4 Φεβ 2014

Κύπρος 2014

Disclaimer: Ακολουθει ποστ με ενα κατεβατο σκεψεις που εχουν κοινο παραγοντα αλλα ο συγγραφεας ειναι σε φαση "Δεν μπουρω να γραψω ουτε εκθεση του δημοτικου".

Λοιπον. Σαλος γινεται τελευταιως για μια σειρα συναυλιων/εκδηλωσεων που θα γινουν το καλοκαιρι για τα 40 χρονια της εισβολης.  Μια ανοιχτη επιστολη του Θεοφανους προσφατα προσπαθουσε να συγκινησει το συναισθημα για να ξεχαστουν ή να πουμε χαλαλι για τις 400χιλιαδες που φημολογουνται οτι θα χρειαστουν για τουντες εκδηλωσεις. Και με μιαν αλλην ανοιχτη επιστολη ο Κωνσταντινος Χριστοφορου υπερασπιζεται τον Θεοφανους επειδη εδεκτηκε τα πυρα της κοινης γνωμης μετα την ανοιχτη επιστολη της Αννας Μαραγκου.
Και χρειαζουνται οι εκδηλωσεις για τον πολιτισμο και χωρις τον πολιτισμο ειμαστε ενα τιποτε οπως ειπε η Μελινα και θα ξεχασουμε την ιστορια μας και τον τοπο μας, πρεπει να τιμησουμε την πατριδα μας κτλ. ΠΑΠΑΡΙΕΣ.
Η Μελινα εζησε απο το 1920-1994 και προς Θεου δεν προσβαλω την τιμη της, ουτε την ιδια σαν ατομο. Αλλα το συγκεκριμενο της αποφθεγμα δεν μπορει να εφαρμοσθει στη σημερινη Ελλαδα και Κυπρο. Οταν εχεις κοσμο νηστικο και αστεγο δεν καμνεις μεγαλοπαραγωγες ακριβες και χρεωνεις και εισιτηριο ακριβο.* Καμνεις μικρες παραγωγες με ντοπιους καλλιτεχνες που εν θα θελουν αμοιβες και ανοιγεις την πορτα στον κοσμο τουλαχιστον να χορτασει μουσικη αφου δεν θα χορτασει φαι. Εξαλλου ζουμε στην εποχη του χιπστερισμου.
Θελουμε να τιμησουμε την "αναμνηση" της κατεχομενης Κυπρου κτλ. Καμε εκδηλωσεις για 100 χιλιαδες, ξοδεψε 200 χιλιαδες για στηριξη των εγκλωβισμενων, αναστηλωση κατεχομενων μνημειων και παρομοια εργα και ξοδεψε 100 χιλιαδες για διεθνη ενημερωση για το Κυπριακο γιατι προφανως το παιχνιδι εν χαμενο. Απλα εν ανακυρηξαν τον νικητη ακομα. Εν τοσο δυσκολο; Α ναι, εξεχασα. Οποιοδηποτε κρατικο εργο πρεπει να υπερτιμηθει για να δοθουν προμηθειες κτλ.

Αλλη αφορμη που με εκαμε να γραψω τουντες κουβεντες εν η παρακατω συζητηση που ειχα στο τουιτερ. Εν ξερω πως αντιγραφτηκαν ετσι, apologies
  1. O Ban Ki Moon evarethike ta karagkiozilikia mas. Bout fuckin time
  2. true, αλλα εν δικαιολογειται
  3. τζιαί γιατί εν δικαιολογείται ακριβώς;
    Reply to   
    Image will appear as a link
  4. επειδη οσο χαλια και να ειμαστε η κυβερνηση εν του κρατους της ΚΔ, νομιμα εκλελεγμενη, οχι της μιας κοινοτητας
  5. ok, δηλαδη τι εννοεις; αληθεια θελω να ακουσω τι πιστευεις για την υποσταση της ΚΔ

  1. it's got nothing to do with silliness. Alla in a nutshell, if I was the SG of the UN enitan na asxolitho kan me to cyprob
    Reply to  
    Image will appear as a link
  2. και να αρχισουμε να πιστευουμε οτι δεν μας αξιζουν τα δικαιωματα μας επειδη ειμαστε πολυ μικροι/ηλιθιοι/αδιορθωτοι;
Για οσους εν ακουσαν εκαμε μια δηλωση ο Μπαν Κι Μουν οπου ισχυριστηκε οτι η αλλαγη στην κυβερνηση και τα γεγονοτα του Μαρτη με οτι επακολουθησε εκαθυστερησαν τη λυση του Κυπριακου.  Καμια διαφωνια. Αλλα εννεν κατι για το οποιο φταιει η κυβερνηση της ΚΔ ποσο μαλλον η Ελληνοκυπριακη κοινοτητα. Επιτρεψετε μου να μεν αντιγραφω την ακριβης δηλωση του γιατι πρεπει να τελιωσω το ποστ πριν να τελιωσει το πλυντηριο!  Προσωπικα θεωρω οτι φυσικα αμα αλλαξει η κυβερνηση εννα καθυστερησουν οι διαβουλευσεις επειδη απλα πρεπει να ξαναξεκινησουν λλιο πολλα που το 0. Οποταν μηπως πρεπει να γινει μια επιτροπη, ενα συμβουλιο με προσωπα απο ολα τα κομματα αλλα και μη πολιτικα προσωπα που ενναν σταθερη τζιε να δουλευκουν τζινοι το Κυπριακο με την επιβλεψη καπως του εκαστοτε προεδρου; Λεω εγω τωρα.
Αλλα πραγματικα θεωρω λαθος τη δηλωση του Μουν. Οσο τζιε να μας εβαρεθηκε, really, who wouldnt?, οσο τζιε να καμνουμε της κκελες μας τζιε να νομιζουμε οτι ο κοσμος γυριζει γυρω που το Κυπριακο, εν λαθος η δηλωση του απλα επειδη στα χαρτια του ΟΗΕ, οργανισμος που αντιπροσωπευει, μια κυβερνηση εσιει το νησι που ταχα αντιπροσωπευει ολες τις κοινοτητες. Η αντιδραση των εκπροσωπων των κομματων ηταν η κλασσικη, προβλεψιμη και αφανταστα βαρετη. Δηλωση για να καταδικασουν την δηλωση. Με ολα τα μικροφωνα των κυπριακων καναλιων απο κατω. #mpliax. Ελεος ρε κουμπαρε, καμετε κατι! Σηκωθειτε που την καρεκλα σας τζιε δειξετε οτι γυαλιζει το ματι σας, οι μονο για να λυθει το κυπριακο αλλα για να παει τουτος ο τοπος μπροστα. Ή παραιτηθειτε μπας και εβρουν τοπο να δουλεψουν οι νεοι που εχουν ορεξη.

Τελος ηβρα ενα μικρο ντοκυμαντερ. δειτε το εν καλο food for thought

ΥΓ: Σε ενα αλλο ντοκυμαντερ ειπαν οτι η Τουρκια ποτε δεν αναγνωρισε επισημα το ψευδοκρατος, δεν περασε ποτε απο ψηφισμα στη Βουλη, εν προφορικα που εγινε κτλ. Αληθευει;
*Δεν ξερω αν θα εχουν εισιτηριο οι συναυλιες.

1 σχόλιο:

  1. Παρ' όλη τη φάση της συγγραφέως "Δεν μπορω να γραψω ουτε εκθεση του δημοτικου" εγώ εκατάλαβα τα ούλλα όσα έγραψες. Να μεν σου πω ότι συμφωνώ απόλυτα τζιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή