17 Ιουν 2011

" Ήταν το δικό σου; "


Εξεκινησε τωρα τελευταια στην τηλεοραση μια νεα καμπανια περι εθελοντικης αιμοδοσιας που μου αρεσε παρα πολλα! Δειχνει διαφορους καθημερινους ανθρωπους που εχρειαστηκαν ή χρειαζονται το αιμα μας τζιε που ζουν τωρα λογω καποιου αιμοδοτη. Δειχνει εναν μιτση που ηταν σε τροχαιο, μια κοπελα με επιπλοκες στον τοκετο τζιε εναν θαλασσαναιμικο. Τουτοι οι πραγματικοι ανθρωποι (επειδη εν νομιζω να εν ηθοποιοι τζιε αν ειναι θα χαλαστω πολλα) εχρειαστηκαν μας διπλα τους τζιε ευτυχως ημασταν αλλιως αλοιμονο μας. Η καμπανια μου αρεσε ιδιαιτερα επειδη εν ωμη,
απλη τζιε χτυπα σε κατευθειαν με τους λογους που πρεπει να δινουμε αιμα. Οι προηγουμενες καμπανιες με τα ρομαντικα σλογκαν (καθε σταγονα σωζει ζωες κτλ) ή με τον καρτουνιστικο υπερηρωα εν τες εβρισκα ιδιαιτερα αποτελεσματικες τζιε κομα ειμαι σταθερος αιμοδοτης!! Πως θα επειθαν καποιον που εν εξαναδωσε να σηκωστει να παει να δωκει; Τελοσπαντων τα συγχαρητηρια μου στους αρμοδιους (την Τραπεζα Αιματος).

Ενα ποστ για την αιμοδοσια εθελα να το καμω που την προτελευταια φορα που εδωσα αιμα (Δεκεμβρης του 10) αλλα εν μου εφκενε τζιε θα ηταν ανουσιο νομιζω. Εξαναηρτεν μου στον νου προσφατα (τελη Μαιου) που ξαναδωκα τζιε ήβρα τζιε αφορμη με τες διαφημισεις που ειπα πριν.
Η αιμοδοσια εν ισως η υπερτατη αποδειξη ανθρωπιας και αλληλεγγυης με το μικροτερο ομως κοστος. Διας στον συνανθρωπο σου κατι που το χρειαζεται για να ζησει τζιε που δυστυχως εν μπορει να το βρει καπου να το γορασει, να το αντικαταστησει με κατι αλλο ή να βρει εναν υποκαταστατο. Το αιμα εν μοναδικο τζιε αμα το χρειαστουμε μονο που συνανθρωπους μας το βρισκουμε.
Με τοσα που γινουνται γυρω μας, εν δεκαδες τα λιτρα αιματος που χρειαζουνται στα νοσοκομεια καθημερινα τζιε ισως να μεν υπαρχουν δυστυχως τα αντιστοιχα αποθεματα. Ποσο κριμα τζιε ντροπη ειναι να πεθανισκει καποιος επειδη εν εχουν αιμα οι γιατροι να του βαλουν;
Εξιασα πιο πριν που εγραφα για το αιμα να πω οτι ενω εν τοσο σημαντικο τζιε πολυτιμο εν 100% αναπληρωσιμο μεσα σε μερικες μερες τζιε ενας φυσιολογικος οργανισμος εν επηρεαζεται καθολου που μιαν αιμοδοσια. Ακομα, με το που διας αιμα αναγκαζεις τον οργανισμο σου να καμει καινουριο, που θα ειναι καλυτερο σε ποιοτητα. Τζιε για οσους εχουν υψηλη πιεση η αιμοδοσια καμνει τους καλο αφου μεινισκει λλιοτερο αιμα στες αρτηριες. Θελετε τζια αλλα πλεονεκτηματα για να πατε τωρα να δωκετε αιμα;
Οσο για τζινους που φοουνται να τους πω οτι οντως ειναι ενα τσιμπημα μονο τζιε αμα θελεις γυριζεις που την αλλη να μεν θωρεις την βελονα με πριν με μετα (καμνω το παντα!!) !
Για αυτο σου λαλω: σηκου που την καρεκλα τζιε πηεννε στο κοντινοττερο νοσοκομειο να δωκεις αιμα τζιε θα νιωσεις τζιε καλυττερα με τον εαυτο σου. Σταματα να το αναβαλλεις τζιε δειξε λλιο ενδιαφερον! Στο κατω κατω 20 λεπτα κουβεντα ειναι. Ωσπου να κατεβουν τα επεισοδια της σειρας που κατεβαζεις εκαμες την δουλεια σου τζιε ηρτες σπιτι!

(θα ηθελα να βαλω λινκ με την διαφημιση αλλα εν βρισκω.. :/ )


2 σχόλια:

  1. τουτα εγραψεν τα η http://roam365.wordpress.com/ στο ποστ μου στις 09/01/12. τεκμηριωμενα λοιπον το οτι μπορει να καμει το αιμα σου!
    To aima sou pou en olozwntanon me 1002 diaforetika bits and bobs (ok nta3ei ypervallo llio for the dramatic effect) twra 8a ginei 3 major components e3isou simantika pou pan gia:
    (1) to 5xrono me tin leuxaimia
    (2) to epomeno dystyxima je
    (3) stin atyxestatin new mother pou eshiei kamposo bleeding meta ti genna (na men sou tyxei).
    and unfortunately since we are not as clever as mother nature yet, prepei na kamnoume stock up real live healthy blood.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή