7 Ιουν 2014

Maleficent

Well, hello there. Παει πολυς καιρος να τα πουμε. 2 μηνες και βαλε. Απο τοτε, πηγα Παρισι, Κυπρο για το Πασχα, ειδα την αδερφη να δινει υποσχεση γαμου, εξεταστικη, συνεντευξεις για internship, απορριψεις και μια θετικη απαντηση. Περαν των προσωπικων δρωμενων, Γιουροβιζιον, αρκετα βραβεια, εκλογες, το πρωτο Pride, τελοσπαντων πολλα που θα μπορουσα να ποσταρω. Αλλα οι, θα προσποιηθω οτι δεν ελειψα ουτε μερα τζιε να καμω ενα movie post. Εξαλλου τα ειπατε ολοι ολα τοσο καλα.
(αν οι μισοι χρηστες του Ιντερνετ ειχαν αυτη την αρχη...)

Ειδαμε το Maleficent εψες. Ετσι περιλιπτικα, να περιμενετε να φκει torrent καλο τζιε μια χαρα ειναι.

[could contain spoilers although you know the story]

Λοιπον, χρονολογικα να το παρουμε. Η ιστορια ξεκινα με την Maleficent απο μικρη και πιο μετα τη βλεπουμε να ερωτευεται. Εννα θελα να βαλουν αλλη ηθοποιο για την νεαρη Maleficent που ερωτευεται διοτι το προσωπο της εν πολλα αυστηρα γυναικειο για να παιξει το κοριτσακι ή τη γυναικουλα.
Γενικα το πρωτο εικοσαλεπτο - μισαωρο της ταινιας εν πολλα αθλιο. Σκηνες μικρες, αθλια συνδεδεμενες μεταξυ τους, με ελαχιστες γραμμες απο την Jolie. Δηλαδη εβλεπαμε την Jolie να καμνει κατι βλεμματα, να περπατα, να λαλει μιαν ατακα τζιε αλλη σκηνη πανω. Ειχα την εντυπωση οτι υπηρχε μια μεγαλυτερη ταινια 4 ωρων που απλα εκοψαν. Σαν περιληψη επιπεδου δημοτικου που θκιαλεεις τα σημαντικα. Ειπαμε να μας δειξουν την ιστορια της Maleficent ολοκληρωμενη αλλα οι με κοστος το επιπεδο της ταινιας!
Πιο μετα φτιαχνει σιγα σιγα το πραμα οταν αρκευκει να εξελισσεται η κυρια ιστορια. Αλλα παλε, γενικα,η ταινια εν εμβαθυνε στους χαρακτηρες. Εννεν οτι η ερμηνεια της Τζολι εν ηταν καλη, αλλα ο ρολος ως ρολος εν της αφηκε παραπανω. Μα τω Θεω (;) εν εισιε 3 γραμμες συνεχομενες, ενα διαλογο, κατι! Αλλα αρκετα επιβλητικη η παρουσια της. Ψαρωτικη βασικα.

Τζιε μετα προς το τελος, η ταινια απομακρυνεται αρκετα που το γνωστο παραμυθι με αποκορυφωμα το οτι την Ωραια Κοιμωμενη δεν την εξυπνησε ο πριγκηπας Φιλιππος αλλα η Maleficent. Τζιε μετα την τριπλη προδοσια του βασιλια Στεφανου προς τη Maleficent η ταινια αφηνει σε με την εντυπωση οτι δεν υπαρχει πραγματικη αγαπη ερωτικη. Που εν πραγμα παραξενο για την Disney. Επισης, αλλα δυο που μας ξενισαν εν το οτι ειδαμε την Aurora να συμβαλει στην ηττα του πατερα της. Νταξει, εσυμμαχησε με την νονα της που τζινη ηξερε και αγαπουσε, ενω τον παπα της  3 λεπτα τον ειδα τζιε εκλειδωσε την αλλα ηταν λλιο περιεργο σαν εικονα. Τζιε η επιστροφη των φτερων, πολλα ξεκαρφωτη! Τελος, περιττη η παρουσια του Φιλιππου στην τελευταια σκηνη, αφου ειδαμε οτι εννεν ο πραγματικος ερωτας, γιατι να καταληξουν μαζι.  Εγω εθελα να σμιξει η Aurora με το Κορακι! Επιστεψα το σε μια φαση ειδικα στο υπνοδωματιο!

Αλλα ναι, αυτα περιληπτικα. Μετριο, δειτε το σπιτι τζιε εν καλα. Τζιε εν κριμα γιατι σπανια βλεπουμε την Τζολι πλεον. Αν εξαιρεσουμε τα Kung Fu Panda, η τελευταια της ταινια εν το Tourist (2010) που την εχορτασαμε, αλλα παλε μετρια ταινια, το Salt (2010) τζιε το Wanted (2008) που ενω ακουσε πολλα, ηταν μια χαρα ταινιες για το ειδος τους. Αρα μηπως να μεινει στες ταινιες δρασεις τυπου Lara Croft που την εγνωρισαμε και την αγαπησαμε ετσι; Εν το θελει νομιζω, για αυτο σιγα σιγα θα την καμει για σκηνοθεσια.
Αυτα

2 σχόλια:

  1. Εμένα με χάλασε το ότι έκοψαν το βαλς με το επικό Once Upon A Dream, αλλά οκ, δεν ήταν το ρομάντζο η ουσία του έργου. Γενικά το βρήκα εξαιρετική μεταφορά και θα ξαναπάω να το δω. Επίσης έμαθα ότι παίρνουν σειρά κι άλλα κλασσικά έργα του Ντίσνεϊ για μεταφορά στην μεγάλη οθόνη και καταχάρηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επηρέασες με μέτρια, αλλά του Αντί-Χρηστου άρεσεν του. Επερίμενα το πώς τζιαι πώς να φκει....εννα πάω να το δω καλώ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή