1 Μαρ 2015

Η ζωή ένας αγώνας

[revisited]
Κυριακή, 1η του Μάρτη. Με βρίσκει στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου. Γιατί έχω ένα στόχο για τες επόμενες 10 εβδομάδες. Θα 'ρθουν μέρες που θα θέλω να τα παρατήσω, που απλά δεν θα έχω δύναμη να δουλέψω, που θα θεωρήσω ότι δικαιούμαι μια μέρα off. Αλλά σήμερα έχει δουλειά. Μόλις τελιώσω το ποστ.
Ερχόμενος είδα ένα τριαντάρη, υπολογίζω, υπέρβαρο, να κάμνει τζόγκινγκ. Το δικό του αγώνα. Μπορεί να έβαλε τζιε τούτος στοχο σε δέκα εβδομάδες να χάσει 20 κιλά τζιε να θέλει να νιώθει άνετα χωρίς φανέλα όταν θα πάει με τους φίλους του Blackpool.
Περνώντας που την καμάρα με την επίγραφή του παν/μίου ένας Κινέζος πόζαρε για την μάνα του. Υποθέτω ότι ο συγκεκριμένος έδωσε τον αγώνα του τζιε επέρασε. Απολαμβάνει τη χαρά του σήμερα, μέχρι το Σεπτέμβρη που ξεκινά νέο αγώνα.
Τζιε φυσικά στο δρόμο περπατά κόσμος τζι αλλος. Ο καθένας χαμένος στις δικές του σκέψεις, στο δικό του αγώνα. "Σήμερα θα δοκιμάσω νέα συνταγή τζιε θέλω να την πετύχω για τον άντρα μου" η κυριούλλα που το tesco. "Ελπίζω το Μάρτη να καταφέρω να πληρώσω τις δόσεις του δανείου χωρίς να τσιγκουνευτώ στο δώρo για τα γενέθλια της φίλης μου" o νεαρός με τα headphones. "Που τούντην εβδομάδα θα τρώω 2 φρούτα κάθε μέρα τζιε θα κάμνω τζιε 30 κοιλιακούς κάθε πρωί" η νεαρή με τα dreadlocks..
Ποιος ξέρει τι αγώνα κάμνει ο καθένας στη ζωή του; Το σίγουρο εν ότι ούλλοι έχουμε αγώνες να δώσουμε. Τούτη εν η ζωή. Μικροί ή μεγάλοι στόχοι, μακροχρόνιοι ή και όχι. Γιατί αν ήταν η ζωή μια ρουτίνα χωρίς ορόσημα δε θα ήταν ζωή. Μαρτύριο θα ήταν.
Καλημέρα, καλό μήνα και καλή εβδομάδα. Γιατί να μην ξεκινά η εβδομάδα που την Κυριακή; Πιο χαρούμενο μου φαίνεται.

6 σχόλια:

  1. ωραίο ποστ :-)
    καλό μήνα!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε, όι τζιαι να ξεκινά η εφτομάδα που την Κυριακή! Γιατί να μεν εξεκίναν που την Τρίτη να έχουμε πάντα τριήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ είμαι με το Τριολούιν δαμέ. Τρίτη να ξεκινά η εφτομάδα σιόρ. Ακου ποτζεί Κυριακή!
    Πάντως στα σοβαρά, εμένα σχεδόν κανένα ας το πούμε resolution που εν εξεκίνησε Δευτέρα. Πέμπτη, Τρίτη, ναι. Δευτέρα εν θυμούμαι κάτι.
    Καλή αρχή Ι guess, τζαι δε το σαν μια τελική ευθεία. Τζαι βάλλε μικρότερους στόχους, επιμέρους, σχετικούς με τον μεγαλύτερο, τζαι επιβράβευε τον εαυτό σου για ό,τι καταφέρνεις.
    Cheers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο Ντουμπάι άξουαλι η εβδομάδα ξεκινάει από την Κυριακήν.
    Αλλά ένιγουεϊ ο κάθε άνθρωπος ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προτείνω να δουλεύουμε τα ΣΚ και να ξεκουραζόμαστε τις υπόλοιπες μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Did you know that that you can generate cash by locking selected pages of your blog / site?
    To start just open an account on AdWorkMedia and add their content locking tool.

    ΑπάντησηΔιαγραφή