13 Φεβ 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι εν μπορειτε να πειτε, βαλλω πολλα ελκυστικους τιτλους. Ξερω το οτι εκουραστηκετε, εμπουχτισετε με τα διαφημιστικα κτλ αλλα εν τελευταιες μερες, ενα ποστ θελω να το καμω.

Λοιπον, θα καμω μια μικρη αναλυση των 3 υποψηφιων. Σορρυ αλλα τζινους βαλω υποψη. Εν οντως σωστο να ασκειται το δικαιωμα του εκλεγεισθε τζιε να μπορει ο οποιοσδηποτε να βαλει υποψηφιοτητα χωρις να τον στηριζουν τα διεφθαρμενα κομματα. Αλλα εν θεωρω οτι καποιος που τους υπολοιπους εν σοβαρος. Η Πραξουλλα εν απλως αλλου (ακουσα τζιε το σεναριο οτι η υποψηφιοτητα της η ιδια υποκινειται που συνυποψηφιο της), ο Ουτοπος μετα τες δηλωσεις περι παιδεραστιας επαψε να θεωρειται ως χιουμοριστικη επιλογη, ο αλλος με τα Γκινες εκαμε το τρολαρισμα με τα ψηφοδελτια αρα πως να τον παρω στα σοβαρα αμα χωρις καν να εκλεγει εκοστισε μερικες χιλιαδες στο κρατος, η Μακαρια αν τζιε ημουν διαθεσιμος να την δω σοβαρα μετα που ειδα την διαφημιση με τον Τακη τον σβηστο, περασε επισης σε αλλη κατηγορια. Τους αλλους τοσο δεν τους ξερω που εν μπορω καν να κρινω. Αλλο να κατεβαινει μια ανεξαρτητη προσωπικοτητα του κρατους, καποιος που να με πεισει να τον δω σοβαρα, να εσιει προτασεις ουσιαστικες συμπληρωμενες τζιε αλλο να κατεβαινει καποιος απλως για να καμει μια δηλωση. Τεσπα.

Μετα τα τρια ντιπειτ, (ομολογω οτι τα πρωτα θκιο εν τα ειδα, απλως εθκιαβασα για τζινα) εφκαλα καποια συμπερασματα. Ο Μαλας εσιει δυνατοτητες. Εννεν σκληροπυρηνικος του Ακελ, εννεν χρονια στο συστημα για να τον φοαται ο κοσμος οπως τους αλλους θκιο αλλα που την αλλη τουτο σημαινει οτι υστερει πειρας. Εννεν τοσο δυναμικος οσο θα ηθελα τον προεδρο τζιε οταν σε στηριζει το Ακελ τζιε δεν φροντιζεις να το αποταξεις (;) απο πανω σου αλλα μασας τα στες ερωτησεις για την πενταετια, δηλωνεις οτι σε γενικες γραμμες ηταν καλη κυβερνηση χαλας τα ουλλα. Να πιστεψω οτι τζιε να εμπιστευτει ο λαος το προσωπο του, εν θα ναι μαριονετα του κομματος που διαλυσε την χωρα;
Ο Λιλληκας, ναι, εσιει πειρα του χωρου, υπηρετησε που πολλα ποστα αλλα ο χαρακτηρισμος ανεμομυλος καθολου δεν τον αδικα. Κι αυτο δεν τον τιμα καθολου. Τζιε στα ποστα που υπηρετησε, εφευγε μετα σκανδαλων. Σιειροττερος τζιε που τον Θρασου. Εσιει εμμονες με φυσικα αερια, τασσο τζιε προσωπικα τον θεωρω επικινδυνο. Στο ντιπειτ που ειδα προχτες καμια απαντηση του δεν με ικανοποιησε.Γλοιωδης κλασσικος πολιτικος. Διπλωματικες απαντησεις τζιε το χαμογελο του εν οπως της κουφης (χαμογελα η κουφη;) Καρτερω οτι εννα γυρισω ρασιην τζιε να με μουνταρει. Ενστικτο ρε κουμπαρε, στο στομασι μου καθεται.
Ο Αναστασιαδης. Χρονια στην πολιτικη τζιε στην πρωτη γραμμη μαλιστα. Τουτο εννεν υπερ του γιατι εσιει πολλα εναντιον του. Ποιος μπορει να ξιασει τα πετουμενα τασακια; Προσπαθουν να τον συνδεσουν με ΕΟΚΑ Β, πραξικοπημα (κλασσικο). Τζιε το ναι στο σχεδιο Αναν, ακομα τον βαραινει. Οι πως 9 χρονια μετα εσημειωθηκε μισο βημα μπροστα αλλα εν δικη μου αποψη τουτη. Αλλα εν δυναμικη προσωπικοτητα (που φυσικα εθκιωξε πολλους που τον Συναγερμο προς Ευρωκο μερια κτλ) αλλα σιουρα εν ο πιο διεκδικητικος τζιε που τους 3 (σε περιπτωση εκλογης). Εσιει εμμονες με την Ευρωπη, τζιε σε μιαν Ευρωπη που διαλυεται τουτο εννεν καλο, αλλα μπορει να μας κερδισει συμμαχους στο εξωτερικο (ενω ο αλλος ανοιξε πρεσβεια στην Κουπα ντοινγκ ντοινγκ).

Αυτα. Εγω αποφασισα τι θα ψηφισω, επροσπαθησα να ειμαι αντικειμενικος στην κριση μου (Τζιε σε μενα τζιε στο μπλογκ). Αν εγραψα κατι λαθος στα πιο πανω, δεχουμε διορθωσεις. Εν εκαμα μελετη πριν το ποστ, ουτε εχω λιστουα. Εξεκινησα τζιε εγραφα οτι μου ερκετουν, οπως τα θυμουμουν.

Κλεινοντας να σας στειλω τουντο λινκ http://www.choose4cyprus.com/
Φκαλλει σου ταχα με ποιους τες θεσεις συμφωνεις παραπανω. Εννεν τιποτε απολυτο, καποιος απλος αλγοριθμος ειναι που πισω, αλλα ισως βοηθησει αναποφασιστους. Φκαλλει τζιε ωραια σχεδιαγραμματα στο τελος! Μεν το εμπιστευτειτε τυφλα αλλα καμετε το!

Τζιε υπομονη. Μιλουμε εκ νεου μετα τες εκλογες (περι του θεματος, μπορει να παιξει αλλο κανενα ποστ ως τοτε)

5 σχόλια:

  1. ωραία, εσύ αποφάσισες. Εγώ; ΕΓΩ; Τι θα κάμω εγώ; Είμαι σχεδόν απελπισμένη με το θέμα και σοβαρομιλώ. Είμαι τόσο προβληματισμένη, ξέρω ότι θα πάω, δεν υπάρχει περίπτωση να μην εξασκήσω το δικαίωμά μου στη δημοκρατία, αλλά τι ΣΚΑΤΑ να ψηφίσω; Σορρυ για τη γλώσσα μου αλλά έτσι νιώθω. Και όσο ακούω και ενημερώνομαι, αντι να ξεκαθαρίζω, σαντανώνομαι κι΄άλλο. Το λευκό πειράζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ειδα τα πρώτα 2 ντιπέιτ. Τζαι εγω αποφάσισα τι θα ψηφισω αλλα συμπάσχω με τους προβληματισμους της Κολόνας. Παντως τα συμπεράσματα που εφκαλα τζαι το τι αποφάσισα εν τελειως διαφορετικά με τα δικά σου!

      Διαγραφή
  2. Στα debate είμαι στο twitter και βλέπω αντιδράσεις. Ο καθένας καταλάβει ό,τι θέλει. Σημασία έχει να δούμε τα γεγονότα.
    Το μόνο που τρώει με να σχολιάσω είναι αυτό: "αλλα σιουρα εν ο πιο διεκδικητικος τζιε που τους 3". Πώς έβφαλες αυτό το συμπέρασμα; Διεκδικητικός πώς; Ή μάλλον για ποιον; Ποιες θέσεις έχει στο πρόγραμμα του που δείχνουν διεκδικητικότητα; Ότι έχει τη δύναμη να περνά τις θέσεις του το είδαμε. Είδαμε και τον τρόπο που έγινε η ψηφοφορία για το σχέδιο Ανάν μέσα στο ΔΗΣΥ. Το θέμα είναι, πόσο συγκλίνουν οι θέσεις του, με τις θέσεις σου.

    Προσωπικά πιστεύω ότι ο παραπάνω κόσμος πόνεσε πάρα πολύ από την τελευταία πενταετία και έτσι στα μάτια τους η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, ως το αντίπαλο δέος, είναι κάτι μεταξύ τιμωρίας για το ΑΚΕΛ και "η μόνη λύση".

    Η εκλογή του Αναστασιάδη θα είναι το τελευταίο (έμμεσο) κατόρθωμα / δώρο του Χριστόφια στον κυπριακό λαό.

    Επίσης, δες και τον Σόλων Γρηγορίου. Κατ' εμένα ο άνθρωπος έχει τα 400 και μιλά σωστά. :P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ντρημερ μου να σου θυμισω οτι δεν προσπαθουν να του φορτωσουν τα της ΕΟΚΑ Β. Μονος του τα εφορτωθηκε με το να ειναι δικηγορος πολλων εκ των πραξικοπηματιων. Τζε να σου θυμισω οτι πολλοι πραξικοπηματιες το 1976 εν στον συναγερμο που ενταχθηκαν, γιατι μονο τζινο το κομμα τους εδεχτηκε. Γιατι? τζε ακομα εν εσιει μερικους τζιμεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμμμ.. το "υστερεί σε πείρα ο Μαλάς" δε "δεν είναι δυναμικός" ακυρώνονται από το γεγονός ότι εν ο πιο πετυχημένος Υπουργός Υγείας που είδεν ο τόπος. Έχει ικανότητες και το απέδειξε.

    Το "ο Αναστασιάδης εν ο πιο διεκδικητικός" ακυρώνεται από το ότι φωνάζει να υπογραφεί μνημόνιο εδώ και τώρα, χωρίς συζήτηση, χωρής ενστάσεις, χωρίς τίποτε, έτσι στα τυφλά. Επίσης στο λεξικό αμαν κοιτάξεις το διαπλοκή έσhει τη φωτογραφίαν του δίπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή