26 Ιαν 2015

Τσιπρας.

Τι; Να μεινει αυτο το μπλογκ πισω απο το σημερινο talk of the town; Και ενταξει, βγηκε μια κυβερνηση που θα ειναι στην εξουσια για καποιο χρονικο διαστημα, αλλα σε μερικες εβδομαδες θα μας περασει το σοκ της αριστερης κυβερνησης χωρις ΝΔ ή Πασοκ, χωρίς εναν Παπανδρεου στη Βουλη και θα συζητουμε για τη Eurovision, τα Οσκαρ. (Μακαρι βασικα να ειναι ολα καλα και να ασχολουμαστε με αυτα)
Λοιπον, ομολογω οτι δεν ειμαι πολυ διαβασμενος. Ουτε ιστορικα ουτε πολιτικα. Την επικαιροτητα προσπαθω να διαβαζω και αυτο λιγο. Τις θεσεις του Συριζα λιγο πολυ τις εχουμε ακουσει ολοι για αυτο εν συντομια θα πω τα γνωστα:
Η νικη του ηταν προδιαγεγραμμενη απο τη στιγμη που δεν καταφερε ο Σαμαρας να βγαλει ΠτΔ, κακα τα ψεματα. Η πολιτικη του Σαμαρα απετυχε. Το μνημονιο λυγισε τον κοσμο και η οικονομικη αναπτυξη δεν φανηκε. Γιατι ενα πρωτογενες πλεονασμα δεν φερνει την αναπτυξη. Ισως η σταθεροτητα να θελει χρονο και κοπο, αλλα ο κοσμος δεν εβλεπε προοδο. Διαβασα την Κυριακη το πρωι οτι ο κοσμος δεν πιστευει και πολυ στον Τσιπρα, αλλα θα τον ψηφισει γιατι δεν εχει κατι να χασει στο να δοκιμασει κατι καινουριο, κατι τολμηρο, κατι πολλα υποσχομενο. Και στο κατω κατω η ελπιδα πεθαινει τελευταια. Θα περιμενουμε να δουμε τι θα καταφερει να υλοποιησει απο οσα υποσχεται ο Τσιπρας, χωρις λεφτα.

Αυτα τα γνωστα. Θα κρατησω αλλες παραμετρους εγω. Σε καμια περιπτωση να μη γινεται συγκριση του Τσιπρα και του Συριζα με οτιδηποτε κυπριακο. Ο Συριζα δεν ειναι Ακελ, ουτε Εδεκ. Ο Τσιπρας ειναι ενας σαρανταρης που καταφερε να βγει πρωθυπουργος σε μια χωρα που οι πλειστοι πολιτικοι εχουν παιδια στην ηλικια του (καλοβολεμενα και στα χναρια των γονιων τους). Ο Τσιπρας δεν ερχεται απο καποια οικογενεια που ηταν στην εξουσια παλαιοτερα ουτε σε καποιο κομμα που ειχε κυβερνησει τις περασμενες αμαρτωλες δεκαετιες. Αυτο ειναι το μονο που θα ηθελα να αφομοιωσουμε στην Κυπρο. Τα νεα προσωπα σε ηγετικες θεσεις και οχι παραγκωνισμενους σε ασημαντα ποστα και στις τελευταιες θεσεις των ψηφοδελτιων - για γεμωσια. Στην Κυπρο, τα τελευταια 20 χρονια πανω κατω πρωταγωνιστουν οι ιδιες φατσες. Εγκληματικο. Α, αξιζει να αναφερω και την ψηφο σε μη παραδοσιακα κομματα/προσωπα. Και στα δικα μας. Την αντιμνημονιακη πολιτικη ελπιζω να κρατησουμε μια πισινη πριν την ακολουθησουμε. Επειδη εχουμε αυτο το χουι ιστορικα. Εικαζω οτι μεχρι τις επομενες Προεδρικες θα μπορουμε να πουμε αν υπαρχει κατι περα απο τα Eurogroup και την Τροικα. Επισης, οι αριστεροι στην Κυπρο ας μην πανηγυριζουν για την νικη Τσιπρα. Τις δικες τους αμαρτιες πληρωνουμε. Απλα ο Αναστασιαδης οδηγει τη μεθοδο αποπληρωμης με τα δικα του πιστευω. Τα επωδυνα, τα μη δημοφιλη. Γιατι κατι που πρεπει να αναγνωριστει του Αναστασιαδη εν το οτι εν φοαται το πολιτικο κοστος.

Το λογοπαιγνιο Τσιπρας, Chypre εν πολλα αθλιο εννε; Να μην το δοκιμασω.
Μεχρι να τελιωσω το ποστ, επεσαν κριτικες για τη συνεργασια με τους Ανεξαρτητους Ελληνες, για την ομαδα που στηνει ο Τσιπρας στο Μαξιμου, για το αν θα ορκιστει χριστιανικα. Θα ακουσει πολλα ο Τσιπρας. Σε καθε του βημα. Αλλα αν εχει ουσια και δεν ειναι μονο λογια, που τον επαιρνε μεχρι σημερα, θα φανει.

Αντε, περιμενω σχολια τυπου "Τοσα ξερεις τοσα λαλεις ρε μιτση". Και θα ειναι καλοδεχουμενα αν ειναι διαφωτιστικα

update: ξεχασα να πω αυτο  που ηθελα απο την αρχη. Μωρε ας φτιαξουν τα πραγματα και ποτε ξανα δεξια!

Η επιστροφη

Ξεκινω να γραφω χωρις να βαλω τιτλο ακομα. Δεν ξερω που να απευθυνεται ο τιτλος. Στην επιστροφη του μπλογκ; Μπα. Εξανακαμα απουσιες τζιε τελοσπαντων το μπλογκινγκ αργοπεθαινει. Εσκεφτουμουν να ξεκινησω να γραφω σε καποια αλλη πλατφορμα πιο 'συγχρονη΄ αλλα θα επρεπε να διαθεσω αρκετο χρονο που δεν. Αρα δεν πετω απο πανω μου τον Dreamer ακομα.
Εν συντομια. Επερασε ενα ολοκληρο εξαμηνο. Κατα τη διαρκεια του οποιου επροσπαθησα να εξασφαλισω δουλεια για του χρονου. Δεν καταφερα ακομα. Ειχα βαλει στοχο μεχρι τα Χριστουγεννα, αλλιως να ξεκινησω ψαξιμο για μεταπτυχιακο. Τα Χριστουγεννα ηρθαν και παρηρθαν αλλα μεταπτυχιακο δεν θελω να καμω. Οποταν συνεχιζω ακομα λιγο και ισως το ψαξω παραλληλα. Το τελος του εξαμηνου ηρτε σαν κεραμιδα λιγουλακι. Αλλα ας περιμενω αποτελεσματα πριν την κλαψα και ελπιζω να μεν υπαρχουν συνεπειε στην ασυνεπεια μου.

Και αποφασιζω να κλεισω το ποστ δαμε αφου τα νεα μου εχρειαστηκαν παραπανω χωρο απο οτι ενομιζα.