28 Σεπ 2013

28η Σεπτεμβριου

Περιεργη μερα σημερα. Τις προηγουμενες μερες υπηρχε μια φημολογια για πραξικοπημα που εξεκινησε που ακυρες δηλωσεις εφεδρων. Η φημη πηρε διαστασεις σε κωμικο πλαισιο αλλα ειμαι σιγουρος καποιοι καπου το σκεφτηκαν σοβαρα ή ελπιζαν να βγουν αληθινες οι φημες χωρις τη συμμετοχη τους. Και ξημερωνει Σαββατο. Εγινε μεσημερι Αγγλιας να ξυπνησω λογω ξενυχτιου (Εφκαλαμε ναμι αλλα εννεν για δαμε τουτα). Μπαινω στα social media να πιασω παλμο ημερας τζιε αντιλαμβανομαι οτι κατι παιζει με Χρυση Αυγη. Scrolling from bottom to top, εξεκινησε με ενταλματα τζιε εκαταληξε σε συλληψεις. Οι εξελιξεις τρεχουν ακομα, με νεες συλληψεις, ωρολογιες, ονομασιες και ονοματα που δε γνωριζω (πχ ΓΑΔΑ, η Ευελπιδων κτλ) αλλα το κλιμα επιασα το. Εγινε ενα βημα.
Αρχικα νιωθεις ετσι μια ευτυχια, μια δικαιωση. Οπως σε μερικες ταινιες φυσικης καταστροφης, που στην τελευταια σκηνη φκαινουν ουλλοι που τα κτιρια, ο ηλιος λαμπει, αγκαλιαζουνται κτλ. Κατι ετσι. Τον τελευταιο τζιαιρο εξανασκεφτουμουν οτι με τη Χρυση Αυγη να ανεβαινει σε ποσοστα και ποστα, (θα ηταν ζητημα χρονου θεση σε συγκυβερνηση ή καποιο μεγαλο δημαρχειο) τζιε εσκεφτουμουν οτι παλε οπως τες ταινιες, θα γινουμε μια φασιστικη κοινωνια αν δεν γινει κατι. Πώς εν τζινες οι ταινιες, που φορουν τα ιδια ρουχα, περνουν μηχανικα τις μερες τους, εκτελουνται αμα φκουν εκτος προγραμματος κτλ. Κατι ετσι σε πιο ρεαλιστικο, εξισου τρομακτικο ομως.
Το σημερινο ομως, εν μονο ενα μικρο βημα σε μια μεγαλη κουρσα. Εν ξερω το Συνταγα της Ελλαδας κτλ αλλα η συλληψη μπορει τζιε να μεν ειναι κατι σημαντικο στην τελικη. Να περιμενουμε να δουμε ετυμηγορια, μεγεθος τυχον ποινης, κατηγοριες. Εν θελω να παρασυρτω τζιε να νιωσω οτι "οκ, εδιαλυθηκαν τουτοι". Αρχισαν φυσικα τζιε τα ειρωνικα σχολια, τα αστεια. Κατι για τσιγαρα στις φυλακες, "να σε δω Ηλια τωρα που εκαμνες τσαμπουκαδες στα πανελ με την Κανελλη". Ξαφνικα εξυπνησαμε τζιε κοιτουμεν τους σαν μικρες ανυπερασπιστες κατσαριδουλες που εζησαν περασμενα μεγαλεια. Φανταστειτε για διαφορους λογους, η εκδικαση να παρει χρονια τζιε να τιμωρηθουν για φοροδιαφυγη ξερωγω. Τοτε τι; Ποια η νικη της Δικαιοσυνης απεναντι στο Φασισμο;
Η κορη του Μιχαλολιακου εν αλλου.
Εσυλαβαν μερικους ανθρωπους, οκ. Ισως κυρηξουν τη Χρυση Αυγη παρανομη, τρομοκρατικη οργανωση ή κατι ετσι τζιε χαθουν που τη βουλη. Μετα; Τουτοι οι ανθρωποι, απλα εκμεταλλευτηκαν το φοβο μερικων ανθρωπων τασσοντας ασφαλεια, εκμεταλλευτηκαν την αγανακτηση του κοσμου τασσοντας αλλαγη, πασπαλισαν με φανατισμο, βια και δηθεν Ελληνισμο και απεκτησαν εδρες στη Βουλη. Το προβλημα δεν ηταν η Χρυση Αυγη που εκαμνε οτι εκαμνε. Το προβλημα ειναι στην νοοτροπια του εκλογικου σωματος που τους εβαλε το οπλο στο χερι τζιε εδωκεν τους εξουσια. Γιατι σημερα ηταν η Χρυση Αυγη, αυριο μπορει ναν κατι αλλο. Ισως οι κομμα αλλα οργανωση. Ισως ουτε καν οργανωση, αλλα πρωην μελη που εννα συνεχισουν να δερνουν τζιε να μασιαιρωνουν στες γειτονιες τους.
Βρισκω επισης τραγικο οτι επρεπε να πεθανει Ελληνας για να ξεκινησει η κινητοποιηση. Οι ξυλοδαρμοι, ακομα τζιε η αιμοδοσιες μονο για Ελληνες εν ηταν αρκετες.
Αναμενουμεν να δουμε τι θα δουμε σε τουντο θριλερ. Το μονο σιγουρο εν οτι τουτη η μερα θα μεινει στην Ιστορια.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/9/13 10:00

    Dreamer μου θίγεις πολλά θέματα π.χ
    1. Φανταστειτε για διαφορους λογους, η εκδικαση να παρει χρονια τζιε να τιμωρηθουν για φοροδιαφυγη ξερωγω:
    πολλά μεγάλη κουβέντα, αν αντιμετωπιστούν τούτοι οι ανθρώποι σαν μαφία τότε χάννεται η ουσία της υπόθεσης,εν ένα φασιστικό παρακράτος που έκαμε παρακλάδια και τα παρακλάδια του εν εκεί και πάλι εννα αναβιώσουν, το κακό πρέπει να χτυπηθεί στην ρίζα και όχι να αντιμετωπιστεί επιφανειακά.
    2, Το προβλημα δεν ηταν η Χρυση Αυγη που εκαμνε οτι εκαμνε. Το προβλημα ειναι στην νοοτροπια του εκλογικου σωματος που τους εβαλε το οπλο στο χερι τζιε εδωκεν τους εξουσια:
    Eδω θα εκφράσω εν μέρει την διαφωνία μου.Το εκλογικό σωμα που επείνα, ήταν άνεργο κλπ έβαλε ναι βλακωδώς στην βουλή την χρυσή αυγή αλλά ο ηθικός αυτουργός και ένοχος σε αυτήν την υπόθεση εν ο υπόλοιπος φαύλος πολιτικός κόσμος που τόσα χρόνια παρασιτεί εις βάρος του λαού.

    Σε γενικές γραμμές ομολογω ότι έκαμα μίλλες, κοινως εχάρηκα που τους εβάλαν μέσα, αλλά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι τούτο το πράμα που μόνο του εν λέει τίποτα.Πρέπει επι της ουσίας να κτυπηθεί ο φασισμός και οποιοδήποτε ακραίο στοιχείο αλλά ταυτόχρονα πρέπει να δημιουργηθούν και υποδομές έτσι ώστε να αλλάξει το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό στάτους γιατί σύντομα εννα αναβιώσουν και άλλες Χρυσές Αυγές και μάλιστα θα ειναι και πιο επικίνδυνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ φοούμαι ότι τίποτε εν θα γινεί. Έσχει λίες μέρες που είμαι Αθήνα, τζιαι βρεθούμαστε με κάτι άλλες κορούες που ξέρω, τζιαι όποτε ππέσει το θέμα Χρυσή Αυγή αλλάζουν θέμα. Φοούμαστε να αναφέρουμε το όνομα σε μια συζήτηση, άμπα τζιαι νομίσουν ότι παίρνουμε θέση τζιαι έρτουν τζιαι δέρουν/σφάξουν μας αύριο. Τζιαι εχτές που εθώρουν τα νέα τζιαι επήα να τους πω κάτι, εφωνάζαν μου shh. Επειδή ακόμα κινδυνεύει ο κόσμος. Τζιαι έχουν δίκαιο στο κάτω κατω. Πόσους εδέραν επειδή εν εσυμφωνούσαν με την χρυσή αυγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ότι είναι να γίνει να γίνει. να εφαρμοστεί ο νόμος τζαι να καθαρίσει ο τόπος. εν απλά τα πράματα. αν οι νόμοι εφαρμόζουνταν που την αρχή η Ελλάδα δεν θα έφτανε δαμέ που έφτασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή