26 Φεβ 2013

85th Academy Awards a.k.a the Oscars

Ωρα 00.12. Νυσταζω αρκετα για να καμω τες ασκησεις του Calculus and Applications. Πηρα την (λαθος) αποφαση (που πιθανως θα μετανιωσω αυριο) να τες καμω αυριο στο πρωινο διαλειμμα τζιε να καμω τωρα το ποστ για τα Οσκαρς που μου ζητα ο κοσμος μου! (Ηδη πηρα λαθος αποφαση να τα δω ζωντανα τζιε να κουτουλλω ουλλη μερα σημερα/εχτες τι βλαφτει αλλη μια λαθος αποφαση)

Λοιπον, φετος ηταν τα 85α Βραβεια της Ακαδημιας, που αποφασισαν οτι ακουουντε πολλα 'μεγαλα' τζιε τα ονομαζουν απλως "the Oscars". Τα φετινα ειχαν σαν αφιερωμα την μουσικη στες ταινιες αλλα τζιε τα 50 χρονια του Τζειμς Μποντ. Παρουσιαστης ο Seth Macfarlane για τον οποιοι οι φοβοι επαληθευτηκαν. Πολλα καυστικο χιουμορ που φυσικα χαρακτηριζει πολλες που τουντες τελετες (Σφαιρες κτλ) αλλα το δικο του ηταν κρυ. Ειπεν το τζιε ο ιδιος οτι καλυτερες θα ηταν η Tina και η Amy που παρουσιασαν τες Σφαιρες αλλα απο του χρονου. Αναλαβε (ανελαβε;) που νωρις την αποστολη να ψυχαγωγησει τον tommy lee jones (με reference στην βραδια των Σφαιρων που σε ενα ξεκαρδιστικο ανεκδοτο των παρουσιαστων τζινος ηταν αγελαστος). Εκμεταλλευτηκαν τους ψιθυρους που ακουουνταν οτι εν θα ηταν καλος με ενα μετριο σκετς με το enterprise/star wars/αναθεμα τες ταινιες με τους αστρικους πολεμους που δεν ειδα που ηταν που το μελλον τζιε εσυμβουλευεν τον πως να αποφυγει την γελιοποιησει στες εφημεριδες της επομενης. Ενιγουει, αλλο αστειο που εδοκιμασε να καμει ηταν για το Django unchained που πραγματευεται την αιματηρη ιστορια βιας της Rihanna τζιε του Chris Brown. Τουντα μαυρα εμενα προσωπικα αρεσκουν μου! Στην εναρξη μπηκαν τζιε θκιο χορευτικα για καποιο λογο με την Charlize theron τζιε τον Channing Tatum, τζιε ενα με τον Daniel Radcliffe (που ηταν η πρωτη του εμφανιση στο κοκκινο χαλι του Χολυγουντ) τζιε τον Joseph Gordon Levitt. Η Charlize btw κουρευτηκε τζιε ακου να δεις εκπληξη, εν κουκλαρα. Τα χορευτικα μμμ, οκ.

Πρωτο βραβειο λοιπον στον Christoph Waltz για το β αντρικο στο django.Το βραβειο παρουσιασε και απενειμε η Οκταβια Σπενσερ περσινη νικητρια Οσκαρ. Ακολουθουν το βραβειο μικρου μηκους animation που πηρε το Paperman της Disney. ρομαντικουλι, ωραιο, το μονο που ειδα αλλα αρεσεν μου. Κινουμενων σχεδιων μετα με το brave. Ρε τουτο θα κατσω να το δω μια μερα, ακουσα πολλα ωραια σχολια. Που τα υποψηφια, εν ειδα κανενα, τζιε το μονο που μου ειχε κινησει περιεργεια ολοχρονα εκτος του βραβευμενου το wreck it ralph, Τζιε τουτο στη λιστα ισως.

Στη σκηνη μετα ηρταν οι κοστουμαρισμενοι Avengers χωρις την Σκαρλετ ομως. Το γιατι δεν το ξερω, λαθος ομως. Επαρουσιασαν το cinematography το οποιο δεν ξερω την μεταφραση και πηρε το life of pi. Εξεκινησε καλα. Ετσι οπως ειδα τον τυπο, καθολου δεν παραξενευομαι. Τζιε ακολουθει το βραβειο οπτικων εφφε, για το οποιο ηταν υποψηφιο τζιε το avengers. Ποσο πιο φανερο θα μπορουσε να γινει οτι εν το επιασαν; Ταραμ ταραμ... life of pi!!! Στην ευχαριστηρια ομιλια του παρεα ξεκινα το παραξενο φαινομενο της χρονιας. Τζιαμε που αρκεψε να μακρυγορει ακουεται η μουσικη που το jaws ταχα "τελιωνε ρε παρεα" τζιε νομιζω εκοψαν τον τζιολας. how rude!

Επομενοι στη σκηνη η Τζενιφερ Ανιστον με τον Channing Tatum για τους οποιους ο παρουσιαστης ειπεν οτι τον ενα εκ των δυο ξερουμε να ηταν εξωτικος χορευτης στο παρελθον. Για να παρουσιασουν το βραβειο κοστουμιω/ενδυματολογιας whatever is called το οποιο επεριμενα να παει στους Αθλιους ή τζιε στο Λινκολν τα οποια ειχαν κοστουμια υπερπαραγωγες τζιε εποχης. Τελικα το βραβειο παει στο Anna karenina το οποιο απο την φασαρια που εκαμε, νομιζω εν επηε καλα. Ουτε ιδιαιτερες διαφημισεις ειδα στο Ινγκλαντ. Τζιε τελικα ακου να δεις, η ενδυματολογος πηρε το ιδιο βραβειο για το Atonement τζιε το pride and prejudice. Τζιε τα τρια ταινιες εποχης αλλα με πρωταγωνιστρια την keira knightley, την ξινοφατσα που για καποιο λογο εκολλησε στες ταινιες εποχης. (τον ορο τουτο παντως εγω ξερω το για τες σειρες του ρικ βηματα στην αμμο, ροδα της οργης κτλ, εν τζιε ξερω αν κολλα αλλα φανταζουμε εν σωστος τζιε δαμε ο ορος) Επομενο βραβειο για κομμωσεις και μακιγιαζ (νυσταζω, εν μου ρκουνται οι κανονικες ονομασιες των βραβειων). Επιτελους, οι αθλιοι!!! Τελικα οσο απομακρυνεται η εμπειρια των 3 ωρων στην καρεκλα που ετραγουδουσαν ως τζιε το "γεια σου τι κανεις;" τοσο μου αρεσκει τζινη η ταινια.  Δικαιο το βραβειο μπορω να πω. Εκουρεψαν την ανν χαθαγουει ας πουμε τζιε εκαμαν τον χιου τζακμαν πιο χαλια τζιε που ρωσσοποντιο στες οικοδομες της παλιας λευκωσιας (Τες ποιες;)

Στη σκηνη τωρα η Χαλι Μπερι η οποια δεν αλλαξε τα τελευταια χρονια ΚΑΘΟΛΟΥ τζιε ειναι εντυπωσιακοτατη. Μπραβο του χειρουργου της, να τα λεμε αυτα. Παρουσιαζει το αφιερωμα στον Τζειμς Μποντ που ελεαμε, οντας το μονο Μποντ-γκερλ που ειναι ακομα στες πρωτες γραμμες του Χολυγουντ. Βλεπουμε ενα βιντεο με εντυπωσιακες σκηνες κτλ στο οποιο ειδαμε τζιε στιγμιοτυπο που την σκηνη της καλαμαρους Τονιας Σωτηροπολου, τι τιμη θεε μου για το εθνος μας. Στο τελος του βιντεο, μια απο τις πολυαναμενομενες στιγμες της βραδιας, η 76χρονη Shirley Bassey, η Ζωζω Σαπουντζακη της Αμερικης, που ταυτιστηκε με τες ταινιες του πρακτορα 007 για τα τραγουδια της. Ερμηνευσε το Goldfinger ενω εγω επεριμενα τζιε το Diamonds are forever το οποιο αγαπω. Υπερλαμπρη η γυναικα, θαυματα η επιστημη, θαυματα!

Best short film - action στο curfew και best documentary - short subject στο innocente. Εν τουτες οι μη εμπορικες ταινιες που δινουν που νωρις στην ξεπετα. Τα βραβεια btw εδωσε ο jamie foxx.
Και τωρα ξαναβγαινει ο παρουσιαστης στη σκηνη για λλιην σατυρα. Κατι για την ταινια του Λινκολν ελεε τζιε την εξαιρετικη ερμηνεια του Daniel Day Lewis που μπηκε στο κεφαλι του Lincoln - αλλα γνωμη του ειναι οτι το μονο πραμα που μπηκε στο κεφαλι του Λινκολν εν μια σφαιρα. Λαβ χιμ! Απο τα πυρα δεν γλυτωσε τζιε ο Μπεν Αφλεκ ο οποιος εκαμε πριν χρονια το gigli που σαρωσε στα βατομουρα, πατωσε στα ταμεια τζιε αποτελεσε την πραγματικη αιτια χωρισμου της Λοπεζ με τον Αφλεκ (δικο μου τουτο) αλλα φετος εν στην αφροκρεμα των σκηνοθετων, που ενω η ταινια του εσιει τοσες υποψηφιοτητες τον ιδιο η Ακαδημια τον εχεσε. Λαθος τους βεβαιως.

Και να σου ο Μπεν Αφλεκ, που εκαμε ενα σχολιο μικρο για τα πυρα της σατυρας που μολις δεχτηκε και παρουσιασε το best documentary - feature, το οποιο κερδισε το "searching for sugar man". Δαμε εξαναειχαμε περιστατικο με την μουσικη του καρχαρια. Η συζηγος του με την Jennifer Chastain τωρα παρουσιαζουν το ξενογλωσσο φιλμ. Τζιε θυμουμε εγω την αγωνια για τον Κυνοδοντα, ασχετο. Χωρις καμια εκπληξη το βραβειο παει στο αυστριακο amour. 

Και τωρα ο Τραβολτας. Ο οποιος γιαλλοκοποα, Του οποιου τα μαθκια ισια ισια που φαινουντε. Ποσο μποτοξακι κυριος!! Τι αλλο θα παρουσιαζε ο κυριος grease, saturday night fever, hairspray. Ταινιες μιουζικαλ. Τζιε τσουπ οι υπερπαραγωγες επι σκηνης που στηνουνται στα θκιο λεπτα, (τυφλα να χουν οι Γιουροβιζιον). Βλεπουμε λοιπον ενα καμπαρε να στηνεται στο λεπτο με την Catherine Zeta Jones να ερμηνευει τραγουδια του Chicago, τζιε που το Burlesque να ειχαμε εν θα ειχα κανενα προβλημα! Η οποια τραγουδησε playback για ασφαλεια αλλα ειναι σε εξαιρετικη φορμα μετα απο γεννα, καταθλιψη, ασθενεια του συζυγου κτλ. Τζιε μετα η jennifer hudson μετα απο φανταστικο slimdown, λαμπει επι σκηνης ερμηνευει κομματι απο το dreamgirls, αλλη οσκαρικη υπερπαραγωγη των τελευταιων ετων τζιε προκαλει το ορθιο χειροκροτημα του κοινου. Υπηρξαν τζιε αλλες τετοιες στιγμες στην βραδια. Και μετα, και μετα;! Ουαλλα ουαλλα μετα! Το βασικο καστ των les miserables επι σκηνης να τραγουδα live κομματια απο καποια τραγουδια αλλα κυριως το one day more. Σουπερ ουαου η στιγμη, ισως η καλυτερη της νυχτας για την οποια αξιζε η νυστα.

Ακομα μια εμφανιση του παρουσιαστη ο οποιος μιλησε ποσην εμπνευση μπορουσε να αντλησει καποιος απο τις φετινες ταινιες που βραβευονται αυτη την νυχτα ενω η ταινια που εκαμε ο ιδιος φετος το ted, ειναι σε κοκκινα κουτια στες υπεραγορες. Αυτοσαρκασμος. Τον αγαπω κι αλλο. Και κατα φωνη, ο Mark Whalberg με τον ted για να παρουσιασουν τα επομενα βραβεια. Δαμε εν εκαταλαβα τι ακριβως εγινε. Ειχαν επι σκηνης ποτζιντο πρασινο πανι για τα εφφε του ted, ηταν μαγνητοσκοπημενο; Δυο βραβεια που αφορουσαν τον ηχο σε αυτο το σημειο. best sound mixing παει στους αθλιους τζιε sound editing ισοβαθμια μεταξυ zero dark thirty τζιε skyfall. Πολλα σπανιο σημειο η ισοβαθμια στα Οσκαρ αρα μιλουμε για ιστορια του κινηματογραφου δαμε. Λεμε τωρα. Το Zero Dark thirty επισης στες ταινιες που επροσθεσα εψες στην to see list μου. Ακομα να καταλαβω τι εκαμαν επι σκηνης με τον ted γιατι ο Whalberg εφκαινε εκτος πλανου καθε φορα για να δωκει αγαλματακι.

O θρυλος του κινηματογραφου Christopher Plummer για τον β γυναικειο. Ολοφανερο οτι εχουμε μαχη στηθος με στηθος μεταξυ της αξιολατρευτης Sally Field, την οποια αγαπω τζιε ελπιζω να το παρει γιατι ποσο θα καμνει ταινιες ακομη αλλα τζιε της Anne Hathaway της οποιας η ερμηνεια συζητιεται εσιει ενα χρονο. Και... το βραβειο παει στην δευτερη. Εννεν οτι εν το περιμενα αλλα εθελα την ανατροπη. Red carpet info: Απο τις πιο πολυσυζητημενες εμφανισεις αυτη της Ανν γιατι οι ρωγες της ηταν φατσα φορα ή εφταιαν οι ραφες του φουσταιου. Παντως αποκτησαν κι αυτες δικο τους λογαριασμο στο τουιτερ μετα το ποδι της αντζελινας τζολι περσι ετσι μερες. Τζιε η Σαλυ Φιλντ ομως νακκο υπερβολικη που την ειδε Ριαννα με την κοκκινη τουαλετα μεν τον νουρατσο. Στες σημειωσεις αναφερουμε τζιε την βαρετη ομιλια της Χαθαγουει που μετα που τοσα βραβεια ακομα να αποκτησει πειρα. Ως την ηλικια της Μεριλ Στριπ εχουμε.

Η Σαντρα Μπουλοκ τωρα στη σκηνη, η οποια οτι θεραπεια τζιε να καμνει, η επιδερμιδα της δια μου την εντυπωση οτι εν γυψινη ας πουμε. Εν ταρασει τιποτε.Film editing θα παρουσιασει η κοπελα η οποια καμνει μια χαριτωμενη ομιλια για εισαγωγη για το ποσα οφειλουν στο editing οι ηθοποιοι. Το βραβειο παει στο Argo, αλλη μια απο τις ταινιες της χρονιας. Και τωρα παμε στην ηθοποιο που εστρεψε τους προβολεις πανω της φετος η οποια παρουσιασε την Adele. Η οποια κοπελα συγκαταλεγη στις καλυτερες εμφανισεις του κοκκινου χαλιου, η πρωτη α. Η Adele παραμενει οχτος. Με το συμπαθιο. Αλλη μια απο τις εμφανισεις που περιμεναμε αυτη του skyfall. Υπηρξαν τζιε ψιθυροι οτι θα εσυνδιαζαν την Adele στο αφιερωμα του Μποντ κατι το οποιο εδιεψευσε η bassey προγουμενως. Η απολυτη μετριοτητα η συγκεκριμενη εμφανιση. Εν λεω επαταν τες νοτες της, τες κορωνες της, εν ειχα αμφιβολια αλλα ηταν σαννα τζιε εβαρκετουν, σαννα τζιε εθελε να τελιωνει να παει στο μπουφε στα backstage.

Daniel Radcliffe τζιε Kristen Stewart για τα επομενα βραβεια. Οι οποιοι ηρταν μαζι στο κοκκινο χαλι, η δευτερη με πατεριτσες. Εν ξερω καν γιατι εκαλεσαν την δευτερη δεδομενου οτι την προηγουμενη νυχτα σαρωσε στα Βατομουρα, τοσο για το twilight οσο τζιε για το snowhite and huntsman. Καθολου αδικο ετσι μεταξυ μας. Και τα μηνυματα της Ακαδημιας ολοφανερα. Χαρι Ποτερ και Λυκοφως μαζι για να εχουν την νεολαια που κοντα. Παρουσιαζουν το production design το οποιο πιανει το lincoln. Και τωρα η Σαλμα Χαγιεκ, η οποια κουκλαρα μεν, αδικαιολογητη που δεν μιλα ακομα απταιστα αγγλικα, παρουσιαζει το governors award - the honorary oscars. Εν εχω ιδεα τι ειναι τουτο. Σορυ!

Ο Τζωρτζ Κλουνει επι σκηνης, ο οποιος εν πιο βαμενος τζιε που την Νινα Λοτσαρη. Ρουζ, βαση, concealer και τα συναφη. Ουλλα που γυρω. Το ποθεν τα ξερω εγω τουτα, εν ασημαντο! Ο "περιζητητος εργενης" που λετε παρουσιαζει το ψιλοκαθιερωμενο αφιερωμα σε οσους της βιομηχανιας απεβιωσαν την χρονια που περασαν. Και καπου εδω η υπερλαμπρη Barbara Streisand ερμηνευει το Memories. Και αυτη μια απο της εμφανισεις που περιμεναμε στην βραδια. Εν τζιε καμνει τζιε συχνες εμφανισεις η Μπαρμπ.

Επιστρεφουμε στα βραβεια με το καστ του Σικαγο να ανεβαινει στη σκηνη. Πως σκατα εγινε ετσι η Ρενε Ζελβεγκερ. Εγυρισαν της το τηανι στα μουτρα; Τον πλαστικο της Fonda να παρεις χρυση μου! Το best original score που λετε παει στο life of pi και οχι αδικα. Καπου δαμε το ιντερνετ εκαμνε τα δικα του τζιε εχασα μερικα λεπτα - μικρο το κακο.

Αλλη μια εμφανιση που περιμεναμε. Σκεφτου τωρα, 4 η ωρα, να θελεις να τελιωνεις τζιε να θωρεις οτι πασιν που τραγουδι σε τραγουδι τζιε που αφιερωμα σε αφιερωμα! Η Νορα Τζοουνς ερμηνευει το everybody needs a best friend που ακουστηκε στο ted. και ποιο βραβειο ακολουθει; το σαουντρακ. Να υποθεσουμε δηλαδη οτι δεν θα το παρει η Νορα. Αλλα νταξει τζιε τωρα να μεν ετραγουδαν ηταν τελεσιδικο που μηνες οτι θα το επιανε η Adele, καμια εκπληξη. Η οποια ειμαι σιουρος εκαρτεραν το αλλα παλε εκλαμουριστηκε, να παρει εν χαριτωμενη τζιε ερωτευμενη!

Dustin Hoffman και Charleze Theron τωρα. Ποιος εσκεφτηκε τον συνδυασμο εθελα να ξερα. Λαχταριστη κρεπα με νουτελλα τζιε ζαρωμενη μπανανα 2 εβδομαδων ο συνδυασμος. Μαντεψτε ποιος εν ποιος. Τεσπα, παρουσιαζουν το best writing adapted screenplay που παει στο argo και best writing original screenplay που παει στο django unchained. Τι ακριβως εννοουν οι κατηγοριες εν εσυλλαβα ακομα, σιγα σιγα. Ο Ταραντινο παντα απολαυστικος στες ομιλιες του. Αμα εσιει μια λοξα το πλασμα, εν καλα, εγω ετσι εκαταλαβα.

Jane Fonda στη σκηνη τωρα με michael douglas. Τουτος μαλιστα, εν συνδυασμος respect! Εγω τουτο που συμπερανα που την jane fonda τζιε γενικα που την βραδια εν οτι οταν 60αρησει η γενεκα μου θα την στειλω στο Ελ-Ει να φτιαχτει τζιε να ρτει. Τεσπα, μπηκαμε στην τελικη ευθεια αφου αρκεφουν τα βραβεια βαρεων βαρων. Direction: Ang Lee για το Life of Pi. Πολλα συμπαθητικος ο Ανγκ. Αγουτσου γουτσου. Ρε φετος νομιζω ειχαμε 3-4 ταινιες που επαιξαν λλιο πολλασε ουλλες τες κατηγοριες. Τι εννοεις καθε χρονο ετσι ειναι; Ε ειπαμε, πρωτη φορα ασχολουμε τοσο σοβαρα με ταΟσκαρ, συνηθως απλα βλεπω τι γινεται την επομενη και συνεχιζω τη ζωη μου. Να και το Namaste απο τον Ανγκ. Να παω εγω να τους συρω ενα Ευχαριστω ολαν να δουν χαιρι που εκολλησαμε στα "thank you europe" οσον αφορα την εξαπλωση της ελληνικης κουλτουρας στη μετα Μελινας εποχη. Ασχετο κι αυτο το σχολιο. 

Αλλα μιας τζιε λαλουμε για Ευρωπη, τσουπ ο περσινος νικητης Jean Dujardin απο το the artist για τον πρωτο γυναικειο που λλιο πολλα ξερω που παει νομιζω. Ναι ναι, καμια εκπληξη. Jennifer Lawrence. Σαρωσε το κοριτσι φετος. Ανυπομονω να δω την ταινια τουτη (silver linings playbook). Αλλα ωραια θα ηταν να το νικουσε η Quvenzhané Wallis που το beasts of the southern wild. Ναι, εν εμπορουσα να το γραψω τζιε εκαμα το copy paste που το imdb! Η οποια ειναι η νεοτερη που θετει υποψηφια για Οσκαρ στην ηλικια των 9 χρονων. Τουτο εν επερασε απαρατηρητο που τον παρουσιαστη που ειπε καπου στες αρκες της τελετης οτι "so you are nominated for an Oscar. so what? even a 9 year old could do it". 'H καπως ετσι. Α στες σημειωσεις να πουμε οτι εχουμε τζιε την γηραιοτερη υποψηφια εβερ φετος απο το αυστριακο αμουρ με την emmanuella riva η οποια εισιεν τα γενεθλια της την νυχτα των Οσκαρ (86!!!!). Και επειδη τα πιπεραταδεν εχουν τελιωμο, ουτε η κακοτυχια της Jennifer Lawrence να σου το ατυχημα. Μετα το ατυχημα της στα Sag awards που εσχιστηκε το φορεμα της στα 2 τζιε φανταζουμε εθελε να ανοιξει η γη νατην καταπιει, επιηεννε να πιαει το Οσκαρ η κορουδα τζιε τρωει την χαμε. Ε γμτ. Ε τι να καμουμε. Εσηκωστηκε αξιοπρεπεστατα.

Και ενας απο τους θρυλους του θεσμου τωρα στη σκηνη, η λατρεμενη meryl streep! Που δεν ηταν υποψηφια για κατι φετος (μηπως επειδη εν εκαμε κατι;;; μουαχαχαχα). Ε τι ενομισες, εν τυχαιο που το πιανει μια τυχαια το Οσκαρ. Νταξει αστειεφκω, εννεν τυχαια η lawrence αλλα αφου η meryl οτι καμει εν τελεια. Εσυρεν ομως την μπηχτη της με το που εφκηκε που τα παρασκηνια. Εκαμε οτι πατα το φορεμα της τζιε ειπε "im walking on my dress". Τωρα εισιε σχεση με το στραβοπατημα πριν 2 λεπτα, ηταν τυχαιο, εν ξερω. Ταχα μπορει τζιε να μεν το ειχε δει καν αφου ηταν backstage. Τελοσπαντων, παρουσιαζει τους υποψηφιος για τον πρωτο αντρικο. Εθελα να παει στον Χιου τζακμαν που ξεδιπλωσε το ταλεντο του φετος (Ενω του χρονου με το wolverine θα ξεδιπλωσει κοιλιακους) ηταν σιγουρακι για τον daniel day lewis που καμνει ρεκορ κερδιζοντας 3 φορες τουντο βραβειο. Α τζιε ειναι ο πρωτος υποψηφιος που κερδιζει με ρολο αμερικανου προεδρου αν τζιε υπηρξαν πολλοι υποψηφιοι

Λειπει το παναυρι σιορ; Ο τζακ νικολσον επι σκηνης για το best picture, της οποιας κατηγοριας τις υποψηφιοτητες ειδαμε σταδιακα στην τελετη διαφορες φασεις με συντομα βιντεο. Ναι αλλα η παρουσιαση των υποψηφιοτητων γινεται με πολλα ιδιατερο τροπο - εκπληξη. Σε ζωντανη συνδεση με τον Λευκο Οικο τζιε την πρωτη κυρια της χωρας. Να κατι που δενγινεται συχνα. Απαστραπτουσα οπως μας συνηθιζει. Αλλα να σας πω, εν επειστηκατζιε 100% οτι ηταν λαιβ Και παει στο argo. Εν το περιμενα η αληθκια. Ενομιζα θα το επιανε το life of pi. Εν ξερω γιατι. Φανταζουμε οτι ηταν σαν αναγνωριση για τον Μπεν Αφλεκ εκ μερους της Ακαδημιας, ποιος ξερει. Μπραβο του παντως. Γιατι οντως που μετριος ηθοποιος, καμνει αλμα σε respected σκηνοθετη (btw επαιζε τζιε ο ιδιος στο argo αλλα κανενας εν εσταθηκε στην ερμηνεια του - λολ!)Τζιε ξεκινα να ευχαριστα με ταχυτητα dt, τζιε λαλει διαφορα, συγκινει την γυναικα-ρα του. μπλα μπλα. τελος. Ουφ!! Επιτελους!

Για κλεισιμο ειχαμε τζιαλλο τραγουδι ομως. Με καυστικο χιουμορ τζιε τουτο. heres to the losers ο τιτλος. Ερμηνευτες ο παρουσιαστης τζιε η μικροσκοπικη Christen Chenoweth παρουσιαστρια του Οσκαρ. Τους στιχους φανταζουμε επροσαρμοζαν τους λλιο πριν αφου αφορουσαν τους ηττημενους της βραδιας. Εξιασα να συναφερω ενα τραγουδι που ηταν καπου στην αρκη. Το "we saw your boobs" που εσυναφερνε τζινες ουλλες που τα εδειξαν στην οθονη. Οσες επιασε το κολανι παντως εν εδειξαν τζιε ξετρελαμενες. Χμμμμ.... Αν τζιε εμυριζαν στημενες καποιες αντιδρασεις.

Λοιπον, συνοψιζουμε. Νικητης της βραδιας το life of pi με 4 σημαντικα βραβεια, argo τζιε les mis με 3 και lincoln με μονο 2 παρα τες 12 υποψηφιοτητες. αουτς. Γενικα εν υπηρξαν ιδιαιτερες εκπληξεις. Ισως φταιει τζιε το οτι οι ταινιες που επαιζαν πολλα ηταν πολλα ψηλου τζιε κοντινου μεταξυ τους επιπεδου αρα αμα εν το επιαννε καποιος που εκαρτερας ελαλες α οκ. Η παρουσιαση του Μακφαρλειν γενικα εν επιαε τζιε τα καλυτερα σχολια αφου το χιουμορ του τελικα εν υπερβολικο για τα οσκαρς. 

Ε αν αντεξετε να θκιαβασετε ως δαπανω μασιαλλα σας. Ευχαριστω τζιε ελπιζω να μεν εκουρασα. Εγω ομως εκουραστηκα γιαυτο δειξετε κατανοηση που εν βαλω με εικονες με βιντεο. Οτι θελετε γυρεψετε εβρετε το! (Εξαναειπα σας τα τουτα!) Υλικο στο ιντερνετ υπαρχει αφθονο. Εκτος που κατι που μπορει να μεν δωκετε πανω του τζιε επειδη εν πολλα ενδιαφερον τζιε δια αλλη διασταση στα βραβεια τζιε επειδη σας αγαπω τζιε ενα με εχετε θα σας το πω.
Το Argo πραγματευεται καταστασεις στο Ιραν. Τι ακριβως εν ξερω, ειπαμε, ακομα να το δω, αλλα το κρατος θεωρει οτι εσιει πολιτκο κιντηρο η βραβευση της ταινιας. Για να την κουντησουν ας πουμε. Δεδομενου οτι το βραβειο εδωσε η πρωτη Κυρια μπαινεις σε σκεψεις, εννε; Οξα μονο εγω; Τζιε εν εκανεν τουτο, η διαμαρτυρια δηλαδη, ελογοκριναν τζιε την εμφανιση της Μισιελ. Καταρχας με εκπλησει που στες ειδησεις του Ιρακ επαιξαν τα Οσκαρ (φανταζουμε για μεταδοση ουλλης της τελετης δεν ετεθηκε θεμα) αλλα ελογοκριναν την εμφανιση της μισιελ καπως ετσι.
130225_flotus_oscars_605_wh.jpg



Τι να πει κανεις, εν θεματα κουλτουρας, εν μπορουμε να κρινουμε. Αλλα επειδη πολλες που τες τουαλετες ηταν αποκαλυπτικες αν τους επειραξε το συγκεκριμενο θεαμα, τζιε εν επενεβησαν στες αλλες εμφανισεις, εν λλιο αστειο.

Ενιγουει, εν θα σας πω τι ωραετελιωσα το ποστ, να μεν φοιθειτε. Καλη σας νυχτα αν τζιε φανταζουμε θκιαωαζετε το μερα!

update: 
1) εκαμεν τζιε η φιλτατη lucrezia εκτενες ποστ για τα οσκαρ δαμε
2) διαβαστε αυτο αν εσιετε ορεξη/χρονο. εν για το κατα ποσο εν προπαγανδα οντως το argo.
3) η τζενιφερ λορενς εν δικαιως το προσωπο της βραδιας. τζιε για το (αναπαντεχο καπως) βραβειο τζιε για την πτωση της κτλ. μετα την απονομη της στο press room καποιος δημοσιογραφος εκαμε σχολιο για τα διαφορα ατυχηματα που ειχε τελευταιως σε απονομες. που εσιηστηκε το φορεμα της, στηθος στη φορα τζιε τωρα η πτωση. η αντιδραση της;  


11 σχόλια:

  1. Παναγία μου εν πολλήν. Εδκιάβασα πουπάνω-πουπάνω έχω και δουλειά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Αργκό είναι εργάρα, μην το χάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω δεν ασχολουμαι με τα Οσκαρς, απλα επερασα να πω ενα μπράβο για την ορεξη σου που εκατσες ετσι ωρα να τα δεις τζαι να τα γραψεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το Argo είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα απο ενα μυστικό φάκελο που ήρθε πρόσφατα (ε πρόσφατα πρίν απο μια 15ετία) στο φώς!

    άτυχος ο Hugh μου..άτυχος γιατί αν δεν έπαιζε το Lincolm με τον εθνοπατέρα ήταν να το πιάσει! και άξιζεν του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/2/13 08:39

    gia to argo en exw na pw polla..eshei jairo pou shizoumai na to deite!!!pragmatika desto! eida kapoia apospasmata apo tin teleti jai ontws apogoiteuse me i Adele pou arkefkw na pisteukw oti en eshei tin fwni pou enomiza arxika re gmt! I Hathaway ontws itan opws ton proskopo! jai aresen mou polla i prwti kyria...en kserw giati..alla genika otidipote me Obama areskei mou! ouffou kati epatha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. άξιος άξιος!! :) εν σου έφυε τίποτε. Έκατσα τελικά εψές και είδα τα σε επανάληψη. Νομίζω γενικά ήταν που τις πιο άρτιες απονομές που είδα τα τελευταία χρόνια. Άρεσε μου πολλά ο παρουσιαστής έκαμε πολλά καλή δουλειά αλλά όντως εν τα πολλοσηκώνουν τούτα οι Αμερικάνοι. Και τούντο σύστημα με το standing ovation κάθε τρείς και λίον έτους ίσια πάνω, παλιά εκάμναν το σε πολλά λίες περιπτώσεις που όντως αξίζαν. Άτε και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τέλειο ποστ!!! άξιζε το ξενύχτι :-))

    τα σχόλια για τους ηθοποιούς ήταν θεϊκά :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος26/2/13 17:56

    "Λαχταριστη κρεπα με νουτελλα τζιε ζαρωμενη μπανανα 2 εβδομαδων ο συνδυασμος"

    hahahahahahaha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. wow πολλα ενδιαφερον τζινο με το αργος τζαι τζινο με τα ρουχα της πρωτης κυριας. αν και δεν τα παρακολουθησα, νιωθω οτι καλυπτηκα τελειως στο θεμα οσκαρς. αν εβρεις ομως πουποτε που μπορω να το δω, τζαι εχεις χρονο, (ξερω αυθονο υλικο υπαρχει στο ιντερνετ) μα εψαξα τζαι εν ηβρα! αν εβρεις τιποτε, στιλε να τα δω τζαι εγω. εν τα ειδα ποττε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μμμ κρεπα που το τζινο στη λαρνακα που εν ο πυργος του αηφελ η ταπελλα του. μμμ νομ νομ νομ τρεχουν τα σαλια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ευχαριστω για τα καλα σας λογια φιλες και φιλοι. ε νταξει, εβαλα το argo στες υποχρεωσεις μου!
    ουφ! εξιασα να βαλω σποιλερ αλερτ ελπιζω να μεν σου χαλασα τιποτε!
    χιονονιφαδα μου καρτερα αλλο λλιες μερες ισως γιατι ουτε εγω ηβρα κατι κομα. το δευτερο σχολιο σου προσπερνω το-.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή