9 Οκτ 2013

Παραχαιδεμα

Εσιει τζιαιρο να γραψω αλλα εν βρισκω ωρα πραγματικα. Λλιον οι πολλες ωρες στο πανεπιστημιο, το πολλυ διαβασμα, το σαββατοκυριακο στο Νοττινχαμ, οι ωρες στο σπιτι που φεφκουν οπως τες πελλες (κουβεντουες τζιε κιθαρα με τους συγκατοικους, μαγειρεματα, youtube). Με αποτελεσμα να κοφκω που το 8ωρο του υπνου μου για τουντο ποστ! (ναι, καποιες πολυτελειες δεν αλλαζουν).

Προσφατα ο ξαδερφος μου, της ιδιας ηλικιας (δλδ 22) επιασεν αυτοκινητο.
Επιασαν του.
Οι γονιοι του.
ΒΜW.
X3.

Τζιε διαφωνω. Καθετως. Εν ζηλεφκω, απλα διαφωνω.

Διοτι οταν ο αλλος εν φοιτητης τζιε εσιει το bmw ετοιμο, τι προσδοκιες εννα σιει για το μελλον; Καταρχας αυτοκινητο εχρειαζετουν το σπιτι, αναγνωριζω το. Τζιε επρεπε να πιασει ενα σχετικα καλο αυτοκινητο γιατι καμνει το Παφος-Λαρνακα-Παφος εβδομαδια τζιε οσο τζιε να πεις να το καμνεις με ενα αυτοκινητουι μιτσι που εν τραβα, εν ταλαιπωρια. Αλλα γιατι bmw ρε θειε;
Σε 15-20 χρονια που εννα θελει να αλλαξει αυτοκινητο (πολλα μακρια το παιρνω, αλλα αισιοδοξουμε γιατι το αυτοκινητο ερχεται με καποια εγγυηση), κακα τα ψεματα εν θα μπορει να πιασει ενα mitsubishi ξερω γω. Εννα πρεπει να μεινει στην ιδια κατηγορια τουλαχιστον. Τζιε σε 5 χρονια που εννα φκει στη αγορα εργασιας (αποφοιτηση, μερικος καιρος ανεργιας, εργοδοτηση ας πουμε) εννα μπορει να συντηρα τουντο αυτοκινητο με τα ψιχουλα που πιανουν οι χαμηλες κλιμακες στην Κυπρο; Οξα εννα τον σπονσαρουν οι γονιοι τζιε τοτε; Εν λαλω, καμνεις μιαν επενδυση με ετσι αγορα. Οτι εν θα χρειαστει αλλαγη συντομα, εισαι ανενιας οτι ας πουμε εν καλο αυτοκινητο τζιε μη κακο χτυπησει εν θα διαλυθει με τζινον μεσα (βλ. κατι ιαπωνικα που εν αλουμινοχαρτο) κτλ. Αλλα παλε, διαφωνω. Γιατι να βρεις το bmw ρε φιλε;
Οταν ημουν 7η ταξη, με αδεια αυτοκινητου πλεον, ενας θειος μου μεταξυ σοβαρου και αστειου, αππωνε με μπροστα που τον τζιυρη μου για να μου πιασει τζιε μενα ενα αυτοκινητο 'καλο'. (Σημ. ο συγκεκριμενος θειος εταξε του γιου του που εν ηταν τζιε πρωτος μαθητης οτι αν περασει Παν. Κυπρου εννα του πιασει bmw. guess what). Εμεις τοτε, ειχαμε ενα yaris extra σπιτι. Ακουεται περιεργο; Εν επειδη εφυεν η αδερφη μου για Αγγλιες. Τελοσπαντων, εγω ειπα οτι εν εθελα αυτοκινητο. Επερασα τζιε ακομα περνω μια χαρα με το yaroυδιν. Θεωρω το παραλογο να πιασω αυτοκινητο στο διαστημα 1 χρονο σχολειο - 2 στρατο - σπουδες εξωτερικο τζιε ποιος ξερει μετα. Προφανως για καποιους εννεν παραλογο.
Τελοσπαντων, τους συγγενεις μου, ειδικα της μια πλευρας, αγαπω τους πολλα αλλα πολλες φορες συγκρουουνται φιλοσοφιες, ιδιοσυγκρασιες κτλ. Μακαρι ναν καλα. Καλοριζικο ξαερφε. Ο συγκεκριμενος ξαερφος εν μια χαρα παιδι δε λεω, δουλεφκει τα καλοτζιαιρκα σε παλιοδουλειες, επηεν τζιε χτισματα (στα μμαθκια μου μετρουν τουντα πραματα), εθελεν το iphone του αλλα περνα με το 4 γιατι ως τζιαμε τον επαιρνε (Τους γονιους του παλε, αλλα επειδη τζιε εμενα το τελευταιο κινητο εννεν με δικα μου λεφτα εν συγκρινω), εσιει τζιε λλιες φανελλουες με τεραστιο logo πανω Armani, guess κτλ αλλα ατε. Περι ορεξεως κολοκυθοπιττα.

ΥΓ: εννοειται οτι το αυτοκινητο εν profile pic που την πρωτη μερα.

8 σχόλια:

  1. Να σου πω την αλήθεια, επρόσεξα ότι οι οδηγοί των BMW οδηγούν σαν να είναι ο δρόμος δικός τους.
    Καταλαβαίνω αυτό που θες να θείξεις.
    Απλά γεννιέται μου η απορία: Γιατί ένα αυτοκίνητο να είναι κίνητρο/μέτρο επιτυχίας/σκοπός ζωής κτλ.
    Αν θέλεις να κάμεις κάτι, απλά δως του την πραγματική του αξία. Ένα αυτοκίνητο. Τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τουλάχιστον δουλεύει τα καλοκαίρια για το κάτιτις του. Δεν τα περιμένει όλα έτοιμα. Αν το επόμενο αυτοκίνητο του δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία, ένα πράμα έχω να σου πω: το μάθημα και το ξεμάθημα εν κοντά#true_story

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαναείπα σου ότι πιστεύκω πως εν μα εφοδιάσαν οι γονείς μας με κάποια πράματα. Καλά κάμνεις -κατ'εμένα- τζαι παρατηρείς το τζαι προσπαθείς να το ζυγίσεις το πράμα, αλλά μεν σε απασχολεί. Αν είναι να το μετανιώσουν για κάποιο λόγο, έννα εν δικό τους πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/10/13 08:02

    Που εννα του έρτει το σερβις εννα τα ξαναπούμε πε στο ανίψι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. άσχετο αλλά ήρθα για να πω ότι παρατήρησα ότι τα περισσότερα γερμανικά αυτοκίνητα όπως bmw, mercendes, opel και κάποια άλλα ευρωπαικά έχουν περισσότερα μηχανικά προβλήματα σε σχέση με τα ιαπωνικής κατασκευής. Άρα όλα είναι λίγο μέσα στο μυαλό. Του κυπραίου. Το μυαλό. Τελικά δεν ήταν άσχετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ έχω γερμανικό Κολονούα μου, για τα τελευταία 12 χρόνια (ου παναγία μου, επαλινε) τζαι εν είχα κανένα πρόβλημα ως τωρά. Αλλα στο θέμα μας. Συμφωνώ απολύτως ότι ένει υπερβολή να πιάνεις του κοπελλουθκιού σου έτσι ακριβό αυτοκίνητο ολόισια. Αλλά εν τζαι ο μιτσής που φταίει, εν οι γονιοί! Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ήντα chance να μεν ήταν profile picture?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαχαχαχα! Λατρεύω χωρκάτες που παντρεύκουνται τζιαι βάλλουν φωτογραφία τα στέφανα ή στιγμιότυπα από τον γάμο και επίσης χωρκάτες που γοράζουν μισό πράμα πολυτέλειας τζιαι θα το πει τζιαι ο κώλος τους!

    Να μην ζηλεύεις, ούτε να διαφωνείς. Να χαίρεσαι που σπουδάζεις στα ξένα, άνοιξες ορίζοντες, άνοιξες μυαλά και σε λίγα χρόνια όλα αυτά απλά θα σου ακούγονται τουλάχιστον καλτ.

    (Εγώ έχω ξάδελφη που της αγόρασαν διαμέρισμα δικό της στα 18 της. Πριν καν σπουδάσει. Που τελικά δεν σπούδασε. Αλλά της έμεινε το διαμέρισμα γιατί δεν διανοείτο να μένει με τους γονείς της μετά τα 18 της).

    ΑπάντησηΔιαγραφή