3 Δεκ 2013

Upside Down

Για την ταινια "upside down" θα πουμε οποταν αν καρτερατε να σας πω οτι εφερα τα πανω κατω στη ζωη μου, παραιτωντας τες σπουδες και πηγαινοντας να κυνηγησω το ονειρο μου στη Νεα Υορκη, μη σας κραταμε αλλο.
Το upside down εννεν καμια σπουδαια ταινια. Μια ευστοχη περιγραφη θαρρω ειναι οτι εν που τες ταινιες που θα εδειχνε το mega κυριακη νυχτα. Οχι επιπεδου the prestige, αλλα ουτε και anaconda.

Λοιπον, παιζει η γλυκια kirsten dunst με τις μετριες υποκριτικες ικανοτητες και ο καπου-σε-εχω-ξαναδει-καπου-σε-ξερω jim sturgess. Βασικα, η ταινια τοποθετειται σε ενα φανταστικο παραλληλο συμπαν που υπαρχουν δυο κοσμοι ο ενας πανω που τον αλλο με αντιθετα πεδια βαρυτητας. Δηλαδη θωρεις πανω τζιε αντι να θωρεις ουρανο θωρεις τον αλλο κοσμο που περπατα στο δικο του πεζοδρομιο ανενιας.
bonus win: υποθετω δεν τους χεζουν πουλια.
Οι νομοι της φυσικης περνουν λιγο στο περιθωριο. Ουδεμια εξηγηση για καιρικα φαινομενα (και πολλες αλλες ευλογες αποριες μενουν αναπαντητες βεβαιως). Ενιγουει, για να προχωρω, στον ενα κοσμο ζουν οι φτωχοι και στον αλλο οι πλουσιοι βασικα. Ενωνει τους μια μεγαλη εταιρια που τα γραφεια της ξεκινουν που τον ενα κοσμο τζιε φτανουν στον αλλο. Οι φτωχοι εν απλοι εργατες, οι πλουσιοι διοικουν στα ψηλα γραφεια. Οπως θα καταλαβατε ηδη, ο φτωχος ερωτευκεται την πλουσια τζιε καμνει τη γη πηγη ναν μαζι. Εν νομιζω ναν spoiler να πω οτι καταληγουν μαζι. Ουσιαστικα η ταινια αυτα εχει. Αν κοψετε αθκιασεροι δετε την. Εσιει χαζι.

Εμενα βασικα ναι, τραβουν με τουτες οι ταινιες που εχουν ενα βασικο sci-fi στοιχειο αλλα οι χαρακτηρες εν καθ'ολα (;) ανθρωπινοι. Αλλη ταινια που μου ερκεται με τουντο στοιχειο εν το in time με timberlake τζιε amanda seyfried. Στα 18 σου πιανεις περιορισμενο χρονο ζωης. Deal with it.
Ε ισως και το inception.
Αυτα, δεν εσιει ουσιαστικη αναλυση. Μια χαλαρη ταινια για ξεκουραση ή για να παιζει οσο εσύ διπλωνεις ρουχα/σιδερωνεις κτλ

2 σχόλια:

  1. Μεν μου βάλλεις το ινσέψιο στην ίδια κατηγορία με τούτο το πράμα που περιγράφεις. Ούτε μετά να συνεχίζεις ότι εν για όσο σιδερώνεις και διπλώνεις ρούχα γιατί έτσι όπως το έβαλες εν σάννα τζι εν τζαι οι 3 που αναφέρεις για έτσι φάση!
    Καλό ποστούδι, είχε χάζι η περιγραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα άρεσε μου. Είδα την περίπου πριν κανά χρόνο αλλά την βρήκα αρκετά "ενδιαφέρον" ταινία. καλό concept and all, ofc with many loop holes, αλλά χαριτωμένη nonetheless.

    p.s. i love jim sturgess. να δεις το 'Across the Universe'. *thumbs up*

    ΑπάντησηΔιαγραφή