10 Μαΐ 2012

Για ονομα! Εκλογες

Για αλλη μια φορα ειχαν εκλογες στην Ελλαδα. Εν θα μακρυγορησω επειδη αρκησα να καμω το ποστ τζιε λογικα ακουστηκαν πολλα σχολια, υπεραναλυθηκαν τα αποτελεσματα απο ειδικους και ψευτοειδικους. Λοιπον:
1. Ηταν αναμενομενο να χασουν ποσοστα τα μεγαλα κομματα. Τζιε σιουρα επρεπε να χασουν, ειδικα το Πασοκ. Εγονατισαν τον κοσμο με το περιβοητο "ναι σε ολα". Ειδικα καποια προσωπα που εριζωσαν τζιμεσα εφτυσεν τους -επιτελους- ο κοσμος.
2. Τζιε η ανοδος του Συριζα ηταν αναμενομενη. Αντιμνημονιακο κομμα, αριστερης φιλοσοφιας, με εκπροσωπο που εν εκουρασεν -οσον αλλοι τουλαχιστον- με τον λαικισμο να τον παιζουν στα δαχτυλα εφανταζε ποκουμπι για πολλους.
3. Χρυση Αυγη. Ε ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ!!! Αν ειναι δυνατον να βαλλουμεν τους νεοναζι στα κοινοβουλια! Εν φιασκο. Φυσικα εκινηθηκαν εξυπνα προεκλογικα, επηαν σε γειτονιες τζιε ασχοληθηκαν με κοσμο που τα μεγαλυτερα και παραδοσιακα κομματα επροσπερνουσαν. Τζιε αποστασιοποιηθηκαν που τες σβαστικες τζιε τες ναζιστικες τους καταβολες για να μεν προκαλεσουν. Θυμιζει μου κατι εκλογες δαμεσα που οι "συντροφοι" ειχαν οδηγιες να μεν φκαλουν κοτζινα λαβαρα κτλ σε συναυλιες κτλ αλλα στους πανυγηρισμους τα σφυροδραπανα ηταν περιτου που τα αυτοκινητα! #πικραμενος. Θεωρω οτι ηταν καθαρα ψηφος ξεσπασματος τζιε θυμου χωρις καθαρη συνειδηση τζιε σιουρα χωρις συναισθηση. Εδειξαν ομως οι φασιστες το προσωπο τους με το "εγερθητο" που εκαμεν τον γυρο του κοσμου. Τελικα πως γραφεται, τι ηταν το σωστο τζιε τι ειπε ο τυπος; Α τζιε ακομα ενα δειγμα φασισμου: οι εκλελεγμενοι βουλευτες θα παραιτηθουν μετα που οδηγια του κομματαρχη τους για να βαλει τζινος τζινους που θελει. Αισιοδοξω (ναι ανηκω σε τζινην την μεριδα που ακομα ελπιζει για την Ελλαδα) οτι θα γινουν νεες εκλογες (εννεν τουτο το καλο part) τζιε τα ποσοστα τους θα πεσουν στα ποσοστα που αρμοζει. <1. Το εξωφρενικο εν οτι σε τοπους οπως τα Καλαβρυτα που ισοπεδωσαν τζιε εσφαξαν οι ναζι εσημειωσαν ποσοστα οι μπασταρτοι! Τζιε τζινοι που εψηφισαν να πιστεψω εν ειχαν παππου που εχασαν, ή παππου να τους πει ιστοριες;; Εν πολλα θλιβερο το οτι στην βουλη θα καθουνται μαζι με τους νεοναζι ανθρωποι που εζησαν την φρικη των ναζι.
3α. Πολυ φοβαμαι οτι τουτο το κυμα νεοφασισμου θα ερτει τζιε ποδα με το Ελαμ αλλα τζιε με την χρυση αυγη. Ελπιζω να παραδειγματιστουμε εγκαιρα τουντην φορα αν τζιε τα σημαθκια αμπαλατοσυνης μας εν διασπαρτα εις τους αιωνας! Εν που τες περιπτωσεις που λαλεις "ευτυχως που εν ηρτεν η ενωση" φανταζεστε να ημασταν νομος της Ελλαδας τωρα; Ειπαμεν αγαπαμε Ελλαδα, κλαιμε στα euro τζιε στους ολυμπιακους, douze points στην γιουροβιζιον, proud to be τζιε greek τζιε hellene τζιε που ουλλα, αλλα εν πολλα τα κακα που μας καμνει η Ελλαδα τελικα... #foodforthought
3β. Το μονο καλο που πιστεφκω οτι μπορει να καμει η ΧΑ εν με το (λαθρο)μεταναστευτικο. Επνηηκαν τζιμεσα τζιαι το βιαιο προφιλ της ΧΑ φαινεται σαν λυση στο προβλημα που εδω και χρονια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βλεπουν και δεν αγγιζουν
4. Το ΚΚΕ εν στον κοσμο του.
5. Ποσο γελοιος εν ο νομος με τες 50 εδρες μπονους που δινουνται στο πρωτο κομμα; Γενικα βρισκω πολλα πολυπλοκο το συστημα της Ελλαδας. Ειδικα ο συγκεκριμενος νομος εν χαλια. Δηλαδη αν σε καποια εκλογικη αναμετρηση εν ξεχωριζει ιδιαιτερα καποιο κομμα τζιε το πρωτο εσιει ενα ποσοστο γυρω στο 15% εννα του δωκουν αλλο 50 εδρες να πιαει γυρω στο 40% της βουλης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου