6 Ιαν 2013

Αν.

Προψες επηα να δω την ταινια του Παπακαλιατη, το "Αν". Επηα οικογενειακως. Επηεν τζιε η Πρας την ιδια νυχτα παντως. Η μανα μου και η αδερφη μου, κλασσικα θηλυκα, εν φαν της δουλειας του Παπακαλιατη. Κλεισε τα Ματια, Να με Προσεχεις, Δυο μερες μονο κτλ. Εσκεφτηκα οτι εν καλη ευκαιρια για ποιοτικο χρονο. Τον τζιυρη μου ετραβολοησαμεν τον ετσι.
Λοιποοοον. Εξαιρετικη μουσικη. Μονο τζιε μονο που ακουα το "Wildest Moments" το οποιο θελω να πατενταρω ως το σημα κατατεθεν του μπλογκ Αλλα εισιεν ωραια τραγουδια για χαλί. Τζιε αγγλικα τζιε ελληνικα. Εξαιρετικη εικονα επισης. Η Πλακα της Αθηνας εσιει μιαν γοητεια, μιαν ομορφια που μονο τζιαμε βρισκεις. Με φοντο την Ακροπολη, μια λατερνα τζιε βουκεμβυλια, τι αλλο να θελει κανεις;
Την υποθεση εν ξερω κατα ποσο εδιερρευσε so I wont spoil αλλα δειχνει την ιστορια ενος ανδρα ενω καμνει διαφορες επιλογες. Επισης δειχνει τζιε τι θα εγινετουν με την αλλη επιλογη. Για να καμεις ετσι πραμα θελεις πολλα επιδεξια σκηνοθεσια. Να μεν κουρασεις τζιε να μεν συγχησεις το κοινο. Ε ο Χριστοφορος εν τα επηεν τζιε ασιημα. Καποιες φασεις, ναι, ενιωσα να χανουμε αλλα εν δεκτο. Το κολπο με τα μαλλια, για να ξεχωριζουν οι ιστοριες, ιδιοφυες. (εν ξερω αν το γραψα σωστα τζιε ουτε με κοφτει!).
Οι δυo "αφηγητες", Μαρω Κοντου και Γιωργος Κωνσταντινου, εν ομορφη προσθηκη στην ταινια τζιε ακουστηκαν πολλα γελια στην αιθουσα στες σκηνες τους.
Η πρωταγωνιστρια, Μαρινα Καλογηρου, εν με συνεπηρε Ηταν μια χαρα φυσικα, σε καμια περιπτωση δεν με ξενισε. Τζιε ηβρα την πολλα γοητευτικη. Θα την παρακολουθω.
Ο Παπακαλιατης με χαλα αφανταστα. Νευριαζει με, θελω να τον δερω ας πουμε. Τζιε τες δουλειες του, εν μπορω να πω οτι εχω τες σε ιδιαιτερη εκτιμηση. Εν υπερβολικα ναρκισσος. Νομιζει οτι εν ηθοποιαρα τζιε καλλιτεχναρα, οτι το στυλακι του εν θανατηφορο. Στες δουλειες του εσιει παντα εντονες ερωτικες σκηνες που εν συνεισφερουν κατι ιδιαιτερο στην πλοκη. Οπως τζιε εψες. Αν μας εδειχναν 2-3 στασεις λλιοτερες εν θα υπηρχε κανενα προβλημα. Α, τζιε εσιει παντα σκηνες με καθρεφτη. Στην πρωτη σκηνη που μιλα της Μοναξιας (seriously, Μοναξια;) ηταν χαλια. Λαλω, εν εξεκινησαμε καλα. Ηταν πολλα εκτος πραγματικοτητας καποιος να μιλα τοσο πολλα του σιυλλου του. Αγαπω τα ζωα, αλλα αν τους μιλας ετσι, χρειαζεσαι συναναστροφη με ανθρωπους.
Α, αλλη μια σκηνη που θελω να σχολιασω. Το τρικ που εκαμαν για να δειξουν το πως επερασαν οι μηνες, ηταν ενδιαφερον. Αληθκια. Καπου το εξαναειδα ομως. Τζιε ξενιζει με σε ταινιες που εν εχουν φανταστικο υποβαθρο, τζιε ουλλο το ποιντ ειναι να σε πεισουν οτι μπορει να συμβει στην πραγματικοτητα, να μπαινουν factual στοιχεια.
Ενα τελευταιο, η σιοκκαριστικη στιγμη της ταινιας, οσοι την ειδαν, ξερουν για ποιαν λαλω, ειμαι σιουρος εν αντιγραφη. Ξερω ποθεν την ειδα. Εν θελω να πω για να μεν την χαλασω για οσους δεν την ειδα. Εν ταινια της Hathaway παντως :p.
Τζιε τωρα γενικα για την ταινια. Νταξει μωρε, καλη ηταν. Απλα εν ενιωσα οτι εισιε κατι να μου πει ιδιαιτερο. Πραγματευεται το "Αν". Πως καθε στιγμη, καθε αποφαση, καθε λεπτο επηρεαζουν την πορεια μας. Τζιε κατι που εν γραφτο να γινει, θα γινει ό,τι επιλογη τζιε να καμεις. Εν γραφτο σου. Τουτα ουλλα, εσκεφτηκα τα ξανα. Ειδα τα σε ταινιες, βιβλια, σειρες, συζητησεις με φιλους κτλ. Εισιεν μια νοτα ελαφροτητας η ταινια. Ταχα σαννα τζιε ηταν μια ρομαντικη κομεντι που επροσπαθουσε να πιαστει με μεγαλειωδης φιλοσοφιες. Η μια πολλα σοβαρη ταινια, που εισιε να καμει με ενα πολλα φιλοσοφε θεμα αλλα επιαννεν το πολλα ποξω ποξω τζιε light. Εν ξερω, μπορει ναν η ιδεα μου τουτα ουλλα.
Που τελιωσε η ταινια, εγυρισα πισω να δω το ακροατηριο. Παντα καμνω το, αρεσκει μου. Πλειοψηφια ηταν γυναικες πανω των 40. Εν το καρτερουν, επεριμενα παραπανω 20αρες. Εισιε τζιε καποια ζεφκαρουθκια. Τζιε δεν εισιε αντρα, εφηβο ή ενηλικα μονο του ή με αλλους αντρες. Chick film it is.

Για να τελιωνουμε. Εγω βαλλω της ενα 6,5-7. Η μανα μου εβαλεν του 9,5. Νομιζω εκαταλαβετε τα ουλλα με τουντο τελευταιο σχολιο. Εξαρταται με εντα αποψη θα δεις την ταινια. Οκ, τζιε ισως να εχω τζιε καποιες προκαταληψεις με τον Παπακαλιατη τζιε να την ειδα με κακο ματι την ταινια.

13 σχόλια:

  1. κοίτα εμένα άρεσε μου πολλά. ο παπακαλιάτης κακά τα ψέματα, κάμνει κάτι διαφορετικό που τους άλλους, αν μη τι άλλο έχει μια πολλά ιδιαίτερη αισθητική, ούλλα κάμνει τα να φαίνουνται όμορφα, για την μουσική επένδυση των ταινιών του και για πως χρησιμοποιεί το φως τον παραδέχουμε.

    ναι το θέμα ένναιν κάτι ορίτζιναλ, δαμέ λαλούμεν τα και στα μπλογκς, αλλά σίουρα εν κάτι καλύτερο από ότι κυκλοφορεί, έχει κόπιες, το ίδιο είπα και για την σκηνή που αναφέρεσε, εν που την ταινία one day της hathaway. σίουρα όμως ήταν μια γενικά καλή ταινία, εμπορική με κάποιο βάθος. εν ένα βήμα παραπάνω που ότι έκαμε ως τωρά.

    η πρωταγονίστρια ώρες ώρες έφκαλε πολλύ δυναμισμό, ώρες ώρες ήταν πεθαμένη.

    εμένα αρέσε μου πολλά η φάση με τις εποχές που αλλάζουν κυρίως επδ αρέσκει μου να έχει έτσι σουρεάλ σκηνές τζιαμέ που εν το περιμένεις.

    γενικά εννά την ξαναθώρουν.

    μοναξιά-ναι tragic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θα γράψω την γνώμη μου σε ποστ οπως υποσχέθηκα! :))

    Νομίζω το "που το ξαναείδες" που αλλάσουν οι εποχες εν στο Νοττινγκ Χιλ που το "ζει" ο Χιου Γκραντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/1/13 15:20

    θέλω τζε εγώ να το δω...έσει το πούποτε ονλιν? Ααα νομίζω εκτές είδα τον Παπακ σε ένα καφε εν είμαι σίουρη, νακουριν αξύριστος και λίγο πάχυνε νομίζω! Αν δεν ήταν εκείνος κάποιος που το έμοιαζε πολύ πάντως...nekat0meni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε!! Είσαι καταστροφή! Ημης έν έσση σποηλερς τζε εντομεταξί σύρνεις συνέχεια μπιχτές! Η πρασινάδα ποτζί εν εδωκε τίποτε! Τέσπα, εν έχουμε το ιδιο γούστο αρα αν έδωκες εσύ 6-7, εμένα μπορεί να μου αρέσει, αρα θα πάω να την δώ. Όπως θα δείς τζε εσύ το Mr.Nobody τζε να το συγκρίνεις για να μου πείς πόσο το εκκόπαρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το είδα αν και από τα σχόλια έχω την εντύπωση ότι σαν concept μοιάζει παραπάνω με το Sliding Doors, ήσουν νιννί που βγήκε αλλά ψάξε το. It makes you wonder.

      Διαγραφή
    2. na sou po ego!
      to mr.nobody en dedalodes kai terastio kai anoiei polla themata, koinonika, to thema tis oikogeneias, toy erota, toy oti tpt den ine lathos kai sosto,kai kataligei oti kapoia pramata en anapofekta, kai extos elegxou. xrisimopoiei sourealismo, kai ta xromata kai to fos, apistefti tenia.
      to an eine mia apli tenioyla pou aggizi to thema pou enasxolite to mr. nobody ena 2%. en polla orea tenia me vasi tin esthitiki, tin mousiki, oti o papakaliatis den asxolite mono me sex k pathi alla ballei k ena ipobathro gia sizitisi, den to barenei poli, atoma p den idan polles tenies me etsi themata tha katapiastoun

      Διαγραφή
    3. Είμουν 7! 7 Χρονών!
      Πάντως το τρέηλερ ξεκινά σαν να είναι διαφήμιση για καινούργιο προϊόν της τελεμάρκετην :Ρ
      Νε, έν ενόμιζα ούτε εγώ ότι θα έφτανε το επίπεδο του Mr.Nobody αλλά καλά εκατάλαβα ότι εν παρόμοιο concept.

      Διαγραφή
  5. λοιπον λοιπον. μετα απο συζητησεις που εκαμα με φιλους και γνωστους καταληξαμε οτι μια χαρα ηταν η ταινια. Πολυ καλυτερα απο αλλες Ελληνικες και πολυ καλυτερες απο βλακειες που μας σερβιρει το Χολυγουντ που τες θωρουμε γιατι εν που το Χολυγουντ τζιε εχουν καποιο ονομα μεσα. Αναγωγη λοιπον για τον κυριο Παπακαλιατη στο 8. *applause*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. sliding doors με Γκουίνεθ Πάλτρου δηλαδή.

    Ο Παπακαλιάτης εν ωραίος γκόμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ είδα την εχτές τζιαι βάλλω της ένα 7.5-8
    Άρεσε μου, όπως είπετε τζιαι εσείς, η αλλαγή των εποχών πολλά! Άρεσε μου που άλλασεν καθε τρεις τζιαι λλίον μεταξύ επιλογής 1 και 2 αν τζιαι κάπου νομίζω εκατάντησεν σπαστικό επειδή έκοφκε το σε φάσεις που ίσιεν άξιον.
    Τζιαι ενευριαζα που επιλούσαν οι γονείς της όμορφης κάθε λλίο. Σατσιήν ολάν!-.-

    Το κοινό που επία εγώ εψές στην 10:15 ήταν παραπάνω 20άρες. Τα αγόρια ήταν μετρημένα στο ένα σιέρι, άτε στα θκυό.

    Ντάξει το πορνό νομίζω έβαλεν το παραπάνω για να τραβησει κόσμο/άντρες πιστέφκω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εν ξερω ποιοι εκαμετε subscribe για τα επομενα σχολια αλλα ενημερωνω το κοινο μου οτι η ταινια "Αν" ειναι υποψηφια για υποψηφιοτητα για χρυση σφαιρα για ξενη ταινια. (not confirmed)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εφκηκαν επισημα οι υποψηφιοτητες για χρυση σφαιρα και το αν δεν ειναι μεσα.

      Διαγραφή