10 Νοε 2013

Υαινες

Παλε επρολαβεν με η επικαιροτητα. Αλλα εχω προγραμματισμενα να ποσταρω αλλες σκεψεις αναγκαζουμαι να γραψω. Τζιε δυστυχως παλε εν για κακο. Εν μου ερκεται καποια καλη ειδηση που ακουσα τον τελευταιο τζιαιρο. Ναι, μιλω για το στρατιωτη που αυτοκτονησε.
Ενας μιτσης 18χρονων αποφασισε να δωσει τελος στη ζωη του, στα ονειρα του, των γονιων του επειδη εν αντεχε αλλο τον παραλογισμο της Ε.Φ. Εν προκειται να κρινω την επιλογη του, γιατι εν ανωφελο τζιε αχρειαστο. Εννα κρινω ομως το showbiz.com.cy.
Τουντην ιστοσελιδα που εν ξερω πως να τη χαρακτηρισω πλεον. Επεσαν πανω στο θεμα σαν τες υαινες πανω σε ενα κουφαρι ζωου. "Δειτε τον στρατιωτη που αυτοκτονησε" τιτλος με κεφαλαια κτλ. Γιατι να το καμεις τουτο; Αντιλαμβανουμαι οτι πληρωνεσαι που τα κλικ. Τζιε εγω εκαμα κλικ. Αλλα σιουρα καποιοι αλλοι μετα που ειδαν το ονομα εμπηκαν τζιε στο facebook του μιτση να δουν τι εκαμνε τες τελευταιες μερες. Εν ειμαστε τζιε πολλα καλυτεροι που τουντους "δημοσιογραφους" εννε; Ετσι εν η ανθρωπινη φυση. Βρισκει μιαν ικανοποιηση στον πονο/δραμα του αλλου. Φτανει να εν καποιος αγνωστος. Εννεν η πρωτη φορα που το καμνει η ιστοσελιδα τουτη. Πριν λλιο τζιαιρο που ενα ζευκαρουι εκρουσε μες στο αυτοκινητο εκαμαν το ιδιο. Βρισκουν τα προφιλ τους, θκιαλεουν συγκεκριμενες φωτογραφιες τζιε ανεβαζουν τες. Τζιε συνεχιζεται το φαγοποτι επι πτωματων τες επομενες ημερες, τζιε ετσι θα γινει τζιε τωρα ειμαι σιουρος. "Δειτε τι εγραψε η αδερφη του στρατιωτη", "Δειτε το βιντεο που εφτιαξαν οι φιλοι του.." "Πως τον αποχαιρετησε η κοπελα του" κτλ κτλ. Εκαμαν το τζιε στους μιτσιους στη Λαρνακα που εσκοτωθηκαν τον Ιουνη. Τες επομενες εβδομαδες οτι εκαμναν τα αδερφια τους εγινετουν αρθρο. Εν θα σχολιασω ουτε τη μανια μερικων να εκδηλωνουν τοσο δυνατα αισθηματα οπως το πενθος καποιου κοντινου προσωπου διαδικτυακα. Τζινο νιωθουν, τζινο καμνουν. Αλλα τουτη η ιστοσελιδα πρεπει να σταματησει! Ελεος! Λλιο σεβασμο στον πεθαμενο επιτελους! Εν ξερω αν το καμαν τζιε αλλες ιστοσελιδες τζιε εν προκειται να το ψαξω γιατι ηδη ειμαι αρκετα νευριασμενος. Τζιε στα λογια του αρθρου ας πουμε, εννεν καθολου προσεκτικοι στο τι γραφουν. Συρνουν ευθυνες σε τζινους που εν λογικο να φταιξει καποιος στο πρωτο ακουσμα της ειδησης, δηλαδη τους υπευθυνους της μοναδας του μιτση.
Τζιε περνω στο σχολιασμο της ειδησης. Μπορει τωρα να καμνω το ιδιο με την ιστοσελιδα τουτη τζιε κρινετε με ελευθερα αλλα εχω ενα μικρο βημα δαμε τζιε θελω να τα πω. Στο στρατο πολλοι εφτασαμε στο αμην. Πανω στα νευρα πολλοι ειπαμε οτι θα παιχτουμε. Εφκαλα σκοπια 2 ωρες πριν να γυρισει ο χρονος μονος μου, στην ακρια ενος λοφου χωρις ιχνος ζωης για 2 ωρες. Τζιε εξερα οτι οι συγγενεις μου εν συναμενοι μπροστα που ενα τεραστιο μπουφε, μες στα βραστα, οτι οι φιλοι μου ειχαν κρατησεις για πιο μετα σε κλαμπ κτλ κτλ. Εν εσκεφτηκα τουντην λυση γιατι ειχα το στον νου μου οτι εν μια φαση που πρεπει να περασω. Αχρειαστη φαση, ηλιθια, αδικη, ασκοπη κτλ αλλα τι εμπορουσα να καμω; Ο μιτσης τουτος ειπεν τους οτι αν δεν φκει θα αυτοκτονουσε. Εχουν μεριδιο ευθυνης οι αρμοδιοι του στο οτι εν εσταθηκαν να σκεφτουν οτι ο μιτσης τουτος οντως πρεπει να φκει γιατι εννεν καλα κτλ κτλ. Οι επειδη απειλησεν τους ετσι. Εν χρειαζεται πιστεφκω να εξηγησω γιατι.

Η ΕΦ εν ενα μπουρδελο. Ξερουμεν το τζιε εμεις τζιε τζινοι. Καποιοι εμπλεκομενοι ζουν σε μια πλανη, οτι ταχα εχουμε στρατο τζιε οτι παραγουν εργο αλλα εν κουραφεξαλα τουτα. Χαραμιζουμε 2 που τα καλυτερα μας χρονια, σιονωνουνται εκατομμυρια καθε χρονο, καθαρα και μη για ενα στρατο που ουτε να φκει εξω να λαβει θεση μαχης εν θα προλαβει. Οι πως πιστεφκω υπαρχει πλεον περιπτωση για πολεμο με πυρομαχικα αλλα εστω.
Εν ενα τριτοκοσμικο συμπαν που πρεπει καθε νεος να μπει τζιε απλα να περιμενει να φκει. Να καμει υπομονη, να εκτελεσει ανουσιες εντολες, να σκυψει κεφαλι κτλ. 

Εχω τοσα αλλα να πω αλλα τιποτε που εν εξαναειπωθηκε ή εν εννοειται. Τα βασικα ειπα τα στην αρκη τζιε σταματω τη φλυαρια μου δαμε. Αιωνια του η μνημη τζιε ελπιζω να μπει ενα τελος σε τουντην ιστορια. 
ΥΓ: εννεν κατι σπανιο να αυτοκτονει καποιος στρατιωτης εντομεταξυ. Το χρονο πριν να παω μεσα αυτοκτονησε ενας σε στρατοπεδο που πιο μετα υπηρετησα. Ειχαν κλεισει τη σκοπια μετα το συμβαν αλλα εκαμεν μου εντυπωση που εν ακουστηκε πουποτε. Το τωρασινο ακουστηκε. Τζιε στην πρωτη μοναδα που υπηρετησε ειχαν ετσι περιστατικο στην τελευταια δεκαετια που παλε εν εφκηκε στη δημοσιοτητα. Αληθκεια, ποιος τα αποφασιζει τουτα;

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/11/13 14:47

    Oι ανθρώποι που προβάλλουν έτσι ειδήσεις εν ανήθικοι, φαύλοι τζιαι δυστυχώς παρασέρνουν και τον απλό το κοσμάκη σε μια ακατάσχετη περιέργεια που μόνο ανήθικη μπορεί να είναι. όσο γιατί αυτοκτόνησε ο μιτσίς ν ξέρω τους λόγους και δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μόνο ένα πλάσμα που εχάθηκε.Πάντως πιστεύω ότι τα θέματα του μιτσή ήταν πολλά παραπάνω που μια άδεια και έπρεπε οι αρμόδιοι να το δουν. Αλλά μετά το χαμό ότι και να πουμε εν λλίο. Αιωνία του η μνήμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://saikkopad.blogspot.com/2013/11/wtf-is-wrong-with-you-media-and-other.html το πρώτο μέρος του κειμένου της Σάικ ασχολείται με το ίδιο θέμα. Τραγικό. Αποφεύγω να κλικάρω τούτους τους τίτλους, εν θέλω να ενθαρρύνω την ύπαρξη τούτων των σελίδων, των "δημοσιογράφων", τούτων των "άρθρων".
    Αίσχος. Αντρέπουμαι μόνο τζαι μόνο που υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. eipes ta kalytera pou mena

    η μόνη μου επιφύλαξη εν στο θέμα της ευθύνης των αξιωματικών - εν τζι εν ψυχολόγοι! εν στρατιωτικοί με ευθύνη να φτιάξουν στρατιώτες που υπακούουν σε εντολές. Μόνο.

    στα της ιστοσελίδας, εν είχα ιδέα ότι έτσι είθισται να κάμνει η συγκεκριμένη, εν τυχαία που έδωκα πάνω της. Τι άχρηστοι. Τι όρνεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το συνταγμα μας εχει προνοιες αν κλεψεις κατσικια οχι για το τι γινεται στο ιντερνετ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έσχεις δίκαιο για την ιστοσελίδα.
    Όμως τζιαι εγώ είμαι λίο επιφυλακτική για την ευθύνη των αξιωματικών. Σίουρα εν ξέρω τι έγινε, αλλά τζιαι να τους είπεν ότι εννά αυτοκτονίσει αν δεν φκει έξω, μπορεί απλά να μεν τον επιστέψαν. Εννοώ, ο καθένας λαλεί την πελλάρα του για να τον φκάλουν. Τζιαι εκρίναν τους πολλά άσχημα.

    Αν με ρωτάς, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα πρέπει να κλείσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από ότι έχω ακούσει - δεν είμαι και εντελώς σίγουρη - απαγορεύεται να ανακοινώνονται σε ειδήσεις οι αυτοκτονίες [για ευνόητους λόγους]. Δεν ξέρω τι ισχύει στην παρακμάζουσα Κύπρο όμως.
    Τώρα το θέμα με τα διάφορα σάιτ "ειδήσεων" που κατέκλυσαν το διαδίκτυο έχει να κάνει με την επιθυμία για "εύκολο χρήμα" χωρίς πολλή δουλειά. Μια φούσκα είναι και θα σκάσει, όπως αργά ή γρήγορα σκάζουν όλες οι φούσκες.

    "Ετσι εν η ανθρωπινη φυση. Βρισκει μιαν ικανοποιηση στον πονο/δραμα του αλλου.". Έν νομίζω να είναι κάτι το έμφυτο αλλά κάτι που καλλιεργείται μέσα από την κοινωνία. Η φύση θα ευνοούσε μια στάση λιγότερο "φλύαρη" αφού το ένστικτο της επιβίωσης μας δημιουργεί ένα δέος απέναντι στο θάνατο, ο οποίος θα μας επιβάλλει μια βουβή αποδοχή του - ως κάτι αναπόφευκτο. Τα υπόλοιπα είναι η πλάνη της κοινωνίας που μας βοηθά να αποστασιοποιούμαστε από αυτόν σαν κάτι ξένο... έτσι ώστε μεταχειριζόμαστε αυτόν και τον πόνο που προκαλεί, σαν προϊόν εμπορικής εκμετάλλευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαντάζουμε τζε οι αξιωματικοί θα ακούν πολλά καθημερινά για να τους φκάλουν άδεια τζε σίουρα ππέφτουν τζε τηλεφωνήματα που μανάδες, τζιρούδες, γνωστούς κτλ να φκάλουν το μωρό για άδεια "ιδαλλιώς.."(Ελαλούσε μου τα ο εξάδερφος μου). Το κακό εν ότι τούτος ο μιτσής εσοβαρομιλούσε τζε δεν τον επιστέψαν. Τάχα γίνεται αξιολόγηση των αγοριών πριν να παν μέσα(έτσι μου είπαν δλδ) αλλά τελικά πιάνουν απαλλαγή άτομα που επίαν ξυρισμένοι με την μισή τζεφαλή τζε το μισό μούσι ή άτομο που επειδή παίζει πιάνο εν πρέπει να πάθουν τίποτε τα δάκτυλα του (εν έχουν γραφειακή δουλειά τζιμέσα;) αλλά άτομο που για ιατρεικούς λόγους έπρεπε να πιάσει απαλλαγή επείεν τζε ήρτεν ΚΕΝ Πάφου-Λευκωσία 3 φορές την ίδια ημέρα. Τεσπά, φλυαρώ. Η σελίδα εν γελία. Εν παράδειγμα προς αποφυγή για δημοσιογραφία. Ούλα τα άρθρα τους είναι για περιπέξιμο τζε τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή