20 Μαΐ 2013

The Eurovision post

Ειχα πει οτι εν θα εγραφα φετος αλλα, ατε ενα μικρο ποστ να μεν το καμουμε; Τελικα εν επηαν τα πραματα οπως τα υπολογισα.... Που εν το προπερσινο θαψιμο σιορ;

Λοιπον, φετος που λετε ενα μαυρο χαλι. Το επιπεδο των τραουθκιων εππεσε παρα πολλα. Εν ηβρα ουτε και ενα για να παρακαλω να νικησει! Εν ξερω, εσταματησαν να ασχολουνται ιδιαιτερως με το θεσμο στην απανταχου Ευρωπη; Τοσο εξεφτιλισε; Ηταν ενα υποτονικο πραμα, μονοτονο, εν ισιε πραγματικα καλες μπαλαντες (Εισιε πληθωρα μετριων, μια εκ των οποιων τζιε η δικη μας που καταποντιστηκε), εν ισιε παναηρουθκια καλοδουλεμενα οπως κατι "Danzing, Lasha Dubai" "party for everybody" "we are the winners" που αν τζιε εννεν μουσικου επιπεδου απολαμβανες τα. Καταρχας εν ισιε πληθωρα ρεπερτοριων. Αλλες χρονιες εθωρες τα dance, τες μπαλαντες, τα ταχα rap, τες ροκιες, heavymetalies, οπερες. Φετος, οπερα εκαμε ο τρισαθλιος Ρουμανος, εμπηξαν λλιο dubstep ποτζι ποδα. Πασαλειμματα γενικα. Εσυμπερανα βασικα οτι αν επηεννε φετος καμια παραγωγη Ρουβας (ακομα τζιε του 2009), καμια Καλομοιρα, ηταν να το σηκωσουν περπατητοι. Αλλα οι! Εσυναχτηκαν ουλλα τα καλα στες χρονιες 2007-2010! Θυμαστε κατι qele qele, shady lady, τραουδουθκια που τα ευχαριστιεσουν καλε!

Ενιχαου, το νικητηριο, νεροβραστο μου φανηκε. Οκ εσιει καλη μελωδια αλλα αν το στελλε καμια Αρμενια (που της παει btw), Γεωργια κτλ εν θα ενικουσε με τιποτε. Αποφασισαν το που τον Γεναρη ξερωγω οτι εννα δερει τζιε εδερε. Οπως με το Euphoria που το αξιζε δαγκωτο δε λεω, το Fairytale που το μασησαμε κι αυτο κτλ. Που του χρονου, μολις ακουω για φαβορι, θα το παιζω τζιε κανει. Να φκαλουμε λιρα. Το φετινο για να κλεισω του χρονου θα το ξανακουσουμε. Οπως τζινο του Αζερμπαιτζαν. Ακομα να καταλαβω πως νικησε τζινο το ξενερωτο το πραμα.

Ας ειναι ομως. Γιατι παρα να βουρουμε την Γιουροβιζιον στες Αραπιες τζιε στες Ρωσσιες που εντυπωσιαζουν με τα μεγεθη των σκηνων τζιε των σταδιων, καλυτερα στη Σκανδιναβια που το εχουν! Μπορει να μεν μου αρεσαν οι συμμετοχες αλλα η παραγωγη ηταν εξαιρετικη! Αγαπουν τον διαγωνισμο τζιε φαινεται! Δαμε καμνουν ολοκληρα φεστιβαλ για το τραγουδι που θα στειλουν, ποσο μαλλον τον ιδιο τον διαγωνισμο. Αχ Ελλαδα μου, που καμνεις τους τελικους στα εμπορικα τζιε στα Ποσειδωνια, Αθηνων Αρενα εν ξερω τζιε εγω που.
Η ιδεα με την καμπια στην αρκη, τα βιντεουθκια που ηταν στην καθε χωρα ξεχωριστα (σκεφτειτε budget), το Μπροντγουει-στυλ ακτ της παρουσιαστριας στο τελος. Μπαι δε γουει, την παρουσιαστρια ακουσα να την εξυμνουν τζιε να την ξιτιμαζουν. Εμενα εν μου αρεσε ιδιαιτερα, αλλα εισιε χιουμορ. Τα ρουχα της ομως εφκαλλαν ματι. Μοδα, αποψη, καποιος ενδυματολογος που εκδικειται, ποιος ξερει;

Την Bonnie Tyler την λυπηθηκα. τους Cascada που περασαν απαρατηρητοι επισης. Οταν ακουα το Αζερμπαιτζαν εφανταζουμουν το με φωνη Ρουβα, Ρεμου και δεν ξερω και γω που δινει τα τραγουδια του ο Κοντοπουλος. Την Ιταλια πολυ την απολαμβανω. Που παει καθε χρονο με τοσο κλας, περιφρονει τους υπολοιπους και λιγο χεστηκε για τον διαγωνισμο.

Ατε κανει, ειπα τα κυρια που ηθελα να πω. Σας αφηνω με κατι παλιο, εναλλακτικο και ευχαριστο.

Α, αλλο θκιο κουβεντες. Εννα θελα να απεχουμε κανενα χρονο. Τζιε η Ελλαδα τζιε η Κυπρος. Τζιε ως ενδειξη συνειδητοποιησης των οικονομικων, τζιε για διαμαρτυρια για τον τροπο διεξαγωγης του διαγωνισμου.
Φετος απειχε η Τουρκια. Σκεφτητε να ταν τζιε τζιντο δωδεκαρι στους Αζερους! Ηταν να βουρουμε. Καθολου δεν εκπλαγηκα προσωπικα με το 12 της Ελλαδας και το 8αρι της Κυπρου στους Τουρκους-σχεδον. Αφου εκαμναν προμο κανονικο του τραγουδιου. Η Γερμανου επηρεν τον στην εκπομπη, τζιε οι ευχες των δημοσιογραφων ηταν: "Καλη επιτυχια στην Ελλαδα μας, στην Κυπρο, στο Αζερμπαιτζαν με την ελληνικη ομαδα και την Λευκορωσια με το ελληνικο σταιλινγκ" Οτι να ναι! Και δεν ηταν παντα με τουντην σειρα!

Για αλλα αναλυτικοτερα ποστ απο πιο χτυπημενους του θεσμου:
http://antidoto1980.blogspot.co.uk/2013/05/blog-post_19.html
http://dromosprostinithaki.blogspot.co.uk/2013/05/eurovision-2013-ultimate-post.html
τζιε ο αδικημενος εν ξερω αν γραψει κατι εντος των ημερων

8 σχόλια:

  1. My thoughts exactly. Appart from Giorgis. Μετά την Παπαρίζου το χάος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ ήθελα να καταθέσω κάπου ότι μου άρεσε η φωνή της Γαλλίδας. Ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζαι εγω νερόβραστα τα ηβρα ουλλα γενικά.Ετσι φορ δε ρεκορντ, που φωνή αρεσεν μου ο ξανθοψύρης ο Ισλανδός.

    Σε σχεση με τα νερόβραστα, θεωρω οτι η Ελλάδα εκαμεν πολλά καλή παρουσίαση, τζαι φωνητικά τζαι γενικά στην σκήνη. Το μονο που εν μου άρεσε ηταν το ασπρομαυρο (τζεινο μονο για την Αλέξια κάμνει). Ηθελα λιο χρώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι η ιταλία ήταν η προσωποποιηση του στυλ ρε παιδί μου, γενικά εμένα αρέσκει μου, ασχολούμε, δεν ήταν κακό το επίπεδο, απλά ψιλοαδιάφορο.
    και το τραγούδι που εκέρδισε λέημ.
    αλλά η παραγωγή ήταν εξαίρετη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο Αζερμπαϊτζάν δίνουμε κάθε χρόνο 8αρι, από καταβολής συμμετοχής του στον διαγωνισμό. Δεν ευθύνεται το πρόμο του φετινού τραγουδιού, αλλά το σύνδρομο στοκχόλμης που μας διακατέχει. Μην δούμε κούλλουφο επί σκηνής, αμέσως να ταυτιστούμε.

    Κατά τα άλλα συμφωνώ με όλα, παρόλο που θεωρώ το επίπεδο των τραγουδιών πιο ανεβασμένο σε σχέση με το 2010 και το τρισάθλιο 2012 (Το 2011 ήταν οκ σε μέσες άκρες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχάπαρη20/5/13 08:01

    To Shady Lady και τo Qele Qele ήταν ψηλού επιπέδου? Χμ.. Τι να πω γούστα!
    Νομίζω ήταν καλύτερα που κάθε άλλη χρονιά. Το μόνο πράμα που με ξενέρωσε τζιαι φέτος τζιαι πέρσυ εν το οτι ξέραμε το νικητή μήνες πρίν. Καμιά ανατροπή, καμιά έκπληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @αντιμοκο: ηταν μια ενδιαφερον διασκευη! αλλα οντως σαν την (παλια) παπαριζου κανενας και ποτε!
    @κολονα: εγω που την εθωρουν ηρτεν μου η courtney love. αλλα ειπα να μεν τα πω.
    @pras: o Ιταλος; η Ελλαδα μπορει να ταν κομματι του χαβαλε αλλα εστηθηκε καλα
    @beatrix: αρα συμφωνουμε
    @antichristos: ε διαφωνουμε λοιπον. για το Αζερμπαιτζαν να λεμε την αληθκια, εν τζιε στελλουν τζιε σκουπιθκια. συν το οτι φανταζουμε εχουμε τουρκοφωνους που μπορει να τους στηριζουν
    @axapari: ε νταξει τζιε εσυ! οι ψηλου επιπεδου για να τα παιξει η συμφωνικη της Βιεννης, αλλα οτι εν υπερπαραγωγες, ευχαριστα, 'ευχαριστα' στο ματι τζιε στο αυτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή