες εν μαζι σε καποιο βαθμο. Για τη συγκριση Τραμπ - Ζουκερμπεργκ βρισκω την λλιο παρατραβημενη. Στεκουν τουτα που λες, αλλα εν πολλα διαφορετικη η δυναμικη τους, η επιρροη τους για να τους βαλω σε οποιαδηποτε κατηγορια μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Σελέστ, ναι. Καλά κρασά!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/3/16 13:55

      Dreamer, δεν προσπαθούσα να κάνω σύγκριση των δύο. Απλά τους ανέφερα, επειδή πρώτα εσύ τους ανέφερες στην ανάρτηση σου.

      Διαγραφή
  5. ένιξερω αλλά εθθιμήθηκα τούτο: https://www.youtube.com/watch?v=fKR47cUkJqw

    ΑπάντησηΔιαγραφή