18 Μαρ 2013

Ψυχραιμα.

Καλημερα σας.

Κακη ψυχρη τζιαναποδη εννα μου πειτε. Σκατα στα μουτρα μου θα πειτε τζιε εν θα σιετε με αδικο. Λοιπον Που την Παρασκευη αργα/Σαββατο ξημερωματα που ειδαμεν με την Γεωργια τα πρωτα δημοσιευματα για τα αποτελεσματα του Eurogroup ζουμεν ουλλοι ενα πανικο. Θκιαβαζω εσιει 2 μερες συνεχεια ειδησεις. Εν εμπορεσα να συγκεντρωθω να θκιαβασω οτιδηποτε αλλο. Ευτυχως ειχα προγραμματισμενες εξοδους που αποφασισα να μεν αναβαλω για να μεν δωκω που τον 5ον κατω!

Γνωμη ξεκαθαρη εν ειχα καταφερει να σχηματισω. Εθκιαβαζα το ταδε αρθρο εβαρουν ποτζι, εθκιαβαζα αλλο αρθρο εβαρουν ποδα. Σημερα το πρωι για καποιο λογο εξυπνησα με επιφωτηση. Η γνωμη μου ελαχιστο ρολο παιζει αφου ουτε βουλευτης ειμαι, ουτε καν διαδηλωτης εξω που το Προεδρικο.

Με λυπει αφανταστα ομως το παιχνιδι που παιζεται. Εννα θελα μια φορα να εκπλαγω ευχαριστα που καποιον πολιτικο που την θεση του. Εννοω οτι γιατι ουλλοι οι βουλευτες του ΔηΣυ να ψηφισουν υπερ τζιε του Ακελ εναντιον; Γιατι τα κομματα επαραταχτηκαν ακριβως οπως την προεκλογικη περιοδο; Εν οι θεσεις τους τεθκιες να πιστεψω; Εμελετησαν τα ουλλα τζιε εκαταληξαν; Ολαν αν ερκετουν με 20δις μετρητα τζιε σοκολατα Βελγιου ο Αναστασιαδης ηταν να πουν οι Ακελικοι οτι εν ψατζιεμενα τζιε αν ερκετουν με 100% κουρεμα ηταν να πουν οι Συναγερμικοι οτι εν για το καλο μας. Εν με εξεπληξε κανενας. Ουτε στο φουμπου. Ο καθενας ελαλεν οτι τον εκαρτερουν να πει τζιε το ιδιο με τες ειδησεογραφικες ιστοσελιδες. Για αυτο ειμαστε αξιοι της μοιρας μας. Συν το οτι στην Λεμεσο ο κοσμος επαρελαυνε καρναβαλισμενος εχτες (ή εσυμμετειχε πληρωνωνοντας) τζιε εξω που το Προεδρικο εμαθα οτι ελαχιστος κοσμος εσυναχτηκε ενω οι Ισπανοι εφωναζαν για λλοου μας!

Μικρο σχολιο. Οταν εσιει οικογενειες που πραγματικα δεν τα φκαλλουν περα τζιε ακουω οτι εσυναξαν ενα εκατομμυριο για την Ομονοια τζιε την οποιαδηποτε ποδοσφαιρικη ομαδα αφκουν τα λαμπουθκια μου! Θωρουμε ερανο για τον Αντικαρκινικο ή της φιλοπτωχου αλλα αν εν για την σιυλλακα αβερτα; Αγια ολαν!

Επισης, καλο θα ηταν να μεν πιστεφκουμε οτι θκιαβαζουμε. Τζιε εξηγω. Το δηθεν τηλεφωνημα του πουτιν για γερμανικη σημαια στο προεδρικο φανταζουμε εν μουφα, εν το εθκιαβασα που πηγη εμπιστοσυνης. Η ρωσσικη προταση που εφτασε εψες εννεν απο μηχανης θεος. Εν ξερω κατα ποσο στεκει αλλα αν ηταν οντως οπως ακουεται ηταν κανονικο ξεπουλημα. Αν ημουν αναστασιαδης ηταν να διαπραγματευτω λλιο, οι να τους στειλω στον αγυριστο. Η βομβα του Σοιμπλε οτι ηταν να προστατευτουν οι καταθετες εν ελλειπης. Θκιαβαζετε παιθκια πριν να πατατε το share γμτ! Σημερα το πρωι κυκλοφορει οτι μπορει να αλλαξουν τες κλιμακες υπερ των μικροκαταθετων τζιε εν δεκτικη τζιε η Ευρωπη φτανει να φκαινει η ιδια σουμα. Τι να πω; Μακαρι.

Λοιπον, εγω προσωπικα ειμαι υπερ. Οι οτι συμφωνω. Εν ληστεια κανονικη. Εν ενα μετρο ωμο, βιαιο αλλα γιαυτο ακριβως τον λογο εν πολλα αποτελεσματικο τζιε φερνει πολλα λεφτα. Σιουρα θα υπαρχουν καλυτερες λυσεις τες οποιες εν βρισκουμε. Σιουρα ο Αναστασιαδης εν εκαμε καλη δουλεια στο Eurogroup. Αλλα παιθκια ειμαι φοιτητης στην Αγγλια νταξει; Για τα διδακτρα επιασα δανειο ΕΓΩ να ξεπληρωσω μολις πιαω δουλεια. Την διαμονη πληρωνουν την οι γονιοι μου. Με το κουρεμα τζιε τα οποιαδηποτε μετρα (γιατι αν τζιε θα θελα πολυ να αποφευγαμε λοιπα μετρα μετα το κουρεμα οπως υποσχουνται εν το πολλοπιστεφκω) εννα ζοριστουμε αλλα ποτζι ποδα εννα τα φκαλουμε περα. Μπορει να ρτω που Σεπτεμβρη τζιε να βρω part time δουλεια. Αν ομως χρεοκοπησουν οι τραπεζες, που εν μπορω να ξερω αν θα γινει τουτο, ετσι λαουν οτι θα γινει αν δεν δεκτουμε τους ορους η κατασταση εν θα ειναι πολλα πιο δραματικη; Εν θα χαθουν πολλα παραπανω; Ετσι πιστεκω τουλαχιστον με οσα ξερω. Ουλλοι λαλουν για την Ισλανδια που εχρεωκοπησαν οι τραπεζες της τζιε τωρα εν σε αναπτυξη. Καταρχας μιλουμε για θκιο ανομοιες οικονομιες αρα τα μοντελα εν ταιρκαζουν παντα. Δευτερον, κανενας εν μου λαλει τι εγινε το 2008 μετα την καταρρευση τζιαμε. Ουλλοι λαλουν μου οτι τωρα αναπτυσσεται. Ε χαιρω πολυ!

Λοιπον, μακαρι να εβρει καποιος μια λυση χωρις την τροικα ΣΗΜΕΡΑ ομως! Να μου λαλουν οχι χωρις ετοιμη αντιπροταση εν μπορω να το λαβω υποψην. Το 6.75% (για τζινο θα πω, διοτι αν σε πιανει το 9,9% δωστα τζιε βρυξε) εν οντως επιτοκιο θκιο χρονων. ΜΟΝΟ. Τζιε εν κοντα στον νου οτι οντως φερνει τεραστια εσοδα αρα οντως μπορει να μας παιρνει στο τελος της κουρσας. Μπορει τζιε οι. Ποιος ξερει που τουτα που μας λαλουν ποια εν αληθκια τζιε ποια οι; Εν ξερω τι αλλο να πω; Νιωθω τοση απογοητευση τζιε φοβο για το μελλον επειδη οτι τζιε να γινει εννα περασουμε δυσκολα τζιε εν γεγονος. Οτι τζιε να γινει η Τριτη που θα ξημερωσει θα ειναι μια μερα δυσκολη χωρις προηγουμενο.

Καλη δυναμη σε ολους μας.

Παω μαθημα τωρα. Ωσπου να σχολασω μαλλον θα εσιει ολοκληρωθει η συνεδρια της Βουλης. Τι να πω αλλο; Ο θεος βοηθος;

3 σχόλια:

  1. νταξει. τωρα εμαθα οτι αναβληθηκε για αυριο τζιε μελετουν αλλες προτασεις. μακαρι να βρουν κατι καλυτερο αλλα τους φοιτητες δαπανω εσκεφτηκαν τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://24h.com.cy/oikonomia/22272-toplanbtonoikonomologon.html

    Λύσεις υπάρχουν! Πολιτική βούληση δεν υπάρχει! Δεν υπήρχε τα προηγούμενα 5 χρόνια, δεν υπάρχει ούτε τώρα! Αν δεκτούμε κάτι τέτοιο, ανοίγουμε το δρόμο στους κλεφτες της Τρόικας να πιάσουν και τον φυσικό μας πλούτο, και τα λεφτά άλλων ευρωπαϊκών χωρών!

    Πρέπει να τους σταματήσουμε. Αν χρειάζεται κούρεμα το κάνουμε και μόνοι μας! Δεν χρειαζόμαστε νταβαντζήδες. Είμαστε το πειραματόζωο της Τρόικας αυτή τη στιγμή, και αυτή τη στιγμή που δεν έμεινε τίποτε άλλο να χάσουμε, είναι η στιγμή να τους στείλουμε από κει που ήρθαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι κάτι πολύ πιο μεγάλο από το να χάσουμε κάποιο ποσοστό των καταθέσεων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή