12 Σεπ 2014

Οικολογικα

Γεια χαρα κυριε καστορα !!

Θκιαβαζω διαφορα για το περιβαλλον (τιποτε εξειδικευμενο, οτι υπαρχει σε εφημεριδες και news sites). Τζιε εδιαβασα τρια αρθρα που μου προκαλουν το ενδιαφερον τζιε την περιεργεια.

1. Σχετικα με το πρωτοκολλο του Κυοτο 2020. Ελπιζω να ξερεις φιλε αναγνωστη γιατι εν θα εξηγησω δαμε. Παρε
Και διαβασα αυτο. Που βασικα λαλει οτι εξεπερασαν τους στοχους του 2020 ηδη. Τωρα πως και γιατι αναφερεται στην Ευρωπαικη Ενωση ενω εν ενα παγκοσμιο πρωτοκολλο εν πολλοκαταλαβω. Αλλα μπραβο μας αν αληθευει. Εν μας συνηθιζει η ανθρωποτητα σε κατι τετοια. Στην Κυπρο να δω ποτε θα ξυπνησουμε.

2.Απο εχτες βρισκω αρθρα για την αποκατασταση της τρυπας του οζοντος. Αναπληρωνεται σιγα σιγα η απωλεια. Εχει δρομο ακομα απ΄οτι καταλαβω αλλα καλα το παμε. Σιουρα μπορει να βοηθησαν οι απαγορευσεις που εμπηκαν μετα τη δεκαετια της λακ σε ψυγεια, πλυντηρια κτλ αλλα παραπανω πιστευω στη δυναμη αυτοθεραπειας του πλανητη (πολυ ποιητικο αυτο που ειπα, γιατι δεν με κοιτας στα ματια;)


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ by Enikos_gr

3. Το τριτο αρθρο δεν το βρισκω. Εδιαβασα το τελος Αυγουστου τζιε βασικα ελαλεν οτι εφκηκε μια ανακοινωση που καποιο αρμοδιο οργανισμο τελοσπαντων οτι τζιντη συγκεκριμενη ημερα ειχαμε καταναλωσει τις πηγες/πορους που αντιστοιχουσαν στη γενια τουτη τζιε ζουμε πλεον εις βαρος των επομενων γενεων. Εγκυμονουσες αναγνωστριες, γονεις αναγνωστες ντροπη σας!
Αμα το καλοσκεφτεις μπορει τζιε να αρκησε να γινει κατι τετοιο επισημο/μετρησιμο αλλα πλεον ετσι ειναι φαινεται. Ειμαστε στο δρομο για τζιντον κοσμο που θωρουμε στα φουτουριστικα/ποσταποκαλυπτικα (=postapocalyptic :p ) εργα του Χολυγουντ.

Στον Αρη αδερφες μου στον Αρη!

Τελικα εχουμε σωτηρια ή οχι; Την ανθρωποτητα εχω την ικανη να μαθει να εκμεταλλευεται το χωμα ωσπου να εβρει κατι αλλο παρα να αλλαξει συνηθειες τζιε τον (ευκολο) τροπο ζωης aka ανομοιομορφης/ανισης καταναλωσης πορων.

5 σχόλια:

  1. Σχετικά με το πρώτο, εν μπορώ να το διαβάσω πολλά προσεκτικά τωρά, αλλά απορία: εν λαλεί ότι εν σε καλό δρόμο για να πιάσουν το στόχο του 2020? Εν εκατάλαβα να τον εξεπεράσαν ήδη.
    Just asking.
    Κατά τα άλλα, το Βενιζέλο σπίτι, το τελευταίο οι σκέψεις μας μοιάζουν για το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/9/14 13:13

    Συμφωνώ για την αυτοθεραπεία :') εν πολλά συγκινητική!
    ο πλανήτης ξέρει να αυτορυθμίζεται, ακόμα τζαι αν χρειαστεί να μας τιμωρήσει!

    αλλά το τρίτο που είπες; τι εννοείς η γενιά μας εκατανάλωσε ήδη τους πόρους που της αναλογούν; εννοώ έβρε το άρθρο :-/ η γενιά η δική μας εν η ίδια με τη γενιά του 60χρονου ξερωγω καθηγητή-υπεύθυνου της έρευνας; εκατάλαβες τι εννοώ, η γενιά εν κάτι πολλά γενικό, ενας 70χρονος, μπορεί να εκατανάλωσε πόρους για 3, ενώ εγώ για 1/4. τζαι πότε τελειώνει η γενιά μας τζαι ξεκινά η άλλη;

    ο όχι και τόσο μικρός σου Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οκ εν το ηβρα το συγκεκριμενο που ειχα διαβασει τοτε, ηβρα καποια αλλα που λαλουν κατι διαφορετικο τζιε εν που τες ιδιες ημερες. μπορει εγω να το διαβασα βιαστικα τοτε.

    http://www.cbsnews.com/news/earths-resources-in-ecological-deficit-for-rest-of-2014-says-group/
    http://phys.org/news/2014-08-earth-resource-spent-ngo.html

    λλιο απογοητευση η απλοτητα του υπολογισμου αλλα μαθηματα μπορουμε να παρουμε πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/9/14 14:14

    εν φταίεις, πάλε εν λάθος. εν ξέρω πως τα υπολογίσαν τζαι πως ήβραν το ετήσιο "μπατζετ" αλλά πχ η ποσότητα του πετρελαίου που παράγει η γη ετησίως μπορεί να μας κανεί για θκυοτρία λεπτά κάθε χρόνο με τον ρυθμό που το καταναλώνουμε, όι ως τον Αύγουστο...
    ΕΕΕΕΕΝΙΙΙΙΓΟΥΥΥΥΕΙΙΙΙΙ εν μας κόφτει
    σίουρα ζούμε εις βάρος των παιδιών μας, και πρέπει όπως και δήποτε να κάνουμε αλλαγές ξεκινώντας φυσικά από http://www.peta.org/issues/animals-used-for-food/animals-used-food-factsheets/vegetarianism-environment/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιλούμεν για σίουρην κλιματικήν αλλαγήν 2-3 βαθμούς αν παρτούν τα εξτρίμ μέτρα μείωσης των εκπομπών CO2, με πιο πιθανήν αύξησην 5°C. Mιλούμεν για μετρημένην ήδη αύξησην της θερμοκρασίας μισόν βαθμόν στην Κύπρο.

    Μπορείς σίουρα να το δεις τζιαι που άλλην σκοπιάν. Γιατί να εν 15°C η μέση θερμοκρασία της γής τζιαι όι 18; Ο Πούτιν λέει ότι θα είναι προς ώφελος της Ρωσσίας. Νομίζω πως κανένας δεν μπορεί να μετρήσει τες επιπτώσεις, είτε των 3, είτε των 5°C άυξησης. Ξέρουμεν όμως ότι όταν άλλαξεν η θερμοκρασία της γής απότομα εξαφανιστήκαν τα περισσότερα ήδη, τζιαι κυρίως το κυρίαρχον. Υπάρχει σοβαρή απειλή. Θέλει μετρημένες αποφάσεις τζιαι καλλύττερα να ππέσουμε έξω με πιο αυστηρά μέτρα παρά με μη ικανοποιητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή