3 Σεπ 2013

Movie nights, afternoons, mornings

Γεια χαρανταν! Στα γρηγορα να πουμε οτι τον Αυγουστο επαραμελησα λλιο την κατασταση δαμε λογω διακοπων - δικων σας, εγω εν εκαμα τιποτε ιδιαιτερο-. Τον ρολο τους επαιξαν η πληξη και η κοπωση, κοινως κομμαρα, που επιφερουν η ζεστη και η εκθεση στον ηλιο. Αλλα καλυτερη διαφημιση για το νησι μας απο ενα μαυρισμενο dreamer εν Αγγλια, δεν υπαρχει.
Πηρα και μια μικρη αποφαση για δαμεσα. Το μπλογκ αυτο δεν θα γινει ημερολογιο. Εννα προσπαθω να μεν γραφω προσωπικες ιστοριες, καθημερινα δραματα. θα γινεται και αυτο καποτε, οταν χρειαζεται αλλα εν υπαρχει λογος να μουρμουρω δαμεσα για το πανεπιστημιο, τη συγκατοικηση, τον καιρο, την τατσα που το tartar sauce που δεν φκαινει που την φανελα που το H&M. Αρα θεματολογια κυριως, θα ειναι ταινιες (θυμαστε το filmmeup tag;), επικαιροτητα, μουσικη, βραβεια (Σημα κατατεθεν λεμε)

Τουντες μερες ειδα πολλες ταινιες. Λλιο η απουσια καποιων φιλων στο εξωτερικο ή το επιβαρυμενο προγραμμα τους αφηκαν με εμενα με αφθονο χρονο. τζιε ειπα να μικρυνω λλιο την λιστα με movies to watch που εφτασε τες 4 σελιδες στη word. (calibri body, 11, single line spacing).
Ειδα πολλες τζιε μεν φανταστειτε κουλτουρες τζιε ευρωπαικο κινηματογραφο. bad teacher, oblivion, jack the giant slayer, takers. Αλλα εννα σχολιασω θκιο. Titanic τζιε scott pilgrim vs the world.

Ναι εκατσα τζιε εξαναειδα τον Τιτανικο. Εθελα να τον ξαναδω τωρα που μεγαλωσα τζιε εκαμα αποψη (εθωρουν τον τζιε εχαιδευκα το μουσι μου με αντιχειρα και δεικτη σοφιστικε - ελα καντο κι εσυ). Εν ειχα αδικο. Ειναι μια επικη ταινια περαν του ρομαντικου storyline που εκανε καθε θηλυκο να δακρυσει στις καρεκλες καποιου σινεμα ανα το παγκοσμιο την περασμενη δεκαετια. Βασικα εν ξερω αν ηταν η ταινια αριστουργημα, που ηταν αποδεδειγμενα, αλλα κοφτει με που εμεταδωσε την τραγικοτητα της ιστοριας. Σε ενα πλοιο που εισιε λεμβους για λιγοτερους που τους μισους, που οι πλουσιοι ειχαν παραπανω δικαιωμα στη ζωη, που η μανα θωρει το παιδι της να χανεται τζιε εν μπορει να καμει κατι (επιασεν με το ιδιο μουθκιασμα αμα καμνω τουντη σκεψη για το αεροπορικο). Ταχα εισιε φασεις που ενομιζα ηταν να λουθω τα κλαματα. Which i didnt, so i can maintain some dignity. Τα εφφε για την τοτε χρονικη περιοδο ηταν τα καλυτερα φανταζουμε τζιε οντως ηταν αρκετα πειστικα, εκτος στα πλανα που εφαινετουν ο νυχτερινος ουρανος. Sorry james, that's the most fake night sky i've seen. ever. Τι αλλο να πω. Ο ντικαπριο αγορακι και η Γουινσλετ χυμωδης γυναικαρα. Που παρεπιμπτοντως εφορεν ανεξιτηλο κραγιον. μουζα να σιει η -insert random beauty product company which i cant think of right now-. Σκεφτου οτι εφορησεν το απογευμα, εκαμε σεξ μες στην αμαξα που εισιεν ιδρωσει τζιολας, τζιε μετα που λλιο εσυγκρουστηκαν με το παγοβουνο. Εβουρησεν πανω κατω το πλοιο 3 φορες, εβουττησε μες στα νερα τζιε το κραγιον στο πλανο που ηταν παστην πλεουμενη πορτα ηταν στον τοπο του. Μια αλλη λεπτομερεια, επειδη τα τελευταια χρονια συζητιεται (τοσο αθλια η ανθρωποτητα) αν εχωρεν τον jack πανω στην πορτα. ofcourse it did, τζιε εδοκιμασε το κοπελλι να φκει πανω αλλα εβυθιζετουν η  πορτα, αρα εν φταιει η rose που εθελε να πλωσει την κορμαρα της. Αυτα τα σχολια μου ερκουνται τωρα.

Και δυο λογια για το scott pilgrim vs the world. Να πιασετε οτι μικρα ξαδερφακια εσιετε τζιε να το δειτε. Εν καταπληκτικο. Πρωτοτυπο, παναλαφρο, με συνεχεις αναφορα σε videogame life (σκοτωνεις κακους πιανεις σελινια). Εννεν κανενα αριστουργημα. Απλα μια κουλ ταινια που χρειαζεται καποτε τυπου kick ass.

Στο επανιδειν

3 σχόλια:

  1. καρναβάλια 1998, Κυριακή μεσημέρι, σινεμά Αμπελόκηποι, γεμάτο με ανήλικα που κλαψούριζαν για τον Τζακ. επροσπάθησα να κρατήσω ένα επίπεδο :-)))

    άνοιξη 1998, αεροδρόμιο Ελληνικού, περιμένω κόσμο και κρυφακούω έναν πρήχτη που μιλά σε μια τύπισσα που δεν είδε την ταινία: "η γριά Ρόουζ είναι η ίδια ηθοποιός, άμα προσέξεις τα μάτια της θα το καταλάβεις", εμίλαν επί πόσην ώρα για τα μάθκια της Ρόουζ τζαι εγώ ήταν να σπάσω που εν ετόλμουν να του πω ότι εν ήταν η ίδια ηθοποιός!!

    άρεσεν μου που επρόσεξες το κοκκινάδι της :-))
    νομίζω ήταν η πρώτη ταινία με τόσα εφφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σόρρυ εν το εθκιάβασα ούλλο το πόστ σου για τον Τιτανικό γιατί ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ. Είδα άλλα ντοκιμαντέρ τζιε κακές ταινίες για το πλοίο και δεν μεν ενδιαφέρει.
    Το σχόλιο μου εν για την ταινία που λες στο τέλος
    scott pilgrim vs the world. Είδα την εν καλή αλλά νομίζω έσιει καλλίττερες. Τζιε είμαι φάν των κόμιξ, άνιμε ετσέτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ουφ: μα τι εννοεις; εν ηταν η ιδια; :p

    @χελμουτ: καμια εισηγηση then?

    ΑπάντησηΔιαγραφή