24 Δεκ 2012

Αδειες τσεπες, γεματες καρδιες

Γιατι εν μου ειπε κανενας οτι εννα καμουμε δωρα της Πρας;;; Επρεπε να το σκεφτω αλλα ειμαι λλιο στον κοσμο μου που την ημερα που ηρτα Κυπρο. Γμτ πρεπει να πιασω δωρο της αρφης μου.

Πρας μου και λοιποι συμπλογκερς καλες γιορτες να περασουμε ουλλοι, με τους ανθρωπους που αγαπουμε τζιε μας αγαπουν. Καποτε οι μερες αναγκαζουν να συναναστραφουμε με ανθρωπους που εν τους παμε. Εν πειραζει ολαν, υπομονη!
Κρατατε γερα, παρτε βαθιες αναπνοες διοτι η χρονια που ερκεται εννα ειναι πολλα δυσκολη για ουλλους μας. Η ευχη μας φετος απλα θα ειναι ο νεος χρονος να μεν ειναι πολλα σιειροττερος που τον προηγουμενο αλλα λλιο μονο.
Σε σενα ειδικα Πρας ευχουμε σου πραγματικα οτι ποθεις γιατι οσο σε ξερω εισαι εξαιρετικο φυτο πλασμα. Νε σηκωνεσαι που τες Αμερικες να ρκεσαι Κυπρο ετσι περιοδο θελει πολλα κοτσια που εγω τουλαχιστον εν τα χω νομιζω. Αλλα για να πηες ευθυς εξαρχης εισιες τα! Ελπιζω μονο να μεν σου φκει σε κακο. Αλλα να ξερεις οτι εννα σιεις παντα την οικογενεια σου κοντα! Ευχαριστουμε για οσα καμνεις στην μπλογκοσφαιρα! Ειδικα το φετινο ηταν κορυφη!

Αυτα απο ευχες. Παμε τωρα μια μικρη ιστοριουλα. Σημερα το πρωι επηαμε με την φιλαρμονικη σε μια καθιερωμενη εμφανιση που καμνουμε καθε χρονο μπροστα που το κεντρικο καταστημα της Συνεργατικης. Καποιες χρονιες εσιει ΑηΒασιλη που δια δωρα, καποτε εν μονο τα δωρα αλλα παντα εσιει κοσμο που μπαινει φκαινει τζιε κοντοστεκεται να μασ χειροκροτησει. εννεν καμια αμαν αμαν τελετη για να ρτει καποιος τζιαμε ειδικα για τουντο σκοπο. απλα παμε τζιε παιζουμε. Φετος ομως, μουγια! Ελαχιστοι πελατες στην μιαν ωρα που ημασταν τζιαμε. Να φανταστειτε εσηκωστηκαν οι υπαλληλοι που τα ταμεια να ρτουν να μας χειροκροτησουν να μεν νιωθουμε τζιε ασιημα. Εν τζιε εκοψεν με οτι εν εισιεν καποιο να με χειροκροτησει. Απλα λυπει με τουντο πραμα. Επηαμε μετα το γηροκομειο (scroll down later) για ενα καφε κατω Φοινικουδες καμποσα μελη της Φιλαρμονικης.  Με ετσι ηλιο σημερα το πρωι επιβαλλετουν. Αυστραλια λαλω σου. Anw, εξαιρετικη η σκεψη του Δημαρχου να κλεισει μερος της Ερμου τζιε να γινει πεζοδρομος. Γενικα ο Λουρουτζιατης καμνει πολλα καινοτομα πραματα. Μπραβο του. Τζιε ειδα τον κοσμο σημερα στην πλατεια Ερμου που εκινειτουν. (η ιστορια με το παρκινγκ φυσικα its a pain in the ass αλλα anw). Ηταν πολλα ομορφη σκηνη γιατι την Λαρνακα εν μπορεις να πεις οτι ζει την ο κοσμος περπατητος, εχτος τες Φοινικουδες. Τελοσπαντων, επροσεξα ομως οτι ελαχιστος κοσμος εκρατεν τσαντες αλλα ουλλα τα καταστηματα ελειτουργουσαν. Εν λυπηρο. Τζιε στους παραδρομους που εφακκουσαμε γυρω να εβρουμε παρκινγκ εθωρουν τζιε τα καταστημα που εβαλαν λουκετο, διαμερισματα που προσπαθουν να ενοικιαστουν τζιε επιαννε με ενας κομπος. Διοτι ξερω οτι τωρα ξεκινα ο χορος. Στην παρεα που εκατσαμε ημουν ο πιο μιτσης. Οι παραπανω 25-30. Ανεργοι καποιοι, φοιτητες αλλοι, τζιε οι εργοδοτουμενοι ηταν εξω φρενων γιατι εξεραν οτι εν θα τα φκαλλουν περα συντομα. Συγκεκριμενα, ενας της Cyta επροβληματιζετουν πολλα. Παμε για ιδιωτικοποιηση τζιε ποιος μας σωζει. Τζιε εγω σιωπηλος να σκεφτουμε που παω, γιατι σπουδαζω, τι εννα καμουμε κτλ. Να βρω καμια προσωρινη δουλεια part-time? Μα γμτ με το θκιαβασμα ισια ισια που τα φκαλλω περα.

Μεταξυ της εκδηλωσης τζιε του καφε επηαμε τζιε σε ενα γηροκομειο κοντινο να παιξουμε τα καλαντα. Εν κατι που αρκεψαμε πριν 2 χρονια τζιε εκαθιερωσαμεν το. Γιατι ετσι. Για την χαρα που θωρεις στα προσωπα των ηλικιωμενων. Για το ευχαριστω που ακουεις, τες ευτζιες που σου βαλλουν, τα τζιαττιστα που σου σκαρφιζουντε μονομιας, τζιε την ευχαριστηση που νιωθεις μεσα σου. Τζιε ακομα τζιαν μαυριζει η ψυσιη σου γιατι θωρεις τζιε αλλους που εν βουβοι γιατι εν ηρτε κανενας δικος τους να τους δει, ειτε γιατι εφτασαν σε μια εξαθλιωση που την ηλικια τζιε απλα καρτερουν τον θανατο, τζιντα 20 λεπτα που ειμασταν τζιαμε αφηνουν σε με την πραγματικη ουσια των Χριστουγεννων.

Εν θα σταθω στο αν πριν 2000 χρονια εγεννηθηκε οντως ενα μωρο σε μια φατνη. Εννα σταθω στο οτι τουτη η μερα καθε χρονο εν μερα που πρεπει να θυμουμαστε να ψαχνουμε τζιε λλιο μεσα μας, να θωρουμε λλιο γυρω μας πιο ουσιαστικα τζιε να βοηθουμε. Εν δυσκολοι τζιαιροι αλλα τα πιο μεγαλα δωρα εννεν με λεφτα. Σκεφτειτε τζιε εσεις καποιον που εσιει αναγκη μιαν επισκεψη, μιαν γλαστρουα, ενα πιατο μελομακαρονα. (Το Πασχα επηρα 5 φλαουνες στους Πολωνους εργατες διπλα που σπιτι μου, ακομα σιερετουν με.) Εν μικρες μικρες πραξεις που σε αλλασουν εστω τζιε λλιο.

Ατε τζιε εμακρυγορησα.

Καλες γιορτες

ΥΓ: να θυμηθω να δωκω αιμα πριν παω Αγγλια.

7 σχόλια:

  1. καλά Χριστούγεννα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάνα μου ρε Dreamer τζαι εσυγκίνησες με! Σε ευχαριστώ πολυ για την ευχές τζαι για τα καλά σου λόγια! Εχουμε κάτι κοινό εμεις οι 2.... ενιξερω πως να το περιγράψω. Ισως εν ενας ρομαντισμός, ισως εν η οπτική μας για διαφορα θέματα....Μπράβο σου για οσα λαλείς τζαι για οσα κάμνεις. Η θετικότητα σου τζαι οι πράξεις καλοσυνης σου εν πράματα που λειπουν που την εποχη μας τζαι εν η μονη μας σωτηρία.

    Σου ευχομαι πραγματικά, μέσα απο την καρδιά μου να περάσεις ομορφα τις γιορτές τζαι να εισαι πάντα ετσι καλή ψυσhιη....

    Υ.Γ. Μα τι παιζεις στην φιλαρμονική;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://en.wikipedia.org/wiki/Tuba

      Διαγραφή
    2. Ω! Μπράβο ρε! Οσο αφορά το Νομπελ του τελευταίου γενικού σου κομμεντ, απο οτι καταλάβαινεις εχουμε το μέσω με μια μπλογγερ ετσι κανονίζουμεν το μια χαρα στο αψε αβήσε! :))

      Διαγραφή
  3. Μπράβο ρε Dreamer μου. Γι' αυτό μου άρεσες. Επειδή αν τζιαι φοιτητής είσαι πολλά προσγειωμένος τζιαι συνειδητοποιημένος. Βλέπεις την κατάσταση που επικρατεί τζιαι σκέφτεσε τα τούτα ούλα. Όι πως μπορεί να είσαι ο μόνος, αλλά ντάξει οι παραπάνω μιτσιοί εν ότι φάμε ότι πιούμε τζιαι ότι αρπάξει ο κ**** μας. Εν πολλά κρίμα πραγματικά τούτα που λαλείς. Εμάς να δεις στο Christmas Fair. Εχτές ήμαστουν τίνγκα, σήμερα εσκοτώναμε μούγιες. Άστα. Το 2013 προβλέπετε πενυχρό. Εσύ να κοιτάξεις να τελειώσεις με το καλό, να δουλέφκεις τα καλοτζαίρκα σου αν θέλεις οκέι, αλλά πάνω που ούλα να είσαι οκ με τους βαθμούς σου. Τζιαι ούλα θα έρτουσσιν.

    Καλά Χριστούγεννα ντίαρ τζιαι καλές γιορτές (ξεκούραστες ελπίζω). :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ααα ρε ντρημερ...εισαι ψυχαρα γαμωτο. Εσυγκινησες με.. Μπραβο..Εν ξερω αλλο ατομο της ηλικιας μας που θα ελαλεν τζε εκαμνε τουτα που λαλεις εσυ..ΜΠΡΑΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τωρα τελευταιως κολακευετε με πολλα δαμεσα. να θεσω υποψηφιοτητα για κανενα Νομπελ Ειρηνης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή